anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Podczas zakupów na koncie prywatnym dostaje faktury na firmę

Luki-L18
#7 Wielbiciel

Witam, podczas zakupów na koncie prywatnym dostaje faktury na firmę, przed płatnością odznaczam kwadracik ze nie chce faktury a i tak są wystawiane @San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Luki-L18 

Do jakiego zamówienia otrzymałeś FV pomimo, że jej nie chciałeś. Zweryfikuję to.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Luki-L18
#7 Wielbiciel

Tak do tyłu przeglądałem faktury to większość jest imiennych, ale 2 poleciały na firmę i jeszcze korekty były robione, jak ktoś na bieżąco mi wystawi to podeślę transakcję

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Luki-L18 faktury imienne to standard sporo sprzedawców tak wystawia, nie mają kasy, łatwiej itp. może przy tych dwóch zaznaczyłeś że ma być ?

Luki-L18
#7 Wielbiciel

imienne faktury są ok, lepsze niż paragony, do 2 właśnie nie mam 100% pewności czy zaznaczyłem. Trochę to dziwne lub coś w ustawieniach mam przestawione ze jak jestem na zakładce konto prywatne to za każdym razem muszę odznaczyć ze nie chce faktury

oznacz moderatorów

Luki-L18
#7 Wielbiciel

Mam sprzedającego od którego dostałem fv na firmę, a było zaznaczone że bez faktury

Screenshot_20260513_184823_Allegro.jpg

Screenshot_20260513_184502_Allegro.jpg

Screenshot_20260513_184351_Drive.jpg

oznacz moderatorów

la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Luki-L18 mogę jedynie potwierdzić, że w zamówieniu nie było zazanczonej faktury oraz podanych danych do faktury. Czy kontaktowałeś się ze sprzedającym w tej sprawie?

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

Luki-L18
#7 Wielbiciel

Tak, po prostu wystawiają fv bo paragonów nie wystawiają

Screenshot_20260514_154824_Gallery.jpg

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Luki-L18 Widzę, że konto nie jest prywatne, tylko firmowe. Jakie dane podstawiają się Ci się w formularzu dostawy i płatności?

Nicol
oznacz moderatorów

Luki-L18
#7 Wielbiciel
  • Dane prywatne Screenshot_20260514_202823_Allegro.jpg

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Luki-L18 Doprecyzuj proszę jeszcze na jakie dane dostałeś fakturę? Pisałeś wcześniej, że otrzymałeś fakturę na firmę, a sprzedawca napisał, że nie wystawia faktur z NIP. 

Nicol
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Luki-L18 a nie masz przypadkiem nipu podanego w danych do wysyłki ? miałem ostatnio takiego delikwenta oczywiście nie wystawiłem faktury ale kto wie co robią inni sprzedawcy ? a faktura jest z nipem ? może wystawiają na dane jakie masz w ustawieniach ?

Luki-L18
#7 Wielbiciel

Dzięki za odpowiedź, nie mam nipu tylko imię nazwisko ulica kod i miejscowość 

oznacz moderatorów