anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy jest opcja usunięcia negatywa ze strony allegro wystawionego przez katalog łączenia?

AutoCzesci_MB
#8 Zapaleniec

Witam, wystawiam w dziale motoryzacja-części karoseryjne. Wszystkie elementy wystawiamy w używane i uszkodzone w zależności od jakości towaru a już na pewno "do ponownego lakierowania". Kiedy wszedł ten system katalogowy a zanim się połapaliśmy o co chodzi, klikaliśmy wszędzie "łącz", tak właśnie przyjęliśmy negatywa na klatę 😞 błotnik wystawiony w używanych bo ładny z demontażu z tym że do ponownego lakierowania bo ryski były. Katalog połączył go z innym, takim samym model ale kolor: czarny. Staram się jak mogę, wszystko pokazuję na fotach każde uszkodzenie, każdy szczegół a i tak źle. Byłem zmuszony zrobić wszystkie aukcje na "odbiór osobisty" mimo że na wysyłce mi świetnie szło do czasu katalogu. Prosiłem kupującego o zmianę komentarza ponieważ zaistniała pomyłka i jeśli trzeba to zwrócę wszystkie koszty łącznie z wysyłką żeby było uczciwie (mam te smsy od kupującego). Kupujący odpisał między innymi że "w zwroty nie chcę się bawić" i taka to robota 😞 o pozytywy trzeba się ludzi prosić a i tak rzadko wystawiają za to do negatywów ręce się palą, teraz jest tak że mimo uczciwości łatwo można komuś sklep zamknąć nawet prowadzony przez kilka dobrej współpracy lat :(. Jesteśmy już zrezygnowani tą nienawiścią w ludziach, jakość sprzedaży spadła do poziomu (lepiej nie mówić) trudno, jak allegro nas odrzuci będziemy próbowali na innych portalach mimo że chcemy płacić za prowizje które nam w ogóle nie przeszkadzają tylko system jest zły że za jeden komentarz można się pakować. Pozdrawiam allegro 😞

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@AutoCzesci_MB Cześć! Dzięki za opisanie sprawy jednak nie do końca rozumiem, czego dokładnie oczekujesz. Możesz to doprecyzować? Wskaż proszę również takie kwestie jak numer oferty, itp. 

Wiktoria
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

AutoCzesci_MB
#8 Zapaleniec

Numer oferty 14236093211 w sumie racja, świata nie naprawdę.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@AutoCzesci_MB Produkt, z którym jest powiązana wskazana oferta nie posiada żadnych opinii. Przykro mi, ale wziąć nie wiem, jak mogłabym Ci pomóc. 

Wiktoria
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@w_kiwi Chodzi o negatywa.

@AutoCzesci_MB Od razu Ci powiem, że nic z tym negatywem nie zrobisz o ile kupujący sam go nie usunie ale mam też dobrą radę na przyszłość - wszystkie istotne informacje umieszczaj w opisie oferty.

Zakładki 'o sprzedającym' w zasadzie nikt nie czyta. W dodatku informacje w Twojej zakładce są bardzo, bardzo nieczytelne.

Jeśli element jest do lakierowania - napisz w opisie oferty, że jest do lakierowania. Nikt przecież nie będzie przeglądał innych zakładek, żeby szukać informacji dotyczących towaru samego w sobie.

Niestety ale sam jesteś tu sobie winny tej sytuacji.

oznacz moderatorów

AutoCzesci_MB
#8 Zapaleniec

Mi chodziło o to że mój wystawiony produkt (Błotnik) został wystawiony w parametrach "do ponownego lakierowania", nie wiem jak to się stało że po kliknięciu przez kupującego w parametrach był już kolor czarny czyli tak zwany "do założenia bez malowania". Błotnik był ładny przez co kupujący nie chciał zwrócić a że model ciężej dostępny (audi a3 "SEDAN") to już w ogóle, z tym że do ponownego lakierowania. Otrzymałem negatywną opinię przez to że klient popatrzył na parametry (czarny) i myślał że nie będzie musiał malować. Ja tego błotnika nie wystawiałem jako "czarny" i myślę że bezpodstawnie otrzymałem negatyw ale już mi przeszło. Teraz mi Pani pomoże a jutro trafi się klient któremu podkładki będzie brakowało pod nakrętką, będzie kolejny negatyw i po sklepie. Jak już wspomniałem "świata nie naprawię" niech sobie będzie już jak jest. Dziękuję Pani za poświęcony mi czas pozdrawiam 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@AutoCzesci_MB Przykro mi, ale tutaj nie będę w stanie pomóc. Tak, jak radzi @komis-bell, na przyszłość najlepiej dodawać wszystkie informacje w opisie oferty. 

Wiktoria
oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@AutoCzesci_MB To, że część wymaga lakierowania to bardzo istotna informacja która powinna znaleźć się w treści oferty. 
Przecież kolor to jedna kwestia niezależna od tego czy element jest do lakierowania czy nie jest. 
Poza tym - to, że kolor wskoczył jako „czarny” nie zmienia tego, że ten czarny może wymagać właśnie lakierowania więc gdyby taka informacja się w opisie znalazła cała sytuacja nie miałaby miejsca 🙂

oznacz moderatorów