anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zmiany w wyglądzie/utrudnieniea dla kupującego.

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:74412621
#7 Wielbiciel

Jaki jest cel dla którego zniszczyliście interfejs kupującego? Skąd taka złośliwość? Teraz widzę komentarze zamiast informacji o produkcie, aby zobaczyć opis produktu muszę wciskać jakieś linki. To jest jakiś koszmar i jeszcze gorsze w obsłudze niż na **piiip**s. Zresztą to wygląda jak żywcem skopiowane stamtąd.

oznacz moderatorów
171 ODPOWIEDZI 171
RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Ciekawe co na to uokik.

Ukrywanie przed konsumentem informacji w zakładkach.

oznacz moderatorów
pkazmierski1
#7 Wielbiciel

Zgadzam się z przedmówcami – nowy wygląd jest fatalny. Nie rozumiecie Państwo podstaw UI/UX:

• mniej kliknięć = lepiej,
  • stabilny układ interfejsu (brak niepotrzebnych animacji) = lepiej
  • brak czekania na informację (odtworzenie animacji) = lepiej,
  • brak potrzeby przesuwania wzroku = lepiej.

Niedorzeczne jest również to, że nie pozwalacie użytkownikom na powrót do starego wyglądu.

To już kolejna zmiana, która sprawia, że jestem zawiedziony Państwa postępowaniem. Wszyscy tutaj jesteśmy ofiarami zabawy nieudolnych designerów, którzy wprowadzają „zmiany dla zmiany”.

Od kilku lat utrzymujecie Państwo tendencję spadkową w kwestii jakości działania portalu. Zaczynając od usunięcia funkcji używanych przez użytkowników (szukanie po opisie, rozdzielanie ofert z katalogu, Archiwum Allegro), przez zmuszanie do niewygodnego wyglądu czy pokazywanie ofert niezwiązanych z wyszukiwaniem, a kończąc na machlojkach z formami dostaw (podmienianie ich niezgodnie z preferencjami kupującego). Allegro jest naprawdę fenomenalną platformą, do której konkurencja w wielu aspektach nie ma startu, ale jeżeli będziecie Państwo celowo ją niszczyć, to wkrótce się to zmieni.

Najgorsze jest to, że wystarczy, żeby nie robili Państwo nic. Tymczasem zamiast tego, ktoś spędza swój czas na niszczeniu i pogarszaniu, zamiast na poprawie. To bardzo odrzucające podejście. Mam nadzieję, że się Państwo zreflektujecie.

oznacz moderatorów
thecrowI
#8 Zapaleniec

jakieś konkrety, kiedy to paskudztwo zniknie? 

oznacz moderatorów
Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@thecrowI na ten moment nie jesteśmy w stanie określić terminu zakończenia testu. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
Magazyny_Jakuba
#8 Zapaleniec

nie wróżę nic dobrego temu serwisowi...

oznacz moderatorów
thecrowI
#8 Zapaleniec

@Syrena_zT  czyli zepsute bez planu, to prawie jak przygody Trumpa w Iranie lol

oznacz moderatorów
irocket
#7 Wielbiciel

Ja bym proponował zakończyć testy już, skasować nowy UI i wybić z głowy ludziom tak drastyczne i nieintuicyjne zmiany

oznacz moderatorów
Keichi001
#8 Zapaleniec

Pełna zgoda. Testowanie na produkcji to chyba największy f... up Allegro. W sumie produkcja od razu zareaguje, tylko że oprócz tego niby forum jak to inaczej zrobić. Allegro już nie wie co sknocić. Obecne UI to jakaś ciężka patologia a co jest najlepsze? Użytkownik nie może wróci do starego układu albo chociaż poukładać poszczególnych sekcji jak mu jest wygodniej. Dla jednej osoby komentarze będą ważne, dla innej cena a dla kolejnej opis. Allegro bawi się w Apple, które wie co jest najważniejsze dla użytkownika. Allegro mam newsa dla was - dużo wam brakuje i bliżej wam do ryżowego portalu niż do czołówki.

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Oni dążą przecież do jakości ryzowego portalu. Tylko mam dla nich jedną złą wiadomosć. Na ryzowym portalu wyszukiwarka działa 5x lepiej niż ta Allegrowa, jak sie oczywiście ojdzie co w nią wpisać, przynajmniej na Te.. bez problemu znajduję rzeczy z którymi tu mam problem...

