anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Produkty od sprzedawców z Chin a oznaczenie CE BDO itp.

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   Czy Wy sprawdzacie sprzedawców z Chin czy mają wpisy BDO, produkty zgodne z UE itp. 

Właśnie otrzymałem akumulator do odkurzacza, na zdjęciach CE importer itp. a przyszedł z magazynu PL Chiński wynalazek inny niż na zdjęciach, inne parametry i brak wymaganych oznaczeń, gdzie to zgłosić co by przetrzepali cały magazyn wysyłkowy 😄 

Pominę fakt że w katalogu baizelek, to też zgłoszę do UOKiK jako kupujący wprowadzony w błąd opiniami, parametrami itp. 😞

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kostas11 jeżeli chodzi o błędne podpięcie oferty pod produkt z katalogu, możesz to zgłosić na stronie oferty. Tak samo naruszenia oferty. Niezgodność towaru z ofertą oczywiście możesz zareklamować u sprzedającego. 
Jeżeli podeślesz tu link lub numer, skieruję sprawę do weryfikacji. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Syrena_zT zgłaszanie nic nie daje, już nawet nie zamierzam 😞 tam jest dodanych połowa ofert z Chin do produktu Polskiego dystrybutora który legalnie wprowadził baterie na rynek EU ma certyfikaty CE i wpis do BDO 🙂 sprawę kieruje do IH prawdopodobnie cały magazyn wysyłkowy przetrzepią 😄 

Weryfikujecie sprzedawców z Chin czy posiadają BDO ????

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Rozmawiałem właśnie z WIIH, pani prosiła o zgłoszenie tego na Policję, IH w mieście gdzie jest magazyn oraz do UOKIK 🙂

Dodatkowe pytanie czy Wy na swoim magazynie Fulfillment sprawdzacie akumulatory ? fakt że wysyłka nie była od Was ale ciekawi mnie to czy pośredniczycie w wysyłce tykających bomb klientom ?

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kostas11 

Wrócę do Ciebie z odpowiedzią, proszę o cierpliwość.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@gdvorek tyle lat, a dałem się na ciąć, sprawdzałem szukałem porównywałem opinie od kogo itp. więc cierpliwość mi się skończyła 😄 

Nawet zastanawiałem się jak to odesłać bo bateria zagraża bezpieczeństwu, a ja jako nadawca za to odpowiadam 😞