Dzień dobry, proszę moderację o pomoc w uruchomieniu procedury sporu ze sprzedającym.
Zwróciłem kupiony olej do skrzyni biegów ze względu na uzasadnione wątpliwości co do jego oryginalności (szereg różnic w wykonaniu butelki, odlewach plastiku, etykiecie, płaskim hologramie oraz oznaczeniach w porównaniu do produktu z oficjalnej dystrybucji). Sam olej nie był otwierany ani używany.
Chcąc sprawdzić autentyczność na stronie producenta, spróbowałem zdrapać kod weryfikacyjny. Z powodu wyjątkowo twardej powłoki jedna cyfra uszkodziła się podczas zdrapywania. Sprzedający uznał to za „uszkodzenie towaru i brak możliwości ponownej sprzedaży” i z kwoty 107 zł zwrócił mi jedynie... 1 zł.
System na allegro.pl nie pozwala mi obecnie na automatyczne otwarcie Dyskusji.
Bardzo proszę o interwencję wsparcia Allegro.
Numer zamówienia:
c4091b65-94a2-11f1-8b10-0bee49b502fd
Cześć, @Antalor. Jaki dokładnie problem pojawia się przy próbie rozpoczęcia Dyskusji ze sprzedającym? W zakładce Moje Zakupy kilknij w szczegóły zakupu, a następnie Zgłoś reklamację lub problem.
Dzięki za odpowiedź, @MiMary
problem polega na tym, że nie ma kategorii odpowiadającej mojej sytuacji, czyli zwrotu tylko części środków po odesłaniu produktu.
Mogę wybrać jedynie:
– „Brak zwrotu wpłaty po odesłaniu produktu”
– „Brak zwrotu wpłaty po anulowaniu zamówienia”
Żadna z tych kategorii nie opisuje dokładnie sytuacji, ponieważ sprzedający zwrócił pieniądze, ale jedynie 1 zł z 107 zł.
Próba zgłoszenia problemu przy decyzji o zwrocie również nie jest możliwa, ponieważ pojawia się komunikat, że sprzedający już wysłał pieniądze.
Czy w takim razie powinienem wybrać kategorię „brak zwrotu wpłaty po odesłaniu produktu”, mimo że częściowy zwrot został dokonany i tam dokładnie opisać sytuację?
@Antalor Tak, możesz wybrać tę kategorię 🙂