Witam, 15 stycznia 2026 otrzymałem zwrot nieodebranej przez klienta mojej przesyłki - wieża firmy Kenwood serii 722 + pilot. Po wyjęciu z paczkomatu zauważyłem "zdeformowane " tekturowe opakowanie w którym znajdowała się wieża. W domu po rozpakowaniu okazało się , że dwa z czterech segmentów wieży jest mocno uszkodzone , są oderwane od tych elementów wieży m,in : front equalizera, prawy front kieszeni kasety w podwójnym magnetofonie, oba te elementy leżały luzem na dole pudła. Ktoś musiał zadać sobie wiele trudu aby tak mocno "zdemolować" te segmenty wieży. Obudowa wzmacniacza, najcięższy segment, dlatego spakowałem go na samym dole , nosi ślady silnej ingerencji zewnętrznej , liczne rysy i wgniecenia w obudowie (gruba blacha a mimo to ktoś ją zdeformował, tak samo jak front, który został wyrwany a boki obudowy zdeformowane w equalizerze. Element kieszeni kasety magnetofonu został wyrwany i elementy mocujące zostały wyłamane, wszystkie wyłamane elementy z tworzywa leżały na dole pudła. Przesyłka była dobrze zabezpieczona, wolne miejsce w pudle wypełnione bylo "kształtkami" z twardej tektury a wszystkie elementy wieży owinięte kilkakrotnie folią bąbelkową. Większość "wypełnienia" zniknęła , dno pudła zostało rozcięte aby się dostać do zawartości, po czym ponownie zaklejone taśmą przeżroczystą. Kiedy ja pakowałem przesyłkę wszystko było oklejone szeroką , brązową taśmą.Nawet nikt nie zadał sobie trudu aby podobną taśmą to zakleić. Po wstępnych "oględzinach" stwierdziłem , że wieża nie nadaje się do użytkowania. Wszystkie elementy są połączone taśmami i dopiero połączenie ich wszystkich pozwoli na normalne korzystanie ze wszystkich funkcji. Po wizycie w serwisie, elektronik stwierdził, że doprowadzenie do stanu "używalności"tego zestawu to koszt 300-400 zł, może jeszcze dojść "uszkodzona elektronika" wewnątrz. Dołączyłbym zdjęcia uszkodzonego zestawu ale nie ma tu takiej opcji. Jeżeli chcielibyście Państwo zobaczyć co potrafią zrobić Wasi pracownicy , to proszę o adres e-mail na który będę mógł przesłać zdjęcia uszkodzonej wieży i pudła jak zostało zniszczone, oraz zdjęcie naklejki z pudła do identyfikacji numeru przesyłki. Proszę o wiadomość e-mail :
@Client:42839966 teraz się obudziłeś ? zgłosiłeś w paczkomacie - spisałeś protokół przy odbiorze ? jak nie to zapomnij o reszcie szkoda czasu 😞
Cześć @Client:42839966, podaj proszę numer przesyłki oraz zamówienia, którego dotyczy Twój wpis.