anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak zgłosić kod pocztowy do obsługi kurier allegro

IdeaSprzedaz
#7 Wielbiciel

Dzień dobry, prosze informacje jak dodać kod pocztowy do obsługi kurier Allegro ale chodź mógłbym nadawać w paczkomatach o tym kodzie pocztowym 97-225 pozdrawiam

oznacz moderatorów
20 ODPOWIEDZI 20

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@IdeaSprzedaz kod, który podałeś jest obsługiwany przez Allegro One, dla punktów odbioru i automatów paczkowych. Możesz więc nadawać przesyłki w punktach i automatach. Czy napotkałeś jakieś problemy z tym związane? Jeżeli tak, podaj proszę numer przykładowego zamówienia. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

IdeaSprzedaz
#7 Wielbiciel

np. numer zamówienia 0c7ea890-29b6-11f1-b7cf-b9af22407393 nie mogłem wygenerować listu pod kod pocztowy 97-225 i musiałem dodać nowy adres nadania z kodem 97-217 gdzie udało mi się nadać przesyłkę 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@IdeaSprzedaz 

Konsultuję temat, wrócę z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

IdeaSprzedaz
#7 Wielbiciel

Dzień dobry, udało się coś ustalić

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@IdeaSprzedaz Otrzymałam informację, że nie powinieneś mieć problemu z wygenerowaniem etykiety. Czy możesz doprecyzować na czym polega problem? Czy otrzymujesz jakiś komunikat o błędzie? Pomocny będzie zrzut ekranu z momentu pojawienia się problemu. 

Wiktoria
oznacz moderatorów

IdeaSprzedaz
#7 Wielbiciel

IdeaSprzedaz_0-1775560536332.png

oznacz moderatorów

IdeaSprzedaz
#7 Wielbiciel

IdeaSprzedaz_1-1775560575825.png

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@IdeaSprzedaz Dzięki za zrzuty! Sprawdziłam to i musze doprecyzować. Możesz wysyłać przesyłki Allegro One Box i Punkt, natomiast Twój adres jest poza obszarem obsługi Allegro One Kurier - jest to zasadnicza różnica. Z tego powodu pojawia Ci się komunikat widoczny na zrzucie ekranu. Przykro mi, ale nie będziesz miał możliwości nadania tego zamówienia. Przekazaliśmy już prośbę o wykluczenie Twojego konta z metody One Kurier. 

Wiktoria
oznacz moderatorów

IdeaSprzedaz
#7 Wielbiciel

Dobrze dziekuje, chce po prostu paczki nadawać w automatach które znajdują się pod kodem pocztowym 97-225

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@IdeaSprzedaz Czy w przeszłości mogłeś wygenerować etykiety na ten kod pocztowy i nadawałeś takie paczki w automacie? 

Nicol
oznacz moderatorów

IdeaSprzedaz
#7 Wielbiciel

Nie wcześniej nie mogłem

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@IdeaSprzedaz możesz proszę podać numer/adres maszyny, w której chciałeś nadać paczkę oraz numer przesyłki, której nie możesz nadać w maszynie? 

Sandra
oznacz moderatorów

IdeaSprzedaz
#7 Wielbiciel

do automatu na Plac Wolności 12 , 97-225 Ujazd

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@IdeaSprzedaz Chodziło o podanie adresu automatu, w którym chcesz nadawać paczki oraz numeru zamówienia. Ponownie proszę o te dane.

Natalia
oznacz moderatorów

IdeaSprzedaz
#7 Wielbiciel

numer zamówienia 0b778c00-369f-11f1-a5e7-effa52c0579b adres automatu Plac Wolności 12, 97-225 Ujazd

oznacz moderatorów

nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@IdeaSprzedaz Widzę, że ostatecznie nadałeś paczkę w innym automacie. Napisz, proszę, jeszcze jaki konkretnie problem się pojawił, kiedy próbowałeś nadać paczkę w automacie na Placu Wolności.

Natalia
oznacz moderatorów

IdeaSprzedaz
#7 Wielbiciel

Nadałem w innym automacie który znajduje się poza kodem pocztowym 97-225, korespondencja na ten temat o braku możliwości nadawania paczek w autamatach ciągnie się od 31.03 b.r. Chcę nadawać paczki Allegro One kurier w automacie o adresie Plac Wolności 12 97-225 Ujazd czy jest to możliwe ?

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@IdeaSprzedaz Doprecyzuj proszę to co napisała Natalia. 

Napisz, proszę, jeszcze jaki konkretnie problem się pojawił, kiedy próbowałeś nadać paczkę w automacie na Placu Wolności.

Nicol
oznacz moderatorów

IdeaSprzedaz
#7 Wielbiciel

Jeśli dostaje zamówienie klienta z metodą dostawy: Allegro One Box, One Kurier i chce wygenerować etykietę do wysyłki z danymi nadawcy: 

DOMINIK BADEK
IDEA SPRZEDAŻ HURTOWA
Tomaszowska 17
97-225 Ujazd
513088710
Polska
wyskakuje informacja "Nie wszystkie przesyłi zostały zamówione.Popraw dane lub usuń nie zamówione przesyłki żeby przejść do podsumowania" i drugi "Pole "dane nadawcy" zawiera błędne dane kod pocztowy nadawcy znajduje się poza obszarem One kuriera"
oznacz moderatorów