anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dwie zaginione przesyłki

MAMY ROZWIĄZANIE!
amarcin66
#7 Wielbiciel

Czy ktoś może mi pomóc odnaleźć dwie przesyłki, które utknęły w DHLu i od prawie dwóch tygodni są w drodze i nie mogą do mnie dotrzeć? Nr przesyłek: AD0H363L9LHBQN5H4, AD0QJ5VHZC8MN996H. Rozpocząłem dyskusję i poprosiłem o pomoc Allegro, mając nadzieję że jako przewoźnik szybko zmobilizuje DHL do dostarczenia przesyłek - błąd. Allegro poleciło złożyć reklamację u przewoźnika, którym formalnie jest Allegro, czyli do samego siebie. Złożyłem - Pani ekspert nie zadała sobie trudu, żeby sprawdzić jaki jest status przesyłki, ale napisała że "przeanalizowała" sprawę i rzeczywiście przesyłka została dostarczona po regulaminowym terminie - no właśnie nie została dostarczona i tu leży problem. To jest jakiś freudowski koszmar - nigdy więcej Allegro Delivery.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2
gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@amarcin66 

W tej sprawie złożyłeś reklamację i dokładnie tak jak wskazaliśmy Tobie w jej toku - możesz napisać odwołanie od tej decyzji reklamacji przewoźnika w celu ponownego zweryfikowania sprawy.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
amarcin66
#7 Wielbiciel

Zgadza się, ale wszystko to trwało zbyt długo, przesyłki dotarły do mnie po dwóch tygodniach od wysłania (paczki z Chin docierają szybciej). Mogło by to trwać krócej, gdyby w podsumowaniu zakupu, zamiast numeru przesyłki Allegro, był numer przesyłki docelowego przewoźnika, czyli w tym przypadku DHL. Kupujący mógłby interweniować natychmiast u dostawcy, zamiast rozpoczynać dyskusję, składać reklamację (czas oczekiwania na rozpatrzenie - 7 dni), ponownie składać reklamację bo ekspert nie do końca przeanalizował sytuację. Jeżeli kupującemu zależy na terminowym dostarczeniu przesyłki, to taka sytuacja jest nie do zaakceptowania.

oznacz moderatorów