anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Opóźniona przesyłka Allegro DHL

Sklep_QERK
#8 Zapaleniec

Dzień dobry. 

Proszę o weryfikację statusu przesyłki AD0VZN2FPTP3F51S7 u operatora DHL. Przesyłka ma status „w drodze”, jednak termin dostawy został przekroczony, a kupujący otworzył dyskusję z powodu nieotrzymania zamówienia.

Prosimy o informację, gdzie obecnie znajduje się przesyłka oraz kiedy planowane jest jej doręczenie do punktu DHL. Pozdrawiam

@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Sklep_QERK wysłałam prośbę o interwencję do przewoźnika. 

Sandra
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Sklep_QERK możesz proszę opisać w jaki dokładnie sposób była zapakowana przesyłka? Jakieś znaki szczególne? Każda informacja będzie pomocna, w ustaleniu losów przesyłki. 

Sandra
oznacz moderatorów

Sklep_QERK
#8 Zapaleniec

Przesyłka była zapakowana w foliopak zwykły szary B5, ale okazuje się że jeszcze jedna przesyłka z tego dnia też jest w drodze, AD0F60KGBDWK8L6N5 zapakowana w kopertę bąbelkową. Prawdopodobnie będzie więcej przesyłek z DHL zaginionych. Czy w takim przypadku głosić już zaginięcie? Proszę też o wykluczenie przesyłek z jakości sprzedaży.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Sklep_QERK dzięki, zgłosiłam interwencje do obu przesyłek. Standardowy czas poszukiwania paczki to 7 dni, po tym czasie lub otrzymaniu informacji, że przesyłka została uznana za zagubioną, możesz złożyć reklamację. 

Alicja
oznacz moderatorów

Sklep_QERK
#8 Zapaleniec

Dobrze by było jak by ktoś z allegro poinformował  kupujących (potwierdził że trwa ustalanie gdzie są przesyłki) żeby uspokoić nerwową atmosferę. 😊 

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Sklep_QERK przekazałam prośbę o kontakt z klientami

Alicja
oznacz moderatorów

Sklep_QERK
#8 Zapaleniec

Witam, mam kolejne zgłoszenie od klienta dotyczące przewoźnika DHL. Proszę o sprawdzenie przesyłki AD0P8SDWG28LCNVMF czy po raz kolejny się zawieruszyła? 

@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @Sklep_QERK, przekazałem zamówienie do weryfikacji. Wkrótce skontaktujemy się z Tobą w tej sprawie.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Sklep_QERK
#8 Zapaleniec

Czy wiadomo już coś na temat tego zamówienia? Klient już zgłosił zwrot i domaga się zwrotu środków...

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Sklep_QERK Z tego co widzę, doradca skontaktował się dzisiaj z Tobą telefonicznie. Mam nadzieję, że sprawa szybko się wyjaśni. 

Nicol
oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Sklep_QERK 

To przesyłka Allegro Delivery i jest to osobny przewoźnik od DHL Ecommerce. Usługa Allegro Deliveery jest usługą pocztową, a Allegro jest operatorem pocztowym.

Jeżeli chodzi o doręczenie, to w Allegro Delivery regulaminowy, gwarantowany termin doręczenia wynosi do 3 dni roboczych. Przesyłki o podanych nr zostały nadane 31 lipca, czyli termin ich doręczenia upływa 5 sierpnia (dopiero od 6 sierpnia będzie ona opóźniona). Na chwilkę obecną przesyłka nie jest opóźniona, ani tym bardziej zaginiona.

Jeżeli chodzi o zgłoszenie zaginięcia, to można to zrobić nie wcześniej niż po upływie 30 dni. Przy nadaniu 31 lipca, pierwszy dzień w którym można zgłosić reklamację to 1 września (normalnie byłby to 31 sierpnia, ale po drodze jest święto 15 sierpnia, a święta nie wliczają się to tych 30 dni).

Podsumowując. Nie wcześniej niż:

- 6 siepnia będziesz mógł złosić opóźninie w doręczeniu przesyłki

- 1 września bedziesz mógł złosić zaginięcie przesyłki

Reklamację składasz do przewoźnika, czyli do Allegro.

oznacz moderatorów