@San_set @gdvorek @Syrena_zT @matt_rose @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Po raz kolejny pytam do kiedy ta funkcja będzie na moim koncie zakupowym? Bo muszę sobie rozplanować zakupy, niestety gdzie indziej? I nie wiem do kiedy muszę wszystko gdzie indziej szukać, a co mogę zostawić na później jak to góffno zniknie...?

#7 Wielbiciel

U mnie zdecydowanie na minus odczucia. Ze znajomym spędziliśmy sporo czasu doszukując się jakiegoś niepożądanego działania moich rozszerzeń przeglądarki albo czegoś. Zdecydowanie przydałaby się informacja z testem oraz możliwość rezygnacji z udziału.

oznacz moderatorów
Pytomir
#8 Zapaleniec

Proponuję przyspieszyć zakonczenie testów.... Zresztą nie róbcie z ludzi wariatów bo nie wiem jak to chcecie testowac jak nie ma mozliwosci powrotu do starego interface-u. Skąd wiecie jakie sa preferencje uzytkownika? Po tym jak opusci Allegro i kupi u innego na A?

oznacz moderatorów
allecd
#11 Animator

Kamyczek do ogródka - po zakończeniu aukcji nie widać czy została kupiona czy zakończona przez sprzedawcę bez kupna. 
Granda....

oznacz moderatorów
kotkot13
#9 Pomysłodawca

Naprawdę? Ukrywanie najważniejszych rzeczy tj. Opis produktu oraz parametry produktu za dodatkowymi kliknięciami?

Wchodzę na przedmiot i tak naprawdę nie wiem co kupuję widzę tylko ładne zdjęcia.

Tylko ktoś kto nie używa regularnie allegro mógł wpaść na taki pomysł. Jaki jest niby cel tego ogłupiania interfejsu?

I dlaczego bez mojej zgody Allegro testuje sobie na mnie takie głupie pomysły?

Tak samo było z nikomu niepotrzebnym grupowaniem ofert.

zmiany_allegro.png

oznacz moderatorów
bangbus
#2 Obserwator

To mi wygląda na robotę Trumpa. Większego debilizmu nie widziałem. Moje gratulacje za koncertowe **piiip**o....e interfejsu. Kogo Wy tam zatrudniacie? Rozumiem zmiany, ale na lepsze. Ciekawe co jeszcze uda się Wam zniszczyć. Jak na razie dobrze Wam idzie, archiwum, historia zakupów, teraz interfejs. Brawissimo. Zuchy.

oznacz moderatorów
Keichi001
#8 Zapaleniec

Właśnie. Zapomniałem o historii zakupów. Dobrze że mam maile z tym co kupowałem bo inaczej bym nie doszedł co i jak. 

Co do UI - pełna zgoda. 

oznacz moderatorów
Elaks
#8 Zapaleniec

Strona przedmiotu stała się zupełnie nieczytelna. Kupuję na tym portalu od 20 lat, tak złej zmiany jeszcze nie widzialem.

oznacz moderatorów
open
#8 Zapaleniec

Jesteśmy za starzy. Teraz tylko obrazki, rolki, filmiki - nikt już nie używa tekstu pisanego. 

A poważnie - zmiana tragiczna, parametry i opis są NAJWAŻNIEJSZĄ częścią aukcji, a nie obrazki!

oznacz moderatorów
Adamm41
#3 Debiutant

Przez tą zmianę Allegro nie nadaje się do użytku.

oznacz moderatorów
Varander
#7 Wielbiciel

Nowy interfejs to nieporozumienie, wcześniej otwierałem ofertę i patrząc się w jeden punkt monitora przewijałem w dół, widziałem zdjęcia, następnie parametry przechodziłem do opisu, wszystkie ważne rzeczy w tym samym miejscu ekranu jedna pod drugą, dzięki czemu szybko mogłem ogarnąć o co chodzi. Teraz muszę kliknąć żeby dostać opis, po czym go zamknąć i kliknąc znów, aby zobaczyć parametry, a do tego ten durny wyskakujący panel z opisem czy parametrami pokazuje się z prawej strony, podczas gdy przyciski są w lewej części ekranu przez co muszę się rozglądać.

oznacz moderatorów
AllegroMecenas
#2 Obserwator

Cały zespół designerów od szaty graficznej w Allegro powinien zostać zwolniony! Kupuję na Allegro od 25 lat, od skarpetek po samochody. Teraz odechciało mi się robić zakupy. Zamiast wygodnego porównywania produktów, muszę przeskakiwać między zakładkami i klikać na nachalne wyskakujące reklamy. To strasznie męczące.

Z niecierpliwością czekam na rozwój platformy sprzedażowej InPostu.

oznacz moderatorów