anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

EAN do starych produkcji?

gonia_krak
#8 Zapaleniec#

@ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Witam. Mam około 200 ogłoszeń z narzędziami sterej produkcji których już nie mogę wystawić ponieważ mam wpisać EAN. Nie mam dostępu do tego numeru gdyż to jest produkcja z lat 70-80. Wygląda na to że wszystkie moje ogłoszenia z datą końca zostana usuniete gdyż nie mam dostępu do tego numeru. Tak ma to teraz wyglądać?

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

LEW433
#21 Demiurg#

Jest opcja kupna takich kodów.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Albo kupujesz opcja 1 albo lecisz na zakupy do dyskontu spozywczego i kupujesz zarcie z markami wlasnymi marketu ktorego nie ma na allegro i wprowadzasz mlotek pod eanem parowek z biedry tylko nie wiadomo co jest juz wykorzystane 

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@gonia_krak Przykro mi, ale jeśli nie masz możliwości zdobycia kodu EAN dla tych narzędzi, to rozwiązaniem jest wystawienie ofert na Allegro Lokalnie. Nie zalecam wprowadzania nieprawidłowych kodów EAN. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@ko_alka pytanie mam czy wy dzisaj macie jakieś problemy z allegro gadane bo mi non stop wyskakuja na żołto komunikaty - przepraszam nie można wykonać żadanej operacji. 

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@az1rael Tak, temat jest już zgłoszony i działamy 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Czy nadal działacie z tym

LEW433_0-1680185317331.png

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@ko_alka pytanie mam czy wy dzisaj macie jakieś problemy z allegro gadane bo mi non stop wyskakuja na żołto komunikaty - przepraszam nie można wykonać żadanej operacji. Zbyt wiele takich samych wpisów w krotkim czasie etc posta i tak się dodaje ale ilość chłamu i komunikatów alarmowych zaczyna mnie wnerwiać...

oznacz moderatorów

jurus_onz
#8 Zapaleniec#
  • A jakie to ma znaczenie, że ktoś wystawi młotek z EAN-em od parówek? - To Chyba dobrze, bo stworzy produkt w katalogu, z którym wszyscy inni chcący wystawić takie młotki będą mogli powiązać swoje aukcje
  • porada, żeby rezygnować z Allegro i wystawiać na Lokalnie - jak dla mnie taka sobie - można też przekierować się na zupełnie inną platformę
  • to naprawdę niedobrze, jak do czegoś wprowadzimy nieprawidłowy kod??? naprawdę? To dlaczego, gdy zgłosiłem, że 

Toner Samsung ML-D3050B

jest zdublowany w Katalogu poprzez stworzenie przez kogoś produktu - bliźniaka, gdzie zamiast kodu EAN jest podany kod UPC i prosiłem o  usunięcie tegoż, to ODRZUCONO moje zgłoszenie??? Skutek tego jest taki, że "najtańszy" toner zdaniem Allegro był za 290 złotych, pomimo, że ja chcąc się pozbyć zawalającego mi miejsce tonera wystawiłem swój za 100 zł.
  • Czemu (poza utrudnianiem życia sprzedającym lub uniemożliwieniu wręcz wystawienia czegoś) ma służyć wymóg podawaniu kodów EAN? Może także redukcji liczby kupujących, zagubionych w bałaganie tworzonym przez Allegro. JEŚLI JAKIŚ NIEDOSZŁY KUPUJĄCY ZECHCE NP. PORÓWNAĆ OFERTY Z PŁYTAMI CD AUDIO z cykli Platynowa Kolekcja, Złota kolekcja, Złote przeboje - czeka go przykra przygoda. Bowiem z niektórych serii płyty wielu wykonawców MAJĄ TEN SAM kod EAN. Jaki sens ma zatem dla miłośnika np. Krzysztofa Klenczona informacja, że "najtańsza" w tym momencie jest płyta np. Trubadurów?
oznacz moderatorów

gonia_krak
#8 Zapaleniec#

Ja się też stąd ewakuuje bo zamiast ulepszac to tak nakombinowali że głowa boli. Jeśli kilkaset wystawionych ofert i opłaty za to po kilkaset złotych miesięcznie to mało.. to ok.  Zwijam zabawki i idę na inne podwórko. 

oznacz moderatorów

jurus_onz
#8 Zapaleniec#
  • A jakie to ma znaczenie, że ktoś wystawi młotek z EAN od parówek? - To Chyba dobrze, bo stworzy produkt w katalogu, z którym wszyscy inni chcący wystawić takie młotki będą mogli powiązać swoje aukcje
  • porada, żeby rezygnować z Allegro i wystawiać na Lokalnie - jak dla mnie taka sobie - można też przekierować się na zupełnie inną platformę
  • to naprawdę niedobrze, jak do czegoś wprowadzimy nieprawidłowy kod??? naprawdę? To dlaczego, gdy zgłosiłem, że 

Toner Samsung ML-D3050B

jest zdublowany w Katalogu poprzez stworzenie przez kogoś produktu - bliźniaka, gdzie zamiast kodu EAN jest podany kod UPC i prosiłem o  usunięcie tegoż, to ODRZUCONO moje zgłoszenie??? Skutek tego jest taki, że "najtańszy" toner zdaniem Allegro był za 290 złotych, pomimo, że ja chcąc się pozbyć zawalającego mi miejsce tonera wystawiłem swój za 100 zł.
  • Czemu (poza utrudnianiem życia sprzedającym lub uniemożliwieniu wręcz wystawienia czegoś) ma służyć wymóg podawaniu kodów EAN? Może także redukcji liczby kupujących, zagubionych w bałaganie tworzonym przez Allegro. JEŚLI JAKIŚ NIEDOSZŁY KUPUJĄCY ZECHCE NP. PORÓWNAĆ OFERTY Z PŁYTAMI CD AUDIO z cykli Platynowa Kolekcja, Złota kolekcja, Złote przeboje - czeka go przykra przygoda. Bowiem z niektórych serii płyty wielu wykonawców MAJĄ TEN SAM kod EAN. Jaki sens ma zatem dla miłośnika np. Krzysztofa Klenczona informacja, że "najtańsza" w tym momencie jest płyta np. Trubadurów?
oznacz moderatorów

gonia_krak
#8 Zapaleniec#

Dlatego z każdym:ulepszeniem" jest coraz gorzej. Jeśli te kilkaset złotych miesięcznie haraczu że mnie to mało by nie utrudniać życia sprzedającym to "adijos" Zbieram zabawki i idę do innej piaskownicy 😖

oznacz moderatorów