anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy niezgodność parametrów (wymiarów) przedmiotu ze zdjęciem można traktować jak niezgodność z umową

ola_artur2
#7 Wielbiciel

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ola_artur2 tak, można to traktować jako niezgodność i możesz z tego powodu zgłosić reklamację u sprzedającego. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

ola_artur2
#7 Wielbiciel

Mimo że w opisie aukcji sa prawidłowe parametry?

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ola_artur2 jak rozumiem masz na myśli to, że oferta jest połączona z produktem o wymiarach, które nie są zgodne z dalszym opisem w ofercie? Podaj proszę numer zamówienia, będę mogła wtedy lepiej odnieść się do sprawy 

Alicja
oznacz moderatorów

ola_artur2
#7 Wielbiciel

e5e66961-a4b3-11f1-bb98-5d02fc3b3a08

Amortyzator

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ola_artur2 dzięki! Sprawdziłam ofertę i produkt i dane o wymiarach są zgodne. Sprawdziłam też informację o wymiarach tego produktu na innych stronach, i podane w ofercie zgadzają się z nimi. 
Czy masz na myśli grafikę w ofercie, gdzie są podane inne wymiary? 
Produkt, który dostałaś ma wymiary te które były słownie opisane czy takie jak na grafice? Czy może jeszcze inne? 

Alicja
oznacz moderatorów

ola_artur2
#7 Wielbiciel

Wymiary z opisu i realne są zgodne. Wymiary ze zdjecia są inne.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@ola_artur2 jeżeli przy zakupie kierowałaś się informacją o wymiarach ze zdjęcia i przez to zakupiłaś produkt, który jest niewłaściwy, to jak najbardziej możesz złożyć reklamację na niezgodność towaru z opisem. 
Jeżeli towar Ci pasuje, a ty po prostu zwracasz uwagę na to, że zdjęcie wprowadza w błąd, odradzam reklamację. W takim przypadku sprzedający może w pierwszej kolejności naprawić/wymienić towar, co w tym przypadku skutkowałoby otrzymaniem przez Ciebie niepasującej części. Wtedy najlepiej po prostu napisać do sprzedawcy, że w ofercie ma zdjęcie z błędnymi wymiarami. 

Alicja
oznacz moderatorów

ola_artur2
#7 Wielbiciel

Tak kierowałem sie zdjęciem i taki produkt jak na zdjeciu chciałem kupić. Zawsze czytam opisy ale w tym wypadku był to zakup szybki i przede wszystkim stwierdziłem ze jeśli na zdjęciach znajdują sie jakies parametry to powinny sie pokrywać z opisem. Przynajmniej do tej pory tak było.

oznacz moderatorów