Allegro nie prekierowuje na stronę banku.
Piszcie też, jakie macie przeglądarki. Może to wina przeglądarki.
Ja mam Firefox 115 (Windows 7), stara bo to stary komputer do pracy biurowej. Ale w ostatnich latach nie miałem żadnego problemu.
Adres, który podałem w poście nieco wyżej, to ponoć prawidłowy strony iPKO.
na moim ipad też wyświetla się puste okno po przejściu do płatności w pkobp, próbowałam parę razy. Logowanie z samej strony internetowej banku działa poprawnie. Tak jakby nie widzi poprawnie strony logowania do banku.
@nat_not @mcm23
Tu racja, że to trochę nie fair. Allegro ma z bankami podpisane umowy o świadczenie usług, ale gdy coś nie działa, to my sami musimy wydzwaniać i sobie załatwiać...
Naprawdę nie ma w Allegro kogoś odpowiedzialnego za kontakt z bankami, żeby interweniował w PKOBP?
Przecież ja jestem Waszym klientem w tym momencie... i czy naprawdę ja muszę sam latać, wydzwaniać, pisać do PKO, żeby ustalić, dlaczego nie ma prawidłowego połączenia między WASZYM serwisem a PKOBP? Serio? Problem jest miedzy Allegro a PKOBP A wyjaśnieniem tego mam się zajmować Ja? Czy to jest zadanie klienta? Klient ma to robić?
I jeszcze moderatorka oznaczyła wątek, jako "rozwiązany". Pani moderatorko @nat_not , problem z płatnościami nadal występuje - nie został rozwiązany.
Witam . Sugeruję jednak sprawdzić , co dzieje sie z brakiem możliwości wpisania hasła IPKO . Ja zadzwoniłem i do banku PKO i do operatora Przelewy 24 niestety bez powodzenia jeśli chodzi o poprawę sytuacji . Faktycznie nie jest to jednostkowe wydarzenie , wiec jednak Allegro powinno zająć się tymi kłopotami wraz z bankami a nie zrzucać problemu na klientów . Nadal brak możliwości uregulowania zapłaty za towar .
Ja mam to samo. Przedmiot zakupiony ale nie mogę za niego zapłacić... Nigdy do tej pory nie miałem problemu z zapłatą z Inteligo.
Napisałem maila do działu "reklamacji" PKOBP, załączyłem screeny jak wygląda u mnie problem. Pozostaje czekać.
Mam problemy z płatnością przez iPKO, nie przekierowuje mnie na stronę banku, wyskakuje tylko pusta biała strona i nic nie można zrobić, jednego dnia działało ok od wczoraj wieczorem do chwili obecnej nie można z tym nic zrobić, czy ktoś to naprawi?
W wątku pod poniższym linkiem pojawiają się kolejne zgłoszenia o problemach z płatnościami iPKO podczas zakupów na Allegro, a tymczasem moderatorka oznaczyła wątek jako "rozwiązany" i zamilkła, mimo że problem nadal występuje i wcale nie został rozwiązany. Czy zajmie się tym ktokolwiek, kto potraktuje nas klientów poważnie?
Przecież Allegro ma z PKOBP podpisane umowy o świadczenie usług oraz pracowników wyznaczonych do kontaktów z bankami, prawda? Więc jeśli występuje na Allegro problem z płatnościami poprzez jakiś bank, to to jest problem między Allegro a tym bankiem i nie klienci powinni to naprawiać. Tylko pracownik Allegro który jest do tego wyznaczony.
@outdoor-bazar @ms3007 @manitou13
Wasze zgłoszenia były konsultowane z naszym zespołem technicznym oraz operatorami płatności. Dostaliśmy informację, że problem z logowaniem występuje po stronie banku.
W tej sytuacji musicie przekazać wsparciu klientów w Waszym banku adresy stron, na których próbujecie się logować oraz informację, że problem występuje podczas próby zalogowania się na stronie banku w ramach szybkiej płatności online. Dane dotyczące próby logowania powinny być dostępne po stronie banku na podstawie loginu i czasu próby zalogowania się.
@nat_not W moim przypadku nie można mówić o "próbie logowania", bo nie pojawia się nawet okienko logowania, widzę tylko pustą stronę. Kontaktowałem się już z bankiem PKOBP (jak i inni), przekazałem im screeny za pomocą formularza kontaktowego. Nawet nie wiem, kiedy (i czy w ogóle) mi odpowiedzą.
Oczekuję sensownych działań od Was i "operatora płatności", o którym Pani wspomina. Skoro jest jakiś "operator płatności", to chyba operator powinien się zająć kontaktem z bankiem, a nie my, klienci? To Wy i ów "operator" nadzorujecie proces zakupów i płatności za zakupy, a nie my.
