anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Awaria Allegro, czy wina banku?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Remek621
#8 Zapaleniec

Allegro nie prekierowuje na stronę banku.

oznacz moderatorów
83 ODPOWIEDZI 83
DjDext
#7 Wielbiciel

Dzień dobry. Mam dokładnie taki sam problem jak autor tematu. Nigdy nie było z tym problemu a od dziś nie mogę zrobić zakupów na Allegro...

oznacz moderatorów
ANKRIM
#8 Zapaleniec

Bank  telefonicznie  przyznał się  do awarii  - już wielokrotnie od dwóch dni !   Nie można  zapłacić za towary  z  ALLEGRO  oraz z  Chin  .  Problem jest tylko  przy tych przelewach .  Infolinia  udaje  "Greka"  - nic nie wiemy  ...itd  

oznacz moderatorów
outdoor-bazar
#10 Popularyzator

W tej chwili - 8 lipca, około 9:30 - u mnie problem nadal występuje. Jednak na stronie banku nie widzę nigdzie informacji o ewentualnych awariach. Spróbuję zgłosić to do helpdesku iPKO, jak coś będę wiedział, to dam znać.

Ale najpierw sprawdzę na jakimś innym komputerze, bo tutaj mam kompa z WIndows7 i Firefox 115. Może to kwestia starej przeglądarki.

oznacz moderatorów
nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@outdoor-bazar @DjDext @Lamis1967 @Gosia1373 

Na tym etapie nie potwierdzamy problemów po naszej stronie. W związku z tym sugeruję, żebyście skontaktowali się ze swoim bankiem. Jeśli bank potwierdzi, że po ich stronie wszystko działa jak powinno, proszę o ponowny sygnał.

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
mcm23
#2 Obserwator

Od strony banku jest wszystko ok. Tylko poprzez allegro nie da sie zapłacic opcją przelew inteligo. bo wyskakuje "Format hasła jest niepoprawny"

oznacz moderatorów
nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@mcm23 Czy kontaktowałeś się z bankiem w tej sprawie? Komunikat o haśle pojawia się już po przekierowaniu, a nie na naszej stronie.

Natalia
oznacz moderatorów
mcm23
#2 Obserwator

Tak skontaktowałem sie i dostałem informację, że nie mają zadnych problemów.
Po za tym strona na którą przekierowuje allegro jest zupełnie inna niż kilka dni temu. Mam nadzieję, że nie doszło do wycieku danych

oznacz moderatorów
outdoor-bazar
#10 Popularyzator

Przed chwilą sprawdzałem, próbując opłacić "Rozliczenia z Allegro". Po kliknieciu "Zapłac' a następnie wybraniu "Szybka wpłata -> Przelew -> PKO BP" powinno przekierowac mnie (jak zawsze od 20 lat) na strone logowania iPKO, ale kieruje mnie na pusta stronę, pod adres:

h t t p s : //auth.pkobp.pl/ipko-auth/login    

PS: Oddzieliłem pierwsze literki spacją, zeby link nie był aktywny.

oznacz moderatorów
nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@outdoor-bazar @mcm23 Z informacji, które uzyskałam, wynika, że problem jest po stronie operatora obsługującego płatność oraz banku, więc ponownie sugeruję kontakt z obsługą banków, w których macie rachunki. 

Tak jak pisałam wcześniej, problem nie pojawia się po stronie Allegro, tylko już po przekierowaniu do płatności.

Natalia
oznacz moderatorów
bskomra
#2 Obserwator

U mnie ten sam problem; nie jest to problem po stronie banku' dzwoniłam. Korzystam już dłuższy z płatności internetowych i nigdy takiego problemu nie było. Chyba Allegro chce zniechęcić do korzystania ze swoich usług skoro problem istnieje od wczoraj i nie widać żadnych działań tylko odsyłanie do banku. Może należy skontaktować się z operatorem obsługującym płatności? Pozdrawiam i liczę na szybką reakcję.

oznacz moderatorów
ms3007
#9 Pomysłodawca

U mnie drugi dzień dokładnie to samo

oznacz moderatorów
alle_grol
#8 Zapaleniec

Witam mam to samo od 3 dni, próbuję kupić i anuluję już 5 zakup.  Rady typu blik itd. mnie nie interesują chyba że w ten sposób chcą nas zmusić do innego rodzaju płatności.

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@alle_grol Ta kwestia została już wyjaśniona wyżej przez Natalię. Z naszej strony zachęcamy do zgłoszenia problemu obsłudze banku.

Wiktoria
oznacz moderatorów
outdoor-bazar
#10 Popularyzator

@w_kiwi   W takim razie proszę o informację, do kogo (nazwisko osoby odpowiedzialnej, dział banku) w PKOBP mam się zwrócić o pomoc i co powiedzieć tej osobie?

Bo na infoline to my już tu dzwoniliśmy (nie tylko ja, inni kliencie też) i z infolinii odsyłają nas do was.

oznacz moderatorów
Art-Paint
#1 Nowicjusz

oznacz moderatorów
Art-Paint
#1 Nowicjusz

Nie mogę zapłacić z Inteligo. Strona logowania do banku wygląda zupełnie inaczej niż 3 dni temu i inaczej niż logowanie wprost w banku. Co się dzieje? Anulowałam już 3 zakupy. 

oznacz moderatorów
wisniewskikjw
#7 Wielbiciel

Ja po prostu zrezygnowałem z zakupów na Allegro do czasu rozwiązania problemu. Ile razy można anulować transakcję?

oznacz moderatorów
outdoor-bazar
#10 Popularyzator

Jest już większy wątek w tej sprawie ("Awaria allegro czy wina banku"). Jest więcej klientów w tej sytuacji, co Wy. Ale póki co pracownicy allegro nic sensownego nie zrobili w tej sprawie.

oznacz moderatorów
mcm23
#2 Obserwator

po za tym wypadało by aby Allegro się skontaktowało z inteligo a nie klienci allegro

oznacz moderatorów
agatart1
#1 Nowicjusz

U mnie ten sam problem od wczoraj.

Proszę o interwencję 

oznacz moderatorów