anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

chciałbym dodać nową markę do katalogu produktów

ERV67
#8 Zapaleniec#

Witam, chciałbym dodać poprawną markę do katalogu produktów. Chodzi o markę Prolink - przewody i kable połączeniowe audio-video których jesteśmy producentem. Nasze produkty są od dawna sprzedawane na waszej platformie ale pod marką Pro-Link ponieważ nie można utworzyć nowego produktu z poprawną nazwą Prolink. Znak towarowy Prolink mamy zarejestrowany w Urzędzie patentowym od 2005 roku. Sprawa była już zgłaszana na allegro różnymi kanałami niestety bez żadnej reakcji z waszej strony. Czy tak trudno zrozumieć że Prolink i Pro-Link to są dwie różne nazwy? Proszę o informację jakich dokumentów potrzebujecie i proszę o szybkie załatwienie sprawy. Pozdrawiam

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@ERV67 w tym artykule znajdziesz informacje jak możesz zgłosić swoją markę do katalogu, a jeśli już się z nami kontaktowałeś i nie otrzymałeś odpowiedzi poproszę o numer tego zgłoszenia. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ERV67
#8 Zapaleniec#

Właśnie ostatnio parę miesięcy temu przez podobny formularz była sprawa zgłaszana. nie mam żadnego numeru zgłoszenia bo go tam nie było. Co do waszej propozycji załatwienia mojej sprawy to widzę parę problemów. Po pierwsze nasi dystrybutorzy którzy sprzedają nasze przewody, złącza, przejściówki na waszej platformie od lat będą musieli wystawić aukcje ponownie z nową poprawną nazwą marki tracąc cała swoja historię sprzedaży tych produktów. Czy macie jakieś rozwiązanie które pozwoli zachować historię sprzedaży? Po drugie nie rozumiem trochę tego waszego formularza. Ja chcę tylko dodać poprawną nazwę marki bo ktoś u was nie widzi różnicy miedzy słowami Prolink i Pro-Link. Jak rozumiem jak zechcę dodać aukcję z telewizorem Samsong to przypiszecie mi markę Samsung przecież te słowa są prawie identyczne. W ty waszym formularzu nawet nie ma opcji wpisania kodów EAN naszych produktów. dlaczego muszę najpierw wybrać kategorie i jak widzę wysłać kilka zgłoszeń bo przecież w ofercie mamy przewody połaczeniowe, złacza, przejściówki a nawet kabel w metrach. Jak zechcę produkować gniazda bezpieczników pod nazwą Prolink to tez będę musiał wysyłać do was kolejne zgłoszenie żbo to bedzie nowa kolejna kategoria której nie ma w tym waszy formularzu? Proszę mi to wytłumaczyć bo logiki w tym nie widzę. Pozdrawiam i dziekuję za zareagowanie.

oznacz moderatorów

ERV67
#8 Zapaleniec#

Bez tytułu11.png

to tyle w sprawie waszego formularza co widać na screenie. a jak wpisuję ten numer Id ze screenu przy próbie wystawienia aukcji wyświetla się Pro-Link. to nie jest śmieszne. Proszę o jakieś logiczne rozwiązanie. Pozdrawiam

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@ERV67 wyjaśnię to z zespołem i wrócę do Ciebie z informacjami. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@ERV67 czy możesz przesłać link do oferty na Allegro produktu z widocznym brandingiem Prolink? 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ERV67
#8 Zapaleniec#
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@ERV67 dziękuję, już dalej działam w Twojej sprawie. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ERV67
#8 Zapaleniec#

To jest pierwsza z brzegu aukcja, mamy jeszcze kilka linii produktów Prolink gdzie logo może się róznić graficznie ale my w urzędzie zastrzegliśmy znak słowny a nie graficzny. Pozdrawiam

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@ERV67 zmieniliśmy już nazwę marki na Prolink, więc sprawdź proszę, czy teraz jest w porządku. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@ERV67 czy wasza marka ma coś wspólnego z tą marką?

https://www.guru3d.com/review/prolink-geforce-6600-gt-agp8x-review/

bo nazwa identyczna

oznacz moderatorów

ERV67
#8 Zapaleniec#

Nie nie ma. Znak słowny Prolink zarejestrowany mamy na terenie Polski i tylko na przewody kable złacza i tym podobne. Ta marka Prolink od kart graficznych jest z dalekiego wschodu, nie pamietam Taiwan czy Korea. Chyba nie mają zastrzeżonego znaku w Polsce skoro my mogliśmy zarejestrować nasz, A karty znam 😉 sam miałem Prolinka na chipie Radeona 8500LE ;).

oznacz moderatorów

ERV67
#8 Zapaleniec#

No widzę że przy wystawieniu nowej oferty jest już Prolink, dziękujemy. Jednak na aukcjach już trwających nadal widnieje marka Pro-Link. Czy da się coś z tym zrobić? Pozdrawiam

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@ERV67 dla trwających ofert, musisz sam je edytować i zmienić markę na właściwą. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

ERV67
#8 Zapaleniec#

Jak rozumiem historia aukcji po zmianie na Prolink nie ulegnie zmianie? Pozdrawiam

oznacz moderatorów

ERV67
#8 Zapaleniec#

To jeszcze mam prośbę o zmianę w katalogu dla naszego produktu z serii Prolink, bo przy tej pozycji w katalogu widnieje bez marki

https://allegro.pl/oferta/prolink-konwerter-hdmi-gn-vga-3-5str-0-15m-16760972753

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@ERV67 Proszę, skorzystaj z formularza zgłoszenia błędu w produkcie i zaznacz odpowiedni parametr. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów