Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wykryliśmy awarię i specjaliści już pracują nad jej usunięciem. W tej chwili nie możesz wygenerować przesyłek zwrotnych przez: DPD Pickup (zwrot w punkcie
i możliwy jest tylko zwrot we własnym zakresie, a za zwrot nie zamierzam płacić bo pomyłka jest po stronie sprzedającego
A nie możesz poczekać aż naprawią?
czekam 2 dni, coś jest nie tak
po 14 dniach już nie będzie można zrobić zwrotu na zasadzie odstąpienia 😋
Natomiast jeśli to jest reklamacja (towar inny niż zamawiany) to właściwie powinien sprzedający odebrać produkt, albo przynajmniej wysłać etykietę nadawczą.
2 dni to trochę za długo, faktycznie.
@ElCondorre Możesz podać tu numer transakcji to Moderatorzy pomogą, lub napisać tutaj: https://allegro.pl/pomoc/kontakt z prośbą o pomoc.
@ElCondorre Doprecyzuj proszę, czy ten komunikat pokazuje się w formularzu zwrotu?
Wyślij zrzut ekranu jak to wygląda.
nr zwrotu: 7QW6/2025
jak kliknę w wybierz sposób wysyłki to pokazuje się to:
@ElCondorre Weryfikuję sprawę.
Od wczoraj nie mogę nadać zwrotu w DPD pickup automat. Jest komunikat o awarii, ale trwa to już prawie (a może i ponad) 24h. Co się dzieje i jak długo może to jeszcze potrwać?
@ul-na jak rozumiem komunikat wyświetla się na ekranie urządzenia? Jeżeli jest to automat DPD konieczne będzie zgłoszenie sytuacji bezpośrednio do DPD, na automacie powinien znajdować się numer linii technicznej: 22 571 52 52
Nie, komunikat wyświetla się w trakcie zgłaszania zwrotu na poziomie aplikacji allegro. Dlatego obecnie zwrot mam zgłoszony (muszę oddać do 9 grudnia) , przesyłkę mam niewybraną, bo bezpłatna w ramach Smart w DPD jest niedostępna i ogólnie nie wiem, co robić dalej.
Poniżej dodałam zdjęcie komunikatu. Wysłałam maila wczoraj do Allegro, ale brak jakiejkolwiek odpowiedzi.
Aktualnie mamy problemy techniczne, ale już pracujemy nad rozwiązaniem.
Możecie nadać paczkę pocztą polską jako alternatywa. Doradcy mogą też wyjątkowo zamówić kuriera po odbiór.
Można napisać przez formularz i podać następujące dane:
1. Link do formularza zwrotu ze zwracanym towarem/order ID
2. Orientacyjna waga paczki (KG).
3. Wymiary paczki A - długość, B - szerokość, C- wysokość (cm).
4. Informacja, w jaki sposób zapakowałeś zwracany przedmiot (np. karton, folia).
5. Pełne dane nadawcy (osoba, od której mamy odebrać paczkę) - imię, nazwisko, adres, telefon kontaktowy dla kuriera, adres e-mail.
6. Pełne dane odbiorcy (osoba, której mamy doręczyć paczkę, jeżeli są inne niż w formularzu zwrotu) - imię, nazwisko, adres, telefon kontaktowy dla kuriera, adres email.
7. Dzień i godziny, w których kurier może przyjechać (3 terminy)