anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy moge podłączyć się do katalogu marki, jeśli inny sprzedawca zabrania

HLCsklep
#7 Wielbiciel#

Po podłączeniu się do oferty z katalogu Allegro dostałem wiadomość na Allegro od firmy sprzedającej w tym katalogu. Czy jest to zgodne z prawdą, że nie mogę podłączyć się do tego katalogu, pomimo, że marka nie jest oznaczona jako "chroniona", czy jest to jedynie straszenie i nic mi nie grozi?
Wiadomość:
"
Witam
kontaktuję się z Państwem w sprawie naruszenia przez Państwa firmę osobistych i majątkowych praw autorskich, które przysługują firmie "firma". Powiązali Państwo swój produkt z produktem z katalogu naszej marki, która ma zastrzeżony znak towarowy w Europejskim Urzędzie Patentowym podlegający ochronie prawnej. Nie wyraziliśmy zgody na wykorzystanie naszego znaku towarowego.
Zabezpieczyliśmy dowody w postaci zdjęć. Żądamy odłączenia Państwa produktu od naszego produktu w katalogu Allegro do końca dzisiejszego dnia, inaczej skierujemy sprawę na drogę formalną i zgłosimy sprawę do Allegro.
"

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@HLCsklep  Jeśli dane materiały znajdują się w katalogu produktów, to co do zasady może z nich korzystać każdy Sprzedający (podczas wystawiania oferty i łączenia jej z produktem)

Jeśli masz jednak jakieś wątpliwości, skontaktuj się z nami przez formularz

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów