anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot DPD pickup- brak możliwości wyboru.

MAMY ROZWIĄZANIE!
ElCondorre
#9 Pomysłodawca

dostałem towar inny niż w ofercie, sprzedający napisał że mam zrobić zwrot,

od 2 dni widzę komunikat:

Przerwa techniczna

Wykryliśmy awarię i specjaliści już pracują nad jej usunięciem. W tej chwili nie możesz wygenerować przesyłek zwrotnych przez: DPD Pickup (zwrot w punkcie

i możliwy jest tylko zwrot we własnym zakresie, a za zwrot nie zamierzam płacić bo pomyłka jest po stronie sprzedającego

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14
Client:35386082
#17 Koryfeusz

A nie możesz poczekać aż naprawią?

oznacz moderatorów
ElCondorre
#9 Pomysłodawca

czekam 2 dni, coś jest nie tak

oznacz moderatorów
Halfrunt
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

po 14 dniach już nie będzie można zrobić zwrotu na zasadzie odstąpienia 😋

oznacz moderatorów
Halfrunt
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Natomiast jeśli to jest reklamacja (towar inny niż zamawiany) to właściwie powinien sprzedający odebrać produkt, albo przynajmniej wysłać etykietę nadawczą. 

oznacz moderatorów
Client:35386082
#17 Koryfeusz

2 dni to trochę za długo, faktycznie. 
@ElCondorre Możesz podać tu numer transakcji to Moderatorzy pomogą, lub napisać tutaj: https://allegro.pl/pomoc/kontakt z prośbą o pomoc.

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane

@ElCondorre Doprecyzuj proszę, czy ten komunikat pokazuje się w formularzu zwrotu?

Wyślij zrzut ekranu jak to wygląda. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
ElCondorre
#9 Pomysłodawca

nr zwrotu: 7QW6/2025

jak kliknę w wybierz sposób wysyłki to pokazuje się to:

ElCondorre_0-1765046976754.png

oznacz moderatorów
N_Nitka28

@ElCondorre Weryfikuję sprawę. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
ul-na
#8 Zapaleniec

Od wczoraj nie mogę nadać zwrotu w DPD pickup automat. Jest komunikat o awarii, ale trwa to już prawie (a może i ponad) 24h. Co się dzieje i jak długo może to jeszcze potrwać?

oznacz moderatorów
Syrena_zT

@ul-na jak rozumiem komunikat wyświetla się na ekranie urządzenia? Jeżeli jest to automat DPD konieczne będzie zgłoszenie sytuacji bezpośrednio do DPD, na automacie powinien znajdować się numer linii technicznej: 22 571 52 52 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów
ul-na
#8 Zapaleniec

Nie, komunikat wyświetla się w trakcie zgłaszania zwrotu na poziomie aplikacji allegro. Dlatego obecnie zwrot mam zgłoszony (muszę oddać do 9 grudnia) , przesyłkę mam niewybraną, bo bezpłatna w ramach Smart w DPD jest niedostępna i ogólnie nie wiem, co robić dalej. 

oznacz moderatorów
ul-na
#8 Zapaleniec

1000047201.jpg

oznacz moderatorów
ul-na
#8 Zapaleniec

Poniżej dodałam zdjęcie komunikatu. Wysłałam maila wczoraj do Allegro, ale brak jakiejkolwiek odpowiedzi.

oznacz moderatorów
N_Nitka28

Aktualnie mamy problemy techniczne, ale już pracujemy nad rozwiązaniem. 

Możecie nadać paczkę pocztą polską jako alternatywa. Doradcy mogą też wyjątkowo zamówić kuriera po odbiór. 

Można napisać przez formularz i podać następujące dane: 

1. Link do formularza zwrotu ze zwracanym towarem/order ID2. Orientacyjna waga paczki (KG).3. Wymiary paczki A - długość, B - szerokość, C- wysokość (cm).4. Informacja, w jaki sposób zapakowałeś zwracany przedmiot (np. karton, folia).5. Pełne dane nadawcy (osoba, od której mamy odebrać paczkę) - imię, nazwisko, adres, telefon kontaktowy dla kuriera, adres e-mail.6. Pełne dane odbiorcy (osoba, której mamy doręczyć paczkę, jeżeli są inne niż w formularzu zwrotu) - imię, nazwisko, adres, telefon kontaktowy dla kuriera, adres email.7. Dzień i godziny, w których kurier może przyjechać (3 terminy)

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów