@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Czy Wy sprawdzacie sprzedawców z Chin czy mają wpisy BDO, produkty zgodne z UE itp.
Właśnie otrzymałem akumulator do odkurzacza, na zdjęciach CE importer itp. a przyszedł z magazynu PL Chiński wynalazek inny niż na zdjęciach, inne parametry i brak wymaganych oznaczeń, gdzie to zgłosić co by przetrzepali cały magazyn wysyłkowy 😄
Pominę fakt że w katalogu baizelek, to też zgłoszę do UOKiK jako kupujący wprowadzony w błąd opiniami, parametrami itp. 😞
@kostas11 jeżeli chodzi o błędne podpięcie oferty pod produkt z katalogu, możesz to zgłosić na stronie oferty. Tak samo naruszenia oferty. Niezgodność towaru z ofertą oczywiście możesz zareklamować u sprzedającego.
Jeżeli podeślesz tu link lub numer, skieruję sprawę do weryfikacji.
@Syrena_zT zgłaszanie nic nie daje, już nawet nie zamierzam 😞 tam jest dodanych połowa ofert z Chin do produktu Polskiego dystrybutora który legalnie wprowadził baterie na rynek EU ma certyfikaty CE i wpis do BDO 🙂 sprawę kieruje do IH prawdopodobnie cały magazyn wysyłkowy przetrzepią 😄
Weryfikujecie sprzedawców z Chin czy posiadają BDO ????
@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Rozmawiałem właśnie z WIIH, pani prosiła o zgłoszenie tego na Policję, IH w mieście gdzie jest magazyn oraz do UOKIK 🙂
Dodatkowe pytanie czy Wy na swoim magazynie Fulfillment sprawdzacie akumulatory ? fakt że wysyłka nie była od Was ale ciekawi mnie to czy pośredniczycie w wysyłce tykających bomb klientom ?
@gdvorek tyle lat, a dałem się na ciąć, sprawdzałem szukałem porównywałem opinie od kogo itp. więc cierpliwość mi się skończyła 😄
Nawet zastanawiałem się jak to odesłać bo bateria zagraża bezpieczeństwu, a ja jako nadawca za to odpowiadam 😞