Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@9woodcraft8 Doprecyzuj co się dzieje, kiedy wracasz do edycji. Czy utworzenie nowego produktu nie jest możliwe?
Podaj też wszystkie EAN-y, które błędnie zostały przypisane do jednego produktu.
Może w kolejności:
1. Zauważam ogłoszenie, w którym "katalog allegro" namieszał.
2. Włączam edycję, poprawiam co trzeba, zmieniam EAN, który też został zmieniony przez katalog, usuwam produkt który był dobry przy tworzeniu ogłoszenia, a został również błędnie spięty/połączony (nie wiem, bo eany w produktach też się wymiksowały)
3. Chcę zatwierdzić edycję, następuje sytuacja bez wyjścia, mogę:
Moim zdaniem jeśli produkt się nie zgadza to powinien być jeszcze jeden przycisk, np. utwórz nowy produkt.
Co do podania wszystkich EANów, chyba musiałbym przejrzeć wszystkie 700 ogłoszeń ręcznie, żeby to wyłapać, może znajdę kilka przykładów takich ofert:
15321915166 - ta oferta to łóżko z szufladą pojedynczą, katalog połączył dwa produkty mianowicie łóżko z szufladą pojedynczą i podwójną w jedno, przez co w moim ogłoszeniu są zdjęcia z obu rodzajów łóżek. I także w produkcie przez to występują dwa EANy: 5906530941279, 5906530941446
15321931511 - w tej ofercie analogiczna sytuacja, dwa eany przypisane do jednego produktu (5906530941293, 5906530941460), gdzie przy wystawianiu tworzyłem do obu wariantów (pojedyncza i podwójna szuflada) osobne produkty.
15340376727 - tutaj jest tragicznie: produkt w katalogu jest połączeniem 4 produktów (eany to: 5906530943143, 5906530945017, 5906530945673, 5906530946014), jedno to łóżko białe z szufladą nie domek, drugie to łóżko szare z szufladą nie domek, trzecie to domek biały z szufladą podwójną, a czwarte to szare nie domek z szufladą podwójną). Całkowity mix w zdjęciach w ogłoszeniu.
Przykłady powyżej to tylko kilka losowych kliknięć w asortymencie, wszystkie ogłoszenia mamy do przejrzenia.
Nie tylko ja mam tego rodzaju problemy, bo widziałem wiele wątków w których finalnie nie dochodziło do rozwiązania. Dla mnie to jest sytuacja, która nie powinna mieć miejsca. Z jakiego powodu produkty, których jesteśmy producentem, wystawione przez nas są mieszane przez automat, przez co my teraz nie możemy sobie poradzić z doprowadzeniem ogłoszeń do porządku?
W momencie zakupu takiego ogłoszenia przez klienta odpowiedzialność spada na nas, za błędy które spowodował "katalog allegro"
@9woodcraft8 Dziękuję za doprecyzowanie i przykłady. Przekazałam je do odpowiedniego zespołu. Odezwę się ponownie, kiedy dostanę odpowiedź.
Czekam z niecierpliwością
@9woodcraft8 Dostałam potwierdzenie, że zmiany zostały wprowadzone w produktach, z którymi wskazane oferty zostały powiązane. Jednak żeby pojawiły się w samych ofertach, należy przejść przez ich edycję. Sprawdź proszę czy taka aktualizacja pomoże.
Jeśli problem dotyczy również innych ofert, muszę prosić o wskazanie ich numerów, żebyśmy mogli zadziałać.
Problem dotyczy sporej ilości ogłoszeń, jutro będę próbował z tym walczyć dalej więc spisze wszystkie numery i dam odpowiedź
Ciekawa jak szybko Allegro Ci pomiesza to co teraz pracowicie naprawisz...
@Client:35386082 właśnie tego się obawiam, że ponownie się narobię jak przy wystawianiu tych ogłoszeń. A to niestety nie jest wrzucenie gotowego pliku, tylko tworzenie praktycznie wszystkiego z palca.