anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Moja paczka wraca nawet nie było próby doręczenia dlaczego?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Goluka
#9 Pomysłodawca

Dlaczego moja paczka wraca i nawet nie było próby jej doręczenia ?

Screenshot_2026-05-16-16-11-53-996_com.brave.browser.jpg

oznacz moderatorów
23 ODPOWIEDZI 23
Goluka
#9 Pomysłodawca

Screenshot_2026-05-16-16-16-09-118_com.google.android.apps.photos.jpg

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Goluka 

Otrzymałem informację, że wyjaśniamy to z oddziałem i wrócimy do Ciebie mailowo z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Powodów może być kilka od złego lub niepełnego adresu po brak chęci dostarczenia przez kuriera.

oznacz moderatorów
Goluka
#9 Pomysłodawca

Przesyłka była opłacona przez klienta to teraz muszę wysłać druga i opłacić sam ? Ale nawet nie było próby doręczenia w historii przesyłki 

oznacz moderatorów
pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Goluka

Najczęstsze przyczyny to uszkodzenie w transporcie lub błędny (niepełny) adres.

Jeżeli chodzi błędny adres, to tu nie chodzi o adres pocztowy, bo ten nie ma najmniejszego znaczenia przy doręczaniu do punktów odbioru lub automatów. Liczy się tylko nr punktu, który jest pełnym i jedynym identyfikatorem miejsca doręczenia przesyłki

A adres tego punktu w systemie DPD to PL57947. Ale tu mała uwaga, Allegro Delivery DPD to oddzielny przewoźnik i mogą mieć własne adresy punków odbioru (adresy w. Allegro zaczynają się od litery A). 

oznacz moderatorów
gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Goluka 

Konsultuję sprawę, wrócę z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
Goluka
#9 Pomysłodawca

Mam pełny aders i dane klienta nr przesyłki , wszystko tylko nie wiem czy tutaj mogę podać 

oznacz moderatorów
la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Goluka nie, proszę nie podawaj tutaj danych klienta, to publiczne forum, a te informacje to dane wrażliwe. 
Wyjaśniamy z oddziałem, dlaczego przesyłka została zwrócona do nadawcy, gdy otrzymamy odpowiedź skontaktujemy się z Tobą. 

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
Goluka
#9 Pomysłodawca

Paczka do mnie wróciła uszkodzona i co teraz na własny koszt muszę wysłać drugi raz ?

IMG_20260518_124311.jpg

oznacz moderatorów
Goluka
#9 Pomysłodawca

IMG_20260518_124342.jpg

oznacz moderatorów
MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @Goluka. Paczka została zwrócona, ponieważ okazała się za duża dla wskazanego punktu.  
Musisz dopytać kupującego jakie są jego oczekiwania - czy możesz wysłać zamówienie ponownie innym sposobem dostawy (kupujący nie powienien ponosić kosztów ponownej wysyłki) albo czy klient chce odstąpić od umowy i otrzymać zwrot środków jeśli nie chce czekać na paczkę. 

Na uszkodzoną przesyłkę możesz złożyć reklamację logistyczną. 

Marysia
oznacz moderatorów
Goluka
#9 Pomysłodawca

A jaką wielkość obsługuje ten punkt ? Paczka ma wymiary 30cmx15cmx8cm to taka mniej więcej wielkość jak mała torebka damska .

oznacz moderatorów
MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Goluka To rzeczywiście niewielka przesyłka. Skonsultuję to i dam znać, gdy otrzymam odpowiedź. 

Marysia
oznacz moderatorów
Goluka
#9 Pomysłodawca

Wysyłając z allegro nie pamiętam dokładnie lecz chyba w DPD pickup nie wpisuje wymiarów paczek , to robi chyba automatycznie system , znalazłem też inna przesyłkę DPD pickup która wcześniej wysyłałem i też paczka była 30x15x8 i dotarła do odbiorcy a w liście przewozowym są jakieś dziwne wymiary a ja takich kartonów nawet nie mam 

Screenshot_2026-05-18-14-25-51-604_com.brave.browser.jpg

oznacz moderatorów
Goluka
#9 Pomysłodawca

Udało się się skonsultować i czegoś więcej dowiedzieć w temacie zwrotu paczki bez próby jej  doręczenia ?

oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Goluka przykro mi, ale nie mam jeszcze odpowiedzi. Wysłałam ponaglenie w Twojej sprawie. 😔

Sandra
oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Goluka wracam z informacją! Zgłosiliśmy prośbę o ponowną weryfikację do przewoźnika. Jeśli przesyłka jest już u Ciebie, to najlepiej jeśli złożysz reklamację przez ten formularz, na nieprawidłowo wykonaną usługę dostawy. 😔

Sandra
oznacz moderatorów
Goluka
#9 Pomysłodawca

Dobrze tak zrobiłem , dziękuję bardzo , a gdzieś zobaczę co dalej z tą reklamacją czy dobrze ją złożyłem bo gdzieś mi ten formularz uciekł i nie dokonca jestem pewien czy dobrze to zatwierdziłem czy mam złożyć jeszcze raz . Przepraszam za kłopot lecz pierwszy raz to robię i mogłem zrobić jakiś błąd 

oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Goluka spróbuj proszę ponownie wypełnić formularz i przesłać, ponieważ nie widzę maila z potwierdzeniem przyjęcia zgłoszenia. 🤔

Sandra
oznacz moderatorów