anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

filtrowanie producentów do GPSR

e-autoparts_pl
#9 Pomysłodawca#

Czy w salescenter->asortyment jest filtrowanie wystawionych ofert po producencie czy ja tego nie widzę?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@e-autoparts_pl Możesz wygenerować plik z zestawieniem wystawionych ofert, wybierając tylko oferty połączone z produktem.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

e-autoparts_pl
#9 Pomysłodawca#

Czy chodzi o filtr "połączenie z katalogiem Allegro"?
Filtrowanie po producencie miało mi ułatwić zbiorcze dodanie producenta wg GPSR do produktów. Niestety nie widzę takiego filtrowania. Jak w takim razie dodać dane producenta GPSR do 150 tyś ofert, które należą do kilkudziesięciu producentów?

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@e-autoparts_pl 

Przepraszam, muszę zapytać. Masz ponad 100k ofert i nie masz żadnego zewnętrznego programu do obsługi Allegro? Działasz tylko w Sales Center?

oznacz moderatorów

e-autoparts_pl
#9 Pomysłodawca#

Obsługuję je przez autorski program wykorzystujący  API. Bardziej chodziło mi o podczepienie danych producenta pod istniejące oferty. Wydawać by się mogło, że filtrowanie po producencie powinno być w sales center ale tego tam właśnie nie ma.

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@e-autoparts_pl 

To teraz proszę Cię o doprecyzowanie.

filtrowanie po producencie

Chodzi Ci o parametr produktu, w Twoim przypadku "producent części"?

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@e-autoparts_pl w zakładce Mój asortyment, możesz skorzystać z filtra "niepełne dane produktu" i przefiltrować oferty do których powinieneś dodać informacje wymagane w ramach GPSR.
Po odfiltrowaniu możesz je zaznaczyć (checkbox po lewej), na dole pojawi się zielona belka, kliknij proszę "PRODUKT" i "dane producenta" lub "osoba odpowiedzialna".
Dane najpierw powinny zostać dodane w zakładkach "Dane producenta" i "Osoba odpowiedzialna" (zakładki są dostępne w Ustawieniach sprzedaży), aby móc przypisać je do ofert. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów