Pr „Zapłaciłem za dostawę na adres a DHL umieścił przesyłkę w paczkomacie twierdząc że nie było nikogo na adresie . A na adresie od 8 rano do 17 było co najmniej dwie osoby . To już nie pierwszy przypadek jak DHL tak mnie oszukał . nie polecam tego przewożnika.” z
@szymbark52 czy możesz podać mi numer swojej przesyłki?
AD039CZZS64S4BPCM
@szymbark52 dziękuję, poprosiłam już o interwencję w oddziale i u kuriera odpowiedzialnego za Twój rejon, aby takie sytuacje się nie powtarzały w przyszłości.
@szymbark52 jak obiecałam interweniujemy już w oddziale, ale czy możesz powiedzieć mi, czy planujesz odbiór tej przesyłki z automatu paczkowego, czy kurier ma ponowić próbę dostawy na wskazany przez Ciebie adres?
Byłem odebrać przesyłkę, ale niestety nie otworzyła się skrytka . Słychać było dżwięk rygla ale skrzynka się nie otworzyła pomimo moich prób odblokowania . DHL to firma niewiarygodna , jeśli na aukcji będzie obcja wysyłki DHL nie będę kupował . Dodam że bardzo potrzebuję tego przedmiotu i z powodu jego braku mam spore kłopoty.
@szymbark52 Dostaliśmy potwierdzenie, że otrzymałeś już przesyłkę.
@szymbark52 kto Cię zmusza do wybierania DHL czy zakupów na allegro ?
Często nie ma wyboru , albo sprzedający nie informuje przez kogo wysyła . jak tylko mam wybór omijam DHL szerokim łukiem .
@szymbark52 czyli nie wiesz, że wybierając Allegro Delivery, to ani Ty, ani sprzedawca nie ma wpływu, jaki kurier będzie obsługiwał tę paczkę. Ponieważ to, algorytm Allegro o tym decyduje
"dostawy na adres realizowane przez Allegro One Kurier, DHL i Kurier DPD"