anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

źle połączone oferty z katalogiem

Druk_Tkanin
#7 Wielbiciel#

Wszystkie moje oferty wystawione w kategorii zasłony gotowe są źle połączone.

Oferujemy różne wzory zasłon w wariantach: na taśmie, na kółkach, długość 160, długość 250. Cztery warianty każdego wzoru. Przed wprowadzeniem katalogów wszystko w ofertach wielowariantowych funkcjonowało idealnie. Teraz klienci wprowadzani są w błąd i brak sprzedaży tych produktów. Kiedy po pierwszym zwrocie zobaczyłam ten bałagan sama nie kupiłabym nic z tak koszmarnie połączonej oferty. 474 oferty źle połączone, ale skupmy się na najnowszych, świątecznych. 64 oferty, 16 wzorów w czterech wariantach.

Przykładowa oferta nr 16822452229.  Zasłona świąteczna 150x160 kółka. Tytuł w katalogu allegro: Zasłona Wielkanocna Żonkile 150x160cm taśma ????? Tak to prawda, na wiosnę wystawiam zasłony wielkanocne ale dlaczego tytuł nadany jest z tej jednej konkretnej zasłony w dodatku na taśmie????? W parametrach wyraźnie ustaione: kółka. A co wyświetla się w opcjach do wyboru po prawej stronie? Oczywiście, że taśma! Skąd się to wzięło???? I dlaczego w opcjach kolor/wzór wyskakują dwie opcje ( z 16 dostępnych...) i w dodatku brakuje tam opcji wybranej aktualnie przeze mnie? Zmieniając np długość zasłony automatycznie wyświetla się inny wzór!

Captura de pantalla 2024-11-13 a las 9.46.02.pngCaptura de pantalla 2024-11-13 a las 9.45.25.png

Klient nie ma pojęcia co kupuje a my tracimy sprzedaż.

Wszystkie nasze zasłony, jeśli chodzi o GTIN są podzielone następująco: 

jeden GTIN do zasłon: kółka, długość 250

drugi GTIN do zasłon: kółka, długość 160

trzeci GTIN do zasłon: taśma, długość 250

czwarty GTIN do zasłon: taśma, długość 160

Zasłony okolicznościowe również mają swoje 4 numery. 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Druk_Tkanin EAN nie jest parametrem identyfikującym dla tych produktów. Parametry identyfikujące to Kolor, Szerokość produktu, Wysokość produktu, Kod producenta. 
Napisz proszę w jaki sposób tworzysz nowe produkty? Czy wszystkie mają taki sam Kod producenta? Jeśli mają takie same parametry identyfikujące to będziemy je łączyć. 
W przypadku produktu, który wskazałeś (Wielkanocnych żonkili) zgłosiłam już prośbę o zmianę nazwy. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Druk_Tkanin nazwa wskazanego produktu jest już poprawna. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

@la_nika mogłabyś sprawdzić co jest parametrem identyfikującym dla kolczyków w dziale: moda/biżuteria i zegarki/piercing/biżuteria  może mi ułatwi to prace w łączeniu produktowym 

oznacz moderatorów