anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro POK a zgłoszenie na Policję

MyHmmm
#9 Pomysłodawca

Cześć, 

Zostałam oszukana na AL, Sprzedający zamiast telefonu wysłał paczkę pełną deseczek.

Otworzyłam dyskusje, Sprzedawca przez 2 tygodnie milczał. Wczoraj złożyłam wniosek o rekompensatę - dziś Sprzedający odpisał że ktoś się pod niego podszył - OK, nie moja sprawa w sumie.

Anyway, Allegro wstrzymało mój Wniosek. Mam zgłosić sprawę na policję. Po co w takim razie w ogóle każe zakładać dyskusje i marnować dwa tygodnie skoro nic nie rozstrzygnie?

Naprawdę bez wizyty na policji się nie obejdzie? Już i tak od ponad dwóch tygodni mam zamrożone środki które nawet nie wiem czy odzyskam.

Z góry dzięki za rady. 

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Allegro musi mieć potwierdzenie o możliwym przestępstwie oszustwa i dla tego zalecają wizytę i zgłoszenie tego na Policji.

oznacz moderatorów

MyHmmm
#9 Pomysłodawca

@kolekcjoner608 to nie jest zalecenie, wstrzymano wniosek do czasu otrzymania z policji potwierdzenia wszczęcia postępowania. 

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@MyHmmm  jakby mi ktoś przysłał deski lub cegłe zamiast telefonu czy innego zakupu to niezależnie od allegro pierwsze co bym zrobił to zglosił sprawe na policje. Niezaleznie od dyskusji AOK czy innych mechanizmów allegro

No ale jeśli dla Ciiebie to coś dziwnego........

Przecież to przestępstwo........ a gdzie zgłaszamy przestępstwa? Na policje.

oznacz moderatorów

MyHmmm
#9 Pomysłodawca

@_Likos_ no ja niestety zaufałam allegro i ich programom ochrony kupujących - moja wina.

Co w przypadku niewszczęcia postępowania? Policjant powiedział mi wprost, że sprawa pewnie zostanie umorzona. 

Potwierdzenie złożenia zawiadomienia będzie wystarczające do wznowienia wniosku? 

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@MyHmmm  prawdopodobnie policjant dobrze Ci powiedział ale to nie znaczy że postepowanie nie będzie wszczęte. Prawdopodobnie zostanie wszczęte i po dwóch tygodniach umorzone z powodu niewykrycia sprawcy...… tak obstawiam

Wówczas prawdopodobnie allegro wypłaci AOK. Tak myśle

oznacz moderatorów

kosmeteusz
#11 Animator

Nie ma znaczenia jak się postępowanie potoczy. Zgłoś sprawę na policję bo tylko tak odzyskasz pieniądze.

oznacz moderatorów

MyHmmm
#9 Pomysłodawca

@kosmeteusz  Już zgłosiłam.

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. 

oznacz moderatorów

MyHmmm
#9 Pomysłodawca

Przy okazji - jest możliwość przesłania treści oraz zdjęć z ogłoszenia którego dotyczy wniosek? Jest już usunięte i nie mam jak go podejrzeć: 95fd01d7-93fd-4ce6-8768-853eed9442ac (Nie jestem pewna czy to numer oferty?) 

@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@MyHmmm Proszę, poproś o to przez formularz

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

MyHmmm
#9 Pomysłodawca

@w_kiwi dzięki, dziś już dostałam odpowiedź z treścią ogłoszenia. 

oznacz moderatorów