Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@_HolaOla_ @nat_not @la_nika @mr_oma czemu mam w kapsułkach - płyn i na odwrót przy kapsułkach wyskakuje mi najtańszy płyn ? czy przypadkiem sprzedawca nie podał błędnie EAN ?
Teraz muszę wszystkich księgaży przeprosić wpisują oni jak nie ma Isbnu kod 86...... Co wedle mojej wiedzy nie odnosi się do żadnego kraju. I chyba dlatego przechodzi. Nie chcesz wiedzieć ile jest książek z tym fałszywym kodem na tym portalu. Takie są skutki wymagania kodu dla książek sprzed 1979 roku.
Przepraszam, sam się pod nie podpinałem. Według mnie to jest spora afera. A ja zostanę zlinczowany.
I co teraz? Jakieś pomysły?
Proponuję jak najszybciej usunąć wątek i o sprawie zapomnieć
No przecież - prefiks zależy od jednostki, w której został nadany kod - jakieś zamroczenie umysłu, może to kwestia pory. Na szybko to nie mam pomysłu na rozwiązanie, tak naprawdę to temat do przegadania z ekipą, która odpowiada za paramerty. W szczególności z zespołem od walidacji GTINu. Swoją drogą od lipca ją podkręciliśmy i nie wpuszczamy wybranych prefiksów. W tym wszystkim co piszesz zastanawiające jest jedno - dlaczego nie możesz utworzyć produktu pod posiadaną wersję językową skoro masz prawidłowy ISBN różny od wersji PL, a to właśnie po nim identyfikujemy produkty w tej kategorii.
Rozumiem, że dla książek sprzed '79 nawet nie mam nawet próbować wychodzić z propozycją wystawienia ich w Antykwariacie? 😉
Będzie otwarty bunt i masowy odpływ Sprzedawców. Niestety
Proponowałbym wprowadzenie nowej kategorii pomiędzy Antykwariatem, a 1979 rokiem, Ew. zniesienie opłat utrzymaniowych w Antykwariacie. No i masowe pozbawienie ISBN książek przed 1979. Jak to odkryłem to bałem się drążyć temat, to musi być tajemnica Poliszynela wśród sprzedawców książek. Na Allegro jestem od 3 miesięcy, a odkrycie tego zