anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

DHL BOX 24/7 - paczka utknęła po "wydana do doręczenia", brak ruchu od 3 lipca

Client:36747496
#7 Wielbiciel

Dzień dobry,

mam problem z przesyłką Allegro Delivery DHL do DHL BOX 24/7. Numer przesyłki: AD025LPGZ771Q4W22.

3 lipca o 07:52 status zmienił się na „wydana do doręczenia", a już o 08:07 na „przyjęta w oddziale". Od tego momentu (3 dni robocze) nie pojawił się żaden nowy status wskazujący na ponowne wydanie do doręczenia.

Sprawę zgłaszałem już wcześniej na czacie (wątek nr 62448895). 4 lipca doradca poinformował, że oddział logistyczny potwierdził obecność przesyłki na magazynie i że zostanie ona pilnie wydana do doręczenia w następmym dniu roboczym.

Dziś, 6 lipca o 09:13, otrzymałem identyczną odpowiedź, czyli przez 2 dni nic się faktycznie nie wydarzyło mimo wcześniejszego zapewnienia. Na moje pytanie, dlaczego oddział od 3 dni nie może wydać paczki kurierowi, doradca odpowiedział jedynie, że „postara się, aby paczka została dziś doręczona", bez żadnego konkretu.

Dziś, chwilę później, pracownik DHL kontaktował się ze mną telefonicznie z pytaniem, czy przesyłka została dostarczona. Poważnie? Nie otrzymałem jednak paczki, kodu odbioru ani żadnego powiadomienia o umieszczeniu przesyłki w DHL BOX. W systemie nie ma również statusu potwierdzającego doręczenie. Wygląda to na poważną rozbieżność między stanem faktycznym a informacjami w systemie.

Przesyłka zawiera konsolę PS5 Pro. Jest to prezent urodzinowy zakupiony na konkretną datę, która już minęła wczoraj.

Czy w takiej sytuacji przesyłka powinna być już traktowana jako możliwie zagubiona, skoro nie można jej doręczyć ani podać konkretnej lokalizacji mimo interwencji?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:36747496 Muszę Cię prosić o jeszcze odrobinę cierpliwości. Jak zapewnił doradca w odpowiedzi na zgłoszenie na czacie, paczka powinna zostać dzisiaj doręczona. 

Na tym etapie reklamację może złożyć u przewoźnika sprzedawca. Czy masz z nim kontakt? Czy wie o problemie z dostawą?

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Nie sądzę, gdyż z niewiadomych przyczyn dwukrotnie paczka nie została doręczona i wróciła do oddziału. Już dochodzi 16.

Proszę o pilne wyjaśnienie sprawy.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

 no i co Pani na to?

Screenshot_20260707_104559_Allegro.jpg

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Screenshot_20260706_153928_Allegro.jpg

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:36747496 

Konsultuję to i wrócę do Ciebie z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:36747496 

Otrzymałem informację, że w tej sprawie mamy już od Ciebie sprawę mailową w zgłoszeniu nr 62448895 z 04.07 i od tego czasu skontaktowałeś się z nami 4 razy na czacie w tym temacie. Proszę o cierpliwość, wyjaśniamy temat. W tej sprawie będziemy kontaktować się z Tobą tylko mailowo.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Kontaktowałem się więcej razy. Ale co z tego, skoro za każdym razem, codziennie, słyszę to samo: albo że paczka na pewno zostanie dziś dostarczona, albo że robicie wszystko, żeby paczka została dziś dostarczona. Tyle że od 3 lipca nic się nie zmieniło.

Nikt nie jest w stanie powiedzieć, co dzieje się z paczką od 4 dni. Status tej paczki zmienia się na „wydana do doręczenia”, a po kilku minutach na „Przesyłka nie została dostarczona i wróciła do oddziału”.

Rozmawiałem dziś z Panią z infolinii Allegro, która skontaktowała się z DHL. Okazało się, że nikt tej paczki nie widział na oczy i nikt nie skanował jej kodu kreskowego. Status zmieniał się magicznie, samoistnie.

Ja już nawet nie mówię o tym, że to był prezent dla dziecka na urodziny, które odbyły się 5 lipca, i że dziecko jest na mnie bardzo obrażone. Nie mówię też o tym, że tych konsol jest już deficyt, więc nie mogę po prostu zrezygnować z zakupu i kupić jej gdzie indziej.

Na pewno nie dostanę już tej konsoli w tej samej cenie po zakończeniu wszystkich procesów reklamacyjnych i przyznaniu, że zgubiliście mi paczkę. A przy takim podejściu nikt nie zaoferuje mi zapewne żadnej rekompensaty, jeśli między zakupem a zwrotem minie czas, w którym cena rynkowa wzrośnie.

Mieliście jeden dodatkowy dzień, żeby dostarczyć paczkę. Wykorzystaliście już trzy, a paczka nadal nie została dostarczona i nikt nie jest w stanie powiedzieć, gdzie ona się znajduje.

Będę zakładał kolejne zgłoszenia, dopóki moja paczka nie zostanie dostarczona, żebyście w końcu zaczęli wykonywać swoją pracę, zamiast wklejać do okienka czatu bezsensowne, gotowe formułki.

Na pewno nigdy więcej nie skorzystam z Allegro Delivery. Jeśli ta usługa Was przerasta, to nie ma sensu męczyć siebie i klientów.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Dziękuję bardzo. Paczka przyjechała po 5 dniach!
TYLKO TO NIE JEST MOJA PACZKA!!!!!!!!NIE JEST TO KONSOLA!!!!

photo_2026-07-07_17-47-27.jpg

oznacz moderatorów

MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @Client:36747496. Widzę, że już kontaktowaliśmy się z Tobą mailowo w tej sprawie. Proszę, abyś przekazał w odpowiedzi na naszego mailowa szczegóły z etykiety i zdjęcie paczki. Przepraszam za wszelkie utrudnienia.  

Marysia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@nat_not a co z wpisem tu 

W ramach Allegro Delivery odpowiadamy za cały proces dostawy i kompleksowo dbamy o jej szybkość oraz jakość. Ty nie ponosisz odpowiedzialności za transport przesyłki ani konsekwencji jej ewentualnego zagubienia lub zniszczenia. Pozwoli Ci to skoncentrować się na jakości sprzedawanych produktów, właściwym zapakowaniu przesyłki oraz przekazaniu jej kurierowi. Dla przesyłek przewożonych metodami Allegro Delivery bierzemy również odpowiedzialność za obsługę klienta.

Rozumiem że to bełkot marketingowy 😞

#7 Wielbiciel

Wygląda na to!

oznacz moderatorów