I proszę usunąć oznaczenie wątku "Mamy rozwiązanie" do czasu, aż problem rzeczywiście zostanie rozwiązany. Bo póki co nie mamy rozwiązania
Jeśli możliwe byłoby wyjaśnienie sprawy po naszej stronie, zespół techniczny rozpocząłby prace. Jak już pisałam zgłoszenia były konsultowane z operatorami płatności. Przekazano nam, że jeśli problem dotyczy etapu logowania do banku, to konieczna jest weryfikacja problemu z bankiem, ponieważ bank odpowiedzialny jest za stronę logowania (również gdy nie wyświetla się poprawnie).
Nie znamy dokładnych informacji potrzebnych do analizy problemu przez wsparcie techniczne banku, natomiast sugerujemy przekazanie wsparciu klienta banku adresu strony, na której następuje logowanie oraz informacji, że problem występuje podczas próby zalogowania się na stronie banku w ramach szybkiej płatności online, o czym już pisałam.
Chciałbym nadmienić, że tylko płacąc przez allegro jest problem, a z innych platform nie ma.
@nat_not Podałem ten adres kilka postów wyżej, wraz z opisem sprawy (że ja nie widzę nawet strony logowania, tylko pustą stronę w przeglądarce). Wysłałem tez screeny do banku. Ja też już tutaj nic więcej nie jestem w stanie zrobić. Więc problem pozostaje nierozwiązany.
Nazwa "operator płatności" jednak sugeruje, że to leży ich kompetencjach. A "operatora płatności" nadzorujecie Wy, nie ja. Ja jestem klientem i oczekuję jednej rzeczy - że w przypadku takich awarii ktoś u Was chwyci za telefon i zadzwoni do "operatora płatności" a "operator płatności" zadzwoni do banku i razem rozwiążecie ten problem... bo to Wy stanowicie "zespół obsługi" takich spraw, a nie my, klienci.
A @colezka_lk przed chwilą poinformował, że problem występuje tylko na Allegro.
Już rozmawiałam z bankiem w tej sprawie, nie mają nieudanych logowań do systemu; problem jest ewidentnie po stronie operatora płatności, ponieważ informacja sugeruje że system operatora płatności nie rozpoznaje pewnych znaków (przynajmniej w moim przypadku) w haśle, co skutkuje odrzuceniem transakcji i brakiem połączenia z bankiem (efekt: brak nieudanych logowań). Być może ktoś się "pobawił" i zastosował nowszą wersję. Natomiast dobrze by było jeżeli Pani Moderator dokładnie zapoznała się z problemem i nie powielała odpowiedzi działu technicznego. Nie bardzo mogę podać bankowi adresy stron ponieważ na inne strony loguję si ę bez problemu (na razie) i mam tylko problem z płatnościami na Allegro. Informację którą sugeruje Pani podać również podałam i jak wyżej. Jeszcze raz pozdrawiam i poproszę aby sprawą zajął się ktoś kompetentny kto wie o czym piszemy.
To nie problem kont w jednym banku tylko wielu, nie ma nawet okienka logowania więc to allegro daje ciała, a nie my. przestańcie umywać ręce i weźcie się do roboty, Mam już od jakiegoś czasu naprawdę dość, gdzie jest stare allegro, żenada
@colezka_lk A które banki sprawdziłeś? Ja robię płatności tylko przez iPKO, innych banków nie jestem w stanie przetestować.
A tak w ogóle minęła godzina 16-sta, co oznacza, że pracownicy banków rozeszli się do domów (właśnie wstępują po drodze do Biedronki po kaszankę i keczup, bo coś przecież trzeba w domu na stół postawić), a nasz kochany i podziwiany zespół wsparcia z Allegro (który żadnych wyzwań się nie boi i pędzi z nami ramie w ramię) nic już dziś nie wskóra...
Kupujesz na allegro, nie możesz zrobić płatności i mają to gdzieś, napisz sobie do banku jakby łaskę robili.
Ten wątek, to chyba najbardziej żenujący pokaz obsługi klienta, jaki w życiu spotkałem.
Ja temat rozwiązałem w najprostszy możliwy sposób. Przelałem z Inteligo pieniądze na konto w mBanku, z którego zapłaciłem bez najmniejszego problemu i to za pierwszym razem. Jeśli ktoś ma konto w innym banku to takie rozwiązanie sugeruję. A jak nie to przy płatności trzeba wybrać inny bank i ręcznie zlecić przelew.
A jeśli chodzi o operatora płatności, to wydaje mi się że nowym operatorem dla wszystkich od 1 lipca miało być Allegro Finanse, czyż nie? Ciekawe do kogo ono należy... To oczywiście pytanie retoryczne 🙂
Dostałem maila, że mój niedoszły sprzedawca dostał VAT 23%, od towaru którego nie mogłem kupić 😡