anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przez pomyłkę w numerze tel przez kupującego otrzymalam czyjąś przesyłkę

anabik
#7 Wielbiciel#

Ktoś pomylił numrr tel skutkiem czego otrzymałam powiadomienie o odbiorze i czyjąś przesyłkę. Jak ido kogo dotrzeć, by ją zwrócić lub oddać właściwemu odbiorcy? 

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Client:128117527
#8 Zapaleniec#

Przez sprzedającego

oznacz moderatorów

anabik
#7 Wielbiciel#

Czyli jak? Szukam po nadawcy w allegro ale nie wyszukuje takiego? 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@anabik kupujący widzi powiadomieie e-mailowe oraz informacje w aplikacji na temat odbioru, natomiast warto dać znać sprzedającemu o tej pomyłce. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@la_nika  Właśnie oglądam jakąś starą  paczkę i nigdzie na etykiecie  nie jest napisane skąd paczka przyszła. Czasem w środku bywa paragon ale to tez loteria,  najczęściej nawet paragonu nie ma.

Kupujący owszem dużo widzi, ale co widzi przypadkowy odbiorca, nie kupujący?

oznacz moderatorów

anabik
#7 Wielbiciel#

Sprzedającego nie wyszukało w allegro. Napisałam na pomoc allegro. 

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@anabik  Jak się nie spodziewasz przesyłki to po prostu trzeba było nie odbierać. Ale skoro już odebrałaś to na etykiecie masz  numer przesyłki, pod  kodem kreskowym.

Teraz trzeba porozumieć się z przewoźnikiem, jeśli InPost czy jakiś kurier to masz namiary.  Gorzej jeśli Allegro Deliwery, jak się z nimi porozumieć tego nie wie nikt, są jakieś formularze ale to będzie trwać....  do świąt albo dłużej.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@anabik  Jeszcze jedno, jeśli masz ten numer przesyłki to może wklep ten numer tutaj,  wtedy 

@la_nika  na pewno pomoże ci ustalić skąd paczka przyszła, a może nawet poda ci gotowy kod do zwrotu.

oznacz moderatorów

anabik
#7 Wielbiciel#

właśnie się spodziewałam i dlatego po otrzymaniu SMS poszłam odebrać. Problem w tym, że to nie do mnie. Drugi problem, że skoro nieoj sprzedawca to nie mam jak odesłać sprzedawcy. Trzeci problem ze, szukam po nadawcy w w allegro nie znajduję. Napisałam przez allegro pomoc. Może coś odpowiedzą. Postanowiłam wiedzyczasie poszukać informacji na forum. 

oznacz moderatorów