Witam, wykorzystałem pierwszy numer GTIN i wszystko poszło ok. Po zarejestrowaniu drugiego numeru ( wykupiłem 10 na początek) nie mogę wystawić oferty pomimo poprawnie wypełnionego formularza. Po nacisnięciu wystaw ofertę pole gaśnie i po chwili z powrotem się podświetla. Próbuje cały dzień i nic. Wystawiając poprzednie aukcje wyskakiwał komunikat że allegro sprawdza i powiadomi mnie o poprawnym wystawieniu przedmiotu a teraz nie mam takiego komunikatu. Proszę o podpowiedz lub sprawdzenie w czym problem.
@basat1 do weryfikacji potrzebuję z całego ekranu z widoczną datą i godziną zrzuty ekrany lub nagranie na którym widać nieprawidłowość.
Zrzuty ekranu lub nagranie możesz wysłać na maila spolecznosc@allegro.pl.
ok wysłane
Dostałem jakiś komunikat ze strony. Czy mój mail dotarł ?
Naprawde już ręce opadają czy może ktoś mi pomóc ??????
@basat1 a czy mogę Ciebie poprosić o cierpliwość. Nie zdążyłem nawet odczytać maila.
Tak, dotarł. Daj mi proszę chwilę na weryfikację.
ok czekam
@basat1 proszę podaj mi jeszcze do weryfikacji ID oferty.
Ale w formularzu wystaw ofertę nie ma chyba takiego numeru. System nie przenosi mnie dalej. Jest tylko numer kategorii. Nr kategorii 3590.
Czy coś udał się ustalić / naprawić ?
@basat1 nie, proszę Ciebie o cierpliwość.
Jak będę miał dla Ciebie jakieś informację to tu wrócę.
Ok czekam
@basat1 ID oferty znajduje się w adresie URL strony.
Czy próbowałeś odświeżyć stronę i czy pojawił się Tobie jakiś komunikat?
Odświeżyłem i system chce by połączyć to z inną ofertą. Wcześniej tak zrobiłem i wychodzi komunikat o tym że mogę połączyć tylko 5 ofert a to jest w/g niego 6. tylko że ta nowa oferta jest z nowym numerem GTIN który jest już aktywny od dwóch dni w GS1
@basat1 otrzymałem informację, że prośba o weryfikację, czy w pozostałych ofertach zostały prawidłowo utworzone i czy stosujesz się do informacji prezentowanych podczas wystawiania.
informacje podczas wystawiania są korygowane gdy nacisnę wystaw ofertę bo inaczej system nie puszcza dalej. jeśli cos będzie żle w formularzu to system nie pozwala przejść dalej. Nie rozumiem.... "czy w pozostałych ofertach zostały prawidłowo utworzone" jeśli są aktywne to jak moga być nieprawidłowo utworzone. Poza tym ze dwa dni temu dodałem nowy kod GTIN z końcówką 607 i wszystkie 5 aukcji było poprawnie przyjęta do sprzedaży i na tym się zesrało.
OK chyba się udało wprowadziłem kolejny numer i poszło następnie ten ferelny i też chyba poszło. Chyba że sprawdzanie przez allegro pójdzie nie tak to dam ci jeszcze dzisiaj znać.
Dostałem komunikat że sprawdzają na razie nic się nie dzieje aukcji brak. Czekam
@basat1 wracam z odpowiedzią. Podpinasz większość swoich oferty do tego samego produktu i zmieniasz tylko zdjęcie główne, a w tej kategorii jest limit 5 ofert z tym samym produktem.
Wszystko działa tak jak powinno, powinieneś dla każdej figurki mieć osobny EAN, co sprawiałoby, że będą wystawiane jako osobne produkty.
System umożliwił Tobie łączenie dla 5 ofert, z uwagi, że w tej kategorii jest taki limit (max 5 ofert powiązanych z tym samym produktem). Także żeby było dobrze, każda z ofert, jeśli dotyczy czegoś innego, powinna być podpięta prawidłowo z dedykowanym produktem z katalogu.
No cóż słabo to rozumiem ale od początku.
Do każdego kodu mogę przypiąć 5 ofert ? więc jeśli tak robie to w czym jest problem ? Jeden numer to 5 aukcji czyli 10 kodów to 50 aukcji czyli co robię źle ?