Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień Dobry
Mam problem, zakupiliśmy od sprzedawcy o nazwie Shoppingo bluzkę za 13 zł i zapłaciliśmy za dostawę na Allegro ONE BOX - 10zł 99 groszy, towar otrzymaliśmy, w domu, towar ta bluzka została wyjęta z opakowania, delikatnie oglądnięta i schowana w stanie idealnym - nie była noszona po dworze, została zwrócona z metkami w stanie IDEALNYM, i zwrócona, oczywiście włożyliśmy kartkę z Rozwiązaniem Umowy Sprzedaży na Odległość i napisaliśmy tam że prosimy o zwrot pieniędzy wraz z poniesionymi kosztami dostawy, w sumię będzie do ZWROTU SAMA 24 zł, jakie zdziwienie było że Sprzedający oddał nam tylko 13 zł za samą bluzkę, a nie zwrócił na za koszty dostawy - nadmieniam że nie było opcji DARMOWEJ DOSTAWY OD NIEGO od tego Sprzedawcy tylko były oferowane płatne metody dostawy na PACZKOMAT IN POST, na ALLEGRO ONE BOX (Zielony Automat) i oczywiście dostawa kurierem, i dostawa kurierem za pobraniem , oczwiście wybraliśmy dostawę do Automatu Allegro One BOX - Sprzedawca prowadzi SKLEP z ODZIEŻĄ, ma REGON - prowadzi działalność gospodarczą, nadmieniam że zakupiełem inny towar od innego Sprawdawcy też z dostawą na ALLEGRO ONE BOX i zwrot został rozpatrzony pozytywnie i Sprzedawca oddał nam pieniędze za towar i koszty dostawy, zwróciła całe 165 zł a nie tylko 154 zł , zwrócił też koszty dostawy, otworzyłem z tym SKLEPEM Shoppingo Dyskusje, ale SKLEP zwrócił mi tylko sumę 13 zł za zwrot bluzki, a nie zwrócił już 10, 99 zł za koszty dostawy, wg prawa konsumenta art 32, sprzedawca (przesiębiorca) w ciągu 14 dni musi zwróćić kupującemu koszty dostawy, proszę o odpowiedz w tej sprawie pracownika ALLEGRO MODERATORA w tej sprawie . Alan_700
Cześć @Alan_700, widzę, że prowadzisz już dyskusję ze sprzedającym. Sprzedający w przypadku tego zamówienia powinien zwrócić Ci także koszt przesyłki i widzę, że dokonał dzisiaj zwrotu 🙂
Tak spojrzałem i na moje upomnienie zwrócił mi tez kase za dostawę, ale gdbym się nie upomniał to bym kasy może nie odzyskał .
@Alan_700 upisałeś się ,a było to samo tylko w skrócie napisać bezpośrednio do sprzedawcy , pewnie se chłopina zapomniał , wszyscy teraz kupują ze smarkiem czyli nie ma kosztów dostawy i nie ma czego zwracać ,przy ciuchach pewnie ma zwrotów co niemiara , zwykły ludzki błąd , a Ty robisz z tego wielkie hallo ,po drugiej stronie szybki również są żywi ludzie , tacy jak Ty i tak samo popełniają błędy .
@mdrogeria czepiasz się, przecież @Alan_700 napisali, że kupili, zapłacili, potem delikatnie oglądneli, ale sprawdawca nie oddał za wysyłkę, gdzie Ty tu widzisz błędy🤔
@KOGIEL_T zapomniałem , że Dżesiki , Brajanki i Alanki błędów nie popełniają .
kiedy środa popielcowa ?
Zgodzę się Kogiel, jakbym się nie upomniał to może tej kasy bym nie otrzymał, jak tam w takie błędy nie wierzę, myśleli że się nie upomnę i podaruje te 10 zł za przesyłkę .
Mdrogeria pewnie że mógł być ludzki błąd, powtarzam MÓGŁ, ale może jakbym się nie upomniał o zwrot kasy za opłaconą przesyłkę, do bym tej kasy nie odzyskał, jak to się mówi wolałem sprawdzić co i jak .
@Alan_700 czasem Alanku trzeba się upomnieć i niekoniecznie przy tym robić wielkie hallo na forum i w dyskusji .
PS do Mdrogeria, ja tam w takie błędy nie wierze, myśleli że się nie upomnę tej kasy, ale ja ZAWSZE SIĘ UPOMINAM O SWOJĄ NALEŻNOŚĆ JEŻELI JESTEM NA PRAWIE, ....ot taki ''niemiecko-szwajcarski porządek '' a nie olewanie klienta i myslenie że może klient się nie upomni o te 10 zł ...to wszystko, tyle w temacie .
@Alan_700 ale przecież wystarczyło napisać do sprzedającego, a nie od razu robić dramę na forum, tym bardziej, że kasę już dostałeś😉
Rozwiązany problem .
@Alan_700 Alanku , naucz się wierzyć w ludzi , widzę ze stylistyki Twoich wypowiedzi , że jesteś młodym człowiekiem , jak się sam nie nauczysz to nauczy Cię życie , tylko to drugie potrafi czasem zaboleć .
Ja mam 56 lat, choć fakt czuję na 30 - chę , i bez obrazy nie jestem jakimś alenkiem ''kotku'' .
problem ze zwrotem kasy został rozwiązany .
@Alan_700 ten login, to pewnie sentyment do CB😉, ale nie przejmuj się @mdrogeria jest prawie w Twoim wieku