Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry!
Nie mogę połączyć tych dwóch ofert z katalogiem allegro. Są to przedmioty wytwarzane przeze mnie, nie ma ich w bazie allegro. Za każdym razem produkty zostają rozłączone.
4KALENDARZ 2024 Planer Planner TYGODNIOWY A5
nr: 14634447808
EAN (GTIN): 7427257556471
KALENDARZ dzienny, organizer A5 GRUBY 2024 planner
nr: 14632903389
EAN (GTIN): 7427257556488
Za każdym razem, system zamiast stworzyć kategorię to niby podłącza a po chwili rozłącza z katalogiem. Po co tworzyć coś co nie działa?
@sokrates168 po wystawieniu lub edycji oferty i utworzeniu nowego produktu sprawdzana jest poprawność dodanych kodów EAN w katalogu produktów GS1. Wskazane kody EAN nie są zarejestrowane w GS1, zatem produkty po weryfikacji są usuwane.
Aby utworzyć nowy produkt w katalogu Allegro musisz podać prawidłowe EANy zarejestrowane w GS1.
Kody EAN zostały zmienione, problem nadal występuje
KALENDARZ 2024 Planer Planner TYGODNIOWY A5
nr: 14744950408
EAN (GTIN): 5906124326222
KALENDARZ dzienny, organizer A5 GRUBY 2024 planner
nr: 14744914475
EAN (GTIN): 5906124326215
@sokrates168 w takiej sytuacji poproszę jeszcze zrzuty ekrany z formularza wystawiania oferty z widocznym numerem EAN i informacją o powiązaniu ofert z katalogiem. Będę to wyjaśniać.
Drugim problemem jest komunikat:
Informacja - Od momentu wystawienia oferty minęło ponad 12 godzin, dlatego nie możesz zmienić niektórych danych.
@sokrates168 po 12h od wystawienia nie można edytować oferty, natomiast przesłane zrzuty nie przedstawiają problemu.
Sprawdziłam, że teraz EANy są prawidłowe, więc gdy wystawiasz oferty z nimi i próbujesz stworzyć produkt, co się dzieje? Pojawia się komunikat, że udało się stworzyć produkt, a następnie oferta jest odłączana od katalogu?
Abym mogła to zgłosić, potrzebuję konkretnych przykładów i zrzutów z komunikatami jakie się pojawiają.
Na tę chwilę problem zniknął. Komunikatów nie było żadnych. Dwa tygodnie hulało i było OK. Potem system po prostu stwierdził, że nie będzie łączył produktów i tyle. Ja łączyłem produkt z katalogiem, było OK a po 10 sekundach brak połączenia z katalogiem.
Ale zmieniając nieco temat. Co w przypadku kiedy produkt nie ma kodu EAN?
@sokrates168 Bez kodu EAN nie będziesz mógł wystawić oferty. Kody możesz pozyskać z bazy GS1.
Na jakiej podstawie odmawiacie wystawiania oferty bez kodu EAN?
@sokrates168 oferty muszą być powiązane z katalogiem produktów, a EAN to w wielu kategoriach parametr obowiązkowy. Wynika to z regulaminu Allegro.
A jak to ma się do przepisów prawa handlowego? Czy to nie jest przypadkiem działanie noszące znamiona nieuczciwej konkurencji? Nie ma podstaw prawnych dla obowiązku oznaczania produktów numerem EAN. Ograniczenia wprowadzone przez Allegro, które w praktyce uniemożliwiają sprzedaż na platformie produktów bez numerów EAN, mogą zostać uznane za czyn nieuczciwej konkurencji (narusza interes innego przedsiębiorcy).
@sokrates168 Jak wspomniała Monika, założenia wynikają z regulaminu Allegro, który akceptujesz każdorazowo logując się do serwisu.
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ to nie jest odpowiedź na moje pytanie. To że coś jest w regulaminie nie oznacza, że jest to zgodne z obowiązującym prawem. Taki zapis może podchodzić pod "klauzulę niedozwoloną"
@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@ko_alka@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Witam
Mam regularny problem z regularnym odłączaniem produktów od połączonych EAN , wielokrotnie łącze je z produktem , mija kilka dni i znowu produkty są rozłączane
Mimo połączenia produktów z katalogiem , aktualizacji danych z oferty na dane z produktu itp .
dotyczy to ofert m. in :
oferty : 15538760287 , 15538682182, 15538688764 i 10 innych ofert z wariantami tego produktu - oferty - połączona z produktem - A5NTM25 - po czasie rozłącza się - łączyłem już je co najmniej 4 razy przez ostatni miesiąc.
Tu inny produkt z wariantami regularnie odłączany :
oferty : 14056305269 , 14067255069, 14052100685, 14052095365 + 15 innych wariantów tego produktu .
Proszę o poradę i pomoc.
@kalendarzowy_pl każda z tych ofert różni się znacząco od produktu. Czy jesteś producentem tych kalendarzy?
Witam
Co znaczy różnią się od produktu ? Produkt to Kalendarz tygodniowy a5 - kod: a5tbm24 , wszystkie połączone oferty to kalendarze a5 tygodniowe , różne modele okładek i kolorów, niektóre z gumką . Co jest niezgodne w tym produkcie ?
Tak, produkujemy kalendarze.
Kolejne zdjęte z dziś :
14275278773 , 14275277476, 14275275417 , 14275258919 , 14275247959 + 15 innych wariantów , dlaczego są rozłączane ?
@kalendarzowy_pl te oferty mają zupełnie inne miniatury, niż zdjęcie w produkcie to powoduje problem. Każdy z nich powinien mieć osobny produkt, jako producent możesz nadać im osobne kody EAN na stronie GS1 Polska oraz inne kody producenta.
Różne modele okładek to warianty produktu a nie oddzielne produkty .
To jeżeli mam model który ma 12 wzorów Grafik to mam stworzyć 12 kodów EAN ? gdyż każda ma zupełnie inną miniaturę wtedy.