anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zwrot towaru i decyzja o odrzuceniu wypłaty pieniędzy

Jusleo248
#7 Wielbiciel
  • Cześć. Sprzedający nie wysłał na czas zamówienia i zostało ono opóźnione. Zależało mi na szybkiej dostawie i sugerowałam się informacją na stronie kiedy ma być dostarczone. Jeszcze przed wysyłką towaru złożyłam odstąpienie od umowy i poprosiłam o zwrot kwoty za zakupy. Został nadany kod zwrotu a po krótkim czasie przyszła decyzja że zwrot pieniędzy został odrzucony bo czekają na odesłanie przeze mnie towaru. Nadal jest możliwość wysyłki paczki ale takie pytanie czy jak została wydana decyzja o odrzuceniu zwrotu pieniędzy to czy jak odeśle towar to otrzymam należne mi pieniądze?
oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

Syrena_zT
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Jusleo248 sprzedający nie powinien odrzucać zwrotu w takim przypadku. Napisz do sprzedawcy przez nasze centrum wiadomości lub załóż dyskusję z powodem "brak zwrotu środków" i opisz sytuację. W razie potrzeby w dyskusji możesz nas wezwać do pomocy. 

Alicja
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

pecela
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Jusleo248

Jeżeli chodzi o termin dostawy widoczny w ofercie, to jest to tylko i wyłącznie sugestia Allegro. Sprzedawca nie ma większego wpływu na to, co Allegro tam wyświetla.

Natomiast jeżeli chodzi komunikat odnośnie zwrotu pieniędzy, to są dwie opcje. Pierwsza to zwykła pomyłka, sprzedawca to też człowiek, może popełnić błąd. Druga, to sprzedawca wysłał przedmiot, tylko Allegro tego nie pokazuje. 

Co ważne. Allegro uznaje za nadanie moment odbioru przesyłki przez kuriera. Jeżeli sprzedawca zamiast zamówić kuriera, nada przesyłkę w punkcie lub automacie paczkowym, to Allegro nie uznaje tego za nadanie przesyłki. Dopiero jak paczka zostanie odebrana, to zmieni się status na nadano. Najlepiej sprawdzić status przesyłki bezpośrednio na stronie przewoźnika, tam pokaże, czy i kiedy przesyłka została nadana. 

oznacz moderatorów