anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot podzielonej paczki a mechanizm darmowego zwrotu.

lisek_psf
#7 Wielbiciel

Dzień dobry, 

zastanawiam się nad mechanizmem darmowych zwrotów.
Otóż w skrócie:
zamówiłem 4 produkty z jednego sklepu z dostawą przewidywaną na wtorek.
We wtorek rano dostałem informacje, że nie część dostawy jest opóźniona. Od razu zażądałem zwrotu bo nie chciałem zgadywać jaka to jest rzecz z tej listy i chciałem oszczędzić wysyłania paczek tu i tam, zakupiłem wtedy wszystko lokalnie no i oczywiście poinformowałem w komentarzu zwrotu sprzedawce.

No i przyszła pierwsza paczka (akurat z 3 przedmiotami na których mniej mi zależało).

Do nadania pozostaje druga część paczki z jednym przedmiotem.

Napisałem do sprzedawcy pytanie czy może mi tego nie wysyłać no bo już nie potrzebuje a szkoda wysyłać i odsyłać.

A moje pytanie jest takie:
1. Co się stanie jeśli sprzedawca i tak wyśle tamtą paczkę a ja zwróciłbym już tą paczkę z 3 przedmiotami, bo mam zaznaczone, że idzie zwrot całościowy. Czy wygeneruje się druga paczka czy będę musiał płacić za zwrot.
2. Jeśli sprzedawca potwierdzi mi, żebym wysłał tamtą a tej drugiej części nie wysyła to wtedy sprawa pewnie jest jasna, że zwrot dostanę bez problemu?

No bo na ten moment, miałem wysłać jedną paczkę i liczyć, że sprzedawca nie wyśle tej drugiej, ale wolę się upewnić, by ewentualnie nie płacić za zwrot drugiej części.

oznacz moderatorów
0 ODPOWIEDZI 0