Witam,
szukam osób poszkodowanych przez firmę [edycja]. Zamówiłam termos/dzbanek termiczny VIALLI TERMOS DZBANEK TERMICZNY WKŁAD SZKLANY KAWY HERBATY CZARNY SREBNY 1L.
Termos okazał się za duży, więc go odesłałam - zapakowany w tym samym kartonie, w taki sam sposób, jak przyszedł. [edycja]. przysłało mi zdjęcia - nie wiadomo czego, z jakimiś rysami - i na tej podstawie potrącili mi 50% kwoty. Fajny biznes, nawiasem mówiąc. Napisałam im, że skoro sami zlecili kuriera, to zgodnie z przepisami prawa nie odpowiadam za to, co się dzieje z przesyłką w transporcie, powołując się na odpowiednie przepisy. Zapakowałam towar wzorowo - w te same rzeczy w ktorych przyszedl (folia zabezpieczajaca, karton ochronny srodek) i nie wiem nawet, Wyslali mi zdjecie jakiejs zarysowanej rzeczy - nie wiem czy to w ogóle mój dzbanek bo nie mają ani numeru seryjnego ani niczego co potwierdzałoby, że to właśnie ten dzbanek, który odesłałam. Napisałam im negatywną opinię na temat sprzedawcy (nie towaru) i zgadnijcie co - zaczęli mi grozić, że mam usunąc opinię inaczej mnie pozwą o naruszenie dóbr osobistych. Myślę, że osób w podobnej sytuacji jest więcej. Proszę o kontakt osoby, które mogą być poszkodowane przez firmę [edycja].
@AnnaBozena001 masz prawo do oceny transakcji, sprzedający może oczywiście wstąpić na drogę prawną, natomiast zazwyczaj takie kroki nie są podejmowane. Czy w kwestii zakupu toczy się dyskusja?
Tak toczyla sie dyskusja ktore nic nie dala bo Allegro nic moze. Znam swoje prawa. Moge wystapic na droge sadowa. Dodalam oopinie i sprzedajacy zaczl mi grozic- tez to zglosilam.
Tak jak powiedzialam poszukuje pokrzywdzonych przez te firme.
pozdrawiam