Kupiłam parasol zgodnie ze zdjęciem i podpisem że ;parasol z wysięgnikiem ;ale chińczyk przysłał mi tylko pokrowiec bo w instrukcji obsługi był tylko pokrowiec ?ale jego oferta na allegro jest ;parasol z wysięgnikiem : chce go zwrócić bo mam do tego prawo w ciągu 14dni .ponieważ towar jest niezgodny z moim zamówieniem jak i przedstawiana oferta na forum allegro !!przysługuje mi program ochrony kupującego a więc darmowy zwrot !!?ale allegro nabrslo eidyvw usta u za każdym razem pisze że nie orzyslygu mi Smart !!?nie mogę i nie che korzystać ze dmarta tylko z o htiny kupującego za który to zapłaciłam !?
@iwona9005 zamówienie, o którym piszesz nie było objęte darmową dostawą w ramach Smart! - dlatego nie będzie opcji wyboru darmowego zwrotu w ramach usługi Smart!. W takiej sytuacji koszt zwrotu produktu, jest po stronie kupującego. Sprzedający jednak podczas zwrotu pieniędzy, powinien zwrócić Tobie również koszt najtańszej przesyłki dostępnej w ofercie.
@iwona9005 Ty nic nie zwracaj tylko złóż reklamację i poproś o odebranie reklamowanego produktu nie zgodnego z umową 🙂 zapomnij tu o słowie zwrot i smart !!!
Reklamacja i tego się trzymaj, jak nie rozpatrzy reklamacji do 14 dni wtedy masz program AOK 🙂
Daj link do ofert, pewnie źle podpięli produkt, jest to nagminne u Chińczyków i wprowadza zamieszanie bo oryginalne produkty mają opinie od źle podpiętych i na odwrót, a allegro już nad tym nie panuje 😞 jedna rada zapomnij o zakupach od firm z Chin nawet jak mają wysyłkę z magazynów UE i smart 😞