anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dyskusja i wniosek o wypłatę z Allegro Ochrona Kupującuch

MAMY ROZWIĄZANIE!
wyraj7
#7 Wielbiciel

"Jeśli nie dostaniesz zamówienia, a w otwartej Dyskusji podasz powód: nie otrzymałem produktu – wniosek o rekompensatę w ramach Allegro Ochrony Kupujących możesz wypełnić już po 7 dniach od rozpoczęcia Dyskusji." Czy to jest aktualne?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11
wyraj7
#7 Wielbiciel

Mam Allegro Smart!

oznacz moderatorów
la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@wyraj7 rozumiem, że chodzi o zamówienie nr cc5576f1-238d-11f1-8947-81faec47a728.
Tak jak Doradca napisał w dyskusji muszę poprosić CIę jeszcze o cierpliwość, sprzedający ma 14 dni na rozpatrzenie reklamacji, ten termin jeszcze nie minął. 
Zapis, na który się powołujesz dotyczy sytuacji, w której kupujący nie otrzyma zamówienia, a sprzedający nie będzie dążył do rozwiązania problemu w dyskusji. W Twoim przypadku sytuacja wygląda inaczej. Oczywiście jeśli pojawią się dalsze problemy, będziemy mogli zaproponowac Ci złożenie wniosku w ramach Allegro Ochrona Kupujących. 

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
wyraj7
#7 Wielbiciel

Nie otrzymałem zamówienia, a sprzedający nie dąży do rozwiązania problemu: 1. odpowiada po 3 dniach 2.  18 razy regułka "Dziękujemy za kontakt. Odpowiemy najszybciej jak to będzie możliwe." - kopiuj-wklej. 3. Sprzedający napisał 26.03 : "Zwrot zostanie zrobiony jak paczka do nas wróci." - i co?  Zwrócili? 7 dni czekam i nic? Proszę poczytać komentarza negatywne na Allegro - nie odpowiada, nie wysyła pieniędzy ! Robi w konia Allegro i kupujących, tak jak pisałem - wysyła co ma pod ręką, byle nie zamówiony towar. Czyli teraz mam czekać do 7 kwietnia aż zareaguje? A może Allegro wcześniej? 

"Jeśli nie dostaniesz zamówienia, a w otwartej Dyskusji podasz powód: nie otrzymałem produktu – wniosek o rekompensatę w ramach Allegro Ochrony Kupujących możesz wypełnić już po 7 dniach od rozpoczęcia Dyskusji."  - gdzie tu jest mowa o 14 dniach na rozpatrzenie reklamacji?

oznacz moderatorów
la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@wyraj7 z informacji jakie przekazałeś w dyskusji (nie mogę tego sprawdzić, ponieważ nie mam danych przesyłki zwrotnej) dotarła ona do sprzedającego wczoraj. W tej sytuacji musimy jeszcze poczekać. 

Monika
oznacz moderatorów
wyraj7
#7 Wielbiciel

Przepraszam, w jakiej sytuacji? To ja napisałem, a kupujący nie ! Była prośba Allegro: 31.03 - "sma-schmith po otrzymaniu przesyłki zwrotnej, proszę o bezzwłoczny zwrot pieniędzy do klienta." Gdyby przelew wyszedł wczoraj, a nawet dzisiaj - miałbym pieniądze ! W TEJ sytuacji  myślę, że będziemy dłuuugo czekać.   Zakup 19.03 - ile jeszcze? Uważam, że mam rację odnośnie wniosku o rekompensatę. Prawie 22 lata na Allegro, mam dyplom "Super Sprzedawcy", ZERO negatywnych komentarzy, 100% pozytywnych.

oznacz moderatorów
la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@wyraj7 przesyłka dotarła do sprzedającego wczoraj, tak wiem, że to Ty napisałeś o tym w dyskusji. Sprzedający zlecił dzisiaj zwrot wpłaty dla Ciebie, ale jeszcze się nie zaksięgował.

Monika
oznacz moderatorów
wyraj7
#7 Wielbiciel

Co to znaczy zlecił zwrot wpłaty?? I się nie zaksięgował? No to do widzenia we wtorek, spokojnych świąt 🙂

oznacz moderatorów
la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@wyraj7 to znaczy, że sprzedający zlecił już zwrot tej wpłaty (dzisiaj), ale ma jeszcze status "in progress" (jeszcze się nie zaksięgował). Miłych Świąt i jak najbardziej daj znać, gdy otrzymasz ten zwrot. 

Monika
oznacz moderatorów
wyraj7
#7 Wielbiciel

Dlaczego kłamiecie i oszukujecie????????????

Cześć Mirosław,
powiedz nam więcej o zakupie towaru KRAFT&DELE NOŻYCE DO ŻYWOPŁOTU 480mm 2x21V AKUMULATOR 2000mAh KD5092 (18283847474).

Dotyczy 1 z 1 sztuk z zakupu z 19 marca 2026, 13:20.

KRAFT&DELE NOŻYCE DO ŻYWOPŁOTU 480mm 2x21V AKUMULATOR 2000mAh KD5092
184,90 zł
1 szt. x 184,90 zł

Wiemy, że sprzedający sma-schmith zwrócił Ci pieniądze.

--------------------------------------------

NIEPRAWDA!!! NIE ZWRÓCIŁ!!!

oznacz moderatorów
matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@wyraj7 Tak jak @la_nika wspomniała, sprzedający zlecił już zwrot tej wpłaty.
Z racji trwającego weekendu oraz świąt, pieniądze trafią na Twoje konto dopiero w następnym tygodniu 🙂

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów
wyraj7
#7 Wielbiciel

Od kolegi dostałem info, że mogą trafić 9 kwietnia  !!

Zlecił nie znaczy , że sprzedający zwrócił ...

oznacz moderatorów