anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rower elektryczny problem z przesyłką opóźniony status czy oszustwo?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:104582594
#7 Wielbiciel#

Zamówiłem rower elektryczny marki Chevellary w piątek i wpłaciłem pieniądze do banku szybkim przelewem, wartość roweru wynosiła 2899 zł dziś wchodzę w status przesyłki, pokazuje że zakup został opłacony ale jeszcze towar nie został nadany a pokazuje że przesyłka przewidywana jest na środę. O co tu chodzi czy to jakieś oszustwo? Boje się trochę a nie chciałbym stracić pieniędzy.

1000004629.png

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_  

oznacz moderatorów
26 ODPOWIEDZI 26
serwis-texas
#21 Demiurg#

@Client:104582594 

No spokojnie, pomijam już co oznacza przewidywany bo mi się już na ten temat pisać nie chce.  Podlinkuje

https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/metody-dostawy/przewidywany-czas-dostawy-twojej-przesylki-z8...

Nawet jak jest przewidywany na jutro, to oznacza że sprzedający ma jeszcze czas żeby to zrobić dziś. Najlepiej wklej link do oferty, to się oceni konto.

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:104582594 Czas, jaki widzisz w ofercie, jest przewidywany, a nie gwarantowany. Sprzedawca w ofercie zadeklarował, że wyśle towar w ciągu 7 dni roboczych, co oznacza, że ma czas na nadanie do 2 lipca. 

w_kiwi_0-1751351507641.png

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

1000004630.png

 To mi pan napisał wcześniej że opóźnienie może być do 5-7 dni roboczych 

1000004631.png

 A tu znowu pisze że jak wszystko pójdzie dobrze to dopiero dostarczą do końca przyszłego tygodnia😞😞, maskara aż trochę zacząłem się bać

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:104582594 Rozumiem, że sytuacja wywołała u Ciebie zwątpienie. Sprzedawca odpowiedział i wyjaśnił przyczyny opóźnienia. Pamiętaj, że w razie jakichkolwiek problemów możesz założyć dyskusję ze sprzedawcą, w której wypowiada się również doradca.

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

1000004642.png

 No i co mam teraz czekać? Mam wierzyć temu panu? Napisała wczoraj że niby paczka została przetransportowana do magazynu logistycznego i czeka na transport a dziś też mi napisał że jeszcze raz się pytał o przesyłkę i że jest jeszcze w magazynie logistycznym i żeby będzie jeszcze opóźniona o jeden dzień roboczy, ja już nie wiem czy to naprawdę może być takie oszustwo, bo już wcześniej przyszło mi że przesyłka będzie z opóźnieniem 

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

1000004644.png

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg#

Weź no pokaz wreszcie tą ofertę, wklej tu link.

oznacz moderatorów
NipponShorty
#16 Inspirator#

Wysyłka 4 dni robocze  wiec opóźnienie jakby nie patrzeć jest.

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

No jest duże, 27 czerwca zamówiłem wpłaciłem pieniądze bankietem bankowym a już dziś jest piątek a powinno przyjść w środę, a pieron wie kiedy przyjdzie ta przesyłka 

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg#

Tak, zgadza się jest opóźnienie ale dwa razy zapytałeś czy to oszustwo. A konto ma 198 pozytywów, jest to sprzedawca chiński, zdawałeś sobie z tego sprawę?  Pisze on o centrum logistycznym bo tak działa. Widać też że paczka ma przejść przez takie centrum w Strykowie.

Rower, z dużą pewnością idzie tylko sprzedający ma na to już mały wpływ. Takie są fakty. Następnym razem kup u polskiego przedsiębiorcy, będzie szybko.

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg#

A to jeszcze umknęło, bankietem bankowym, czyli przelew tradycyjny, księgowany nawet do 5 dni, nie wiadomo kiedy to się zaksięgowało.

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

1000004645.png

 To już mogę zapomnieć o przesyłce 😢

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg#

Dlaczego? Pisz więcej, my tych screenów nie widzimy, masz za niską rangę, to musi moderacja zatwierdzić.

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

No jak już pan napisał że w poniedziałek będzie najbliższy lub zostanie przesunięty na wtorek to tu jakieś kombinacji jest, sorry bardzo ale czasami nie mam zaufania do ludzi i dlatego takie emocje mam

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg#

Czy w transakcji na Allegro, jak rozwiniesz jej szczegóły, masz numer nadania paczki?

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

Chodzi ci o numer przesyłki czy o status przesyłki? Jeśli chodzi o numer przesyłki to :

Ambro Express 2019001232134

oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg#

Mało się tu można dowiedzieć

https://ambroexpress.pl/sledzenie-przesylek#2019001232134

Po mojemu dostawa z chin dopiero dotrze do tej bazy wypadowej w Strykowie ale to tylko moje wróżenie.  Jeszcze raz Cię uspokajam, tu raczej nie dochodzi do oszustwa, a kłopotów. Pamiętaj że masz do dyspozycji dyskusję oraz chroni Cię w tej sytuacji Allegro Protect.  To konto jak na chińskie wygląda bardzo przyzwoicie.

https://allegro.pl/uzytkownik/Wow-best/oceny?page=1

oznacz moderatorów
#7 Wielbiciel#

A dyskusja w czym pomoże? To jest jakieś dobre rozwiązanie? Ja nigdy z tego nie korzystałem 

oznacz moderatorów