Dlaczego pomimo widniejącego w systemie Allegro "zwrotu pieniędzy przez sprzedającego" - zwrot zakupu bez podania przyczyny do 14 dni, do tej pory nie otrzymałem potwierdzenia na e-mail od Allegro o zwrocie wpłaty, oraz przelewu zwrotnego na konto bankowe ?
Czy ktoś z moderacji Allegro mógłby mi to wyjaśnić ?
Jaka metoda płatności?
Przy płatności BLIK-iem lub kartą zdarza się, że bank, po prostu koryguje saldo. Nie ma żadnego wpływu na konto.
@ukasz_2010 Widzę, że sprzedawca zlecił zwrot środków 17.07, ale z jakiegoś powodu nie został on zrealizowany. Dzisiaj ponowił zwrot. Proszę Cię o chwilę cierpliwości.
OK, pieniądze po ponownym zwrocie środków przez sprzedającego pojawiły się na koncie bankowym + e-mail od Allegro o zwrocie wpłaty.
Tylko, że ja to monitorowałem - wcześniej brak e-maila od Allegro i brak przelewu, a ile osób nie ma na to czasu/możliwości/chęci, ze względu na dużą ilość transakcji lub nieczęstego logowania do bankowości elektronicznej ? część może nawet nie wiedzieć, że pomimo informacji o "zwrocie środków", pieniądze nigdy się nie pojawiły na ich koncie!
Coraz gorzej się dzieje na tym Allegro, już nawet zwrotu pieniędzy nie można być pewnym, pozdrawiam.