anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co z tymi podróbkami?

3kELO
#10 Popularyzator#

Chciałem zapytać co z ochroną marek, z podróbkami itd? Niejednokrotnie zgłaszałem przedmioty, które ewidentnie są podróbkami. Sprzedawcy notorycznie podpinają te produkty pod oryginalny produkt, który jest naturalnie droższy. Psuje to opinie tego produktu, wprowadza kupującego w błąd itd.

Pierwszy przykład z góry:

https://allegro.pl/oferta/zestaw-4-figurek-bluey-bingo-rodzina-15101149806

Podróbka Moose Toys, nawet w opiniach produktu są zdjęcia tego czegoś i zaniżone gwiazdki.

Mam wrażenie, że te zgłoszenia są ignorowane. @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@3kELO Skierowałam wskazaną ofertę do weryfikacji. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

3kELO
#10 Popularyzator#

To nie jest jedna oferta tylko jest ich tysiące. Jeżeli używamy katalogów, to chyba w jakiś sposób systemowo powinno być to sprawdzane. Jak konkurować z podróbką tańszą o kilkadziesiąt pln, która jest podpięta pod ten sam katalog? JEszcze robicie z niej top ofertę pomimo złej miniatury. Hit 🙂

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

No jak to co. Zablokowali przecież wystawianie przez osoby prywatne staroci z nieistniejących już firm jak wydawnictwo Alfa czy czy szkło z PRL-u huty Krosno. System potrafi książki z 1938 roku blokować ale chińskie podróbki śmigają.Te firmy co obecnie istnieją to są inne firmy. Blokują coś czego nie powinni. I o to chodziło, by ukrócić prywatę. A reszta no przecież tego najwięcej idzie i prowizja leci...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów