Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Chciałbym wystawić na sprzedaż samochodzik HotWheels '58 Chevy Impala. Katalog produktów nie wyszukuje tego dokładnego modelu pojazdu. W ofertach innych sprzedawców ten produkt jest widoczny.
Produkt opisany jest w ofertach pod nazwą:
Samochód Hot Wheels Rod Squad '58 Chevy Impala czarny
Występuje w ofertach czterech sprzedawców.
Wyszukiwanie w katalogu produktów zarówno przy użyciu nazwy jak i kodu EAN nie daję efektu. Ręczne wypełnienie parametrów odsyła do innego produktu.
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
Cześć @FunOB, podaj proszę EAN dla produktu o którym wspominasz.
Kod EAN produktu: 074299057854 - Mattel co roku wydaje pod tym samym numerem ponad 250 modeli autek, więc szukanie po numerze odpada
Oznaczenie produktu producenta: HYX38-N521
Tutaj przykładowa oferta produktu, którego nie mogę wybrać w katalogu:
Oliwier
@FunOB Czy wprowadzając inne parametry identyfikujące, w dalszym ciągu nie wyszukuje tego produktu?
Niestety, po wprowadzeniu wszystkich parametrów produktu katalog wskazuje na przedmiot z zupełnie innej kategorii.
@FunOB czy pojawia Ci się jakiś komunikat po kliknięciu w opcję "wróć do edycji"? Dla wskazanego kodu EAN mamy w katalogu dostęnych więcej produktów niż widoczny na zrzucie, w tym również produkt dla oferty, którą wskazałeś.
Widzę też, że w katalogu w sekcji "kod producenta" dla produktu, którego szukasz mamy podany kod HYX38. Spróbuj go podać w ofercie i sprawdź proszę czy wyszukuje Tobie właściwy produkt.
Zrobiłem tak jak Pani opisała i udało się dodać produkt, dziękuję za pomoc 🙂
Problem wraca jak bumerang za każdym razem gdy Mattel wypuści nowe model autek Hot Wheels. Obecnie nie mogę dodać trzech nowych modeli, ponieważ do kodzie EAN Katalog przypisuje je do losowych przedmiotów, pomimo poprawnego wypełnienia wszystkich parametrów.
Problem dotyczy poniższych ogłoszeń:
https://salescenter.allegro.com/offer/17612560094/restore
https://salescenter.allegro.com/offer/17612528557/restore
https://salescenter.allegro.com/offer/17612597093/restore
Czy da się coś zrobić, żebym mógł dodawać nowe produkty do katalogu? Pomimo zgłaszania pozostałych produktów jako błędne, system nie pozwala wystawić ogłoszenia.
@FunOB przykro mi, ale po numerze niewystawionej oferty nie odnajduję żadnych informacji o produkcie. Czy każdy z tych produktów ma inny kod EAN? Czy możesz podać kody EAN tych produktów?
Każdy z tych produktów ma identyczny kod EAN, różnią się kodem producenta. Kod EAN to 074299057854
System widzi, że kod produktu w katalogu jest inny niż w ogłoszeniu, ale twierdzi, że mam to zmienić i wybrać produkt z katalogu (przedmiot zupełnie z czapki).
@FunOB czy możesz podać mi jeszcze kody producenta?
Proszę bardzo
HYX75, JBB06, JBB05
@FunOB dziękuję! Zgłosiłam to i dam znać, gdy otrzymam odpowiedź.
@FunOB otrzymałam odpowiedź, że problem nie powinien już występować (jeśli oferty wystawiasz w prawidłowej kategorii, czyli Dziecko -> Zabawki -> Samochody i pojazdy).
Spróbuj proszę ponownie wystawić te modele.
Problem pozostał bez zmian
@FunOB dziękuje za sygnał. Już to weryfikuję.
@FunOB spróbuj ponownie wystawić oferty. Teraz nie powinno być problemu 🙂
Ok, teraz działa