anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy sprzedajacy może we wlasnych katalogach wpisywać nazwę sklepu jako markę produktu?

podloga8
#7 Wielbiciel#

Witam,

Czy sprzedający wystawiając produkty różnych marek i producentów, może tworzyć własne katalogi I w nich jako markę wpisywać nazwę własnego sklepu? Widzę, że dużo sprzedających wystawia oferty we własnych katalogach gdzie jako marka widnieje nazwa sklepu, chociaż po numerze EAN oraz etykietach na zdjeciach produktu widnieje inna nazwa marki/producenta. Co w przypadku, kiedy sprzedaję identyczny przedmiot, a inny sprzedający zglosi moja ofertę za naruszenie prawa intelektualnych ponieważ mam inna markę wpisana w katalogu niż on, a jednak to ten sam produkt?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@podloga8 Czy możesz wskazać przykład takiej oferty? 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

podloga8
#7 Wielbiciel#

Dziękuję za odpowiedź.

Numer oferty: 13033664189

Moja żona sprzedaje ten sam produkt, podpieliśmy ofertę do tego produktu i dzisiaj została zgłoszona i usunięta przez allegro, z powodu naruszenia praw intelektualnych. Dodam, że zdjęcia oraz opis był własny, a parametry przedmiotu z katalogu. Podejrzewam że w ten sposób konkurencja próbuje " odczepić " oferty innych sprzedający, ale jeżeli to ten sam produkt to do tego służy produktuzacja. 

oznacz moderatorów

_Likos_
#21 Demiurg#

@w_kiwi  rzeczywiście cos jest nie tak. Nazwa marki na zdjęciu z metką to N&T i nie jest zgodna z parametrami marki podanymi przez sprzedającego ( Green Forest)

oznacz moderatorów

podloga8
#7 Wielbiciel#

Większość sprzedających takie produkty tak właśnie ma ustawione pod marke swojego sklepu, chociaż wcale nie ma tej nazwy na opakowaniu, dlatego moje pytanie. Czy jeżeli taki sprzedający ustawi markę jako nazwę swojego sklepu, a ja podepnę się do takiej oferty, to czy po zgłoszeniu moja oferta może być usunięta właśnie z powodu innej nazwy marki? Bo z tego co czytałem allegro usuwa oferty które mogą być replikami, a tutaj by na to wskazywało teoretycznie, chociaż to ten sam produkt.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@podloga8 Dzięki za informacje. Już to wyjaśniam z odpowiednim zespołem. Wrócę tutaj z odpowiedzią. 🙂

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@podloga8 Przepraszam Cię za tak długi czas oczekiwania na odpowiedź. Otrzymałam informację, że sprzedawca może wystawić produkt konkretnego producenta pod swoją marką, pod warunkiem że zarejestruje sobie EAN do produktu i będzie on widoczny w GS1.

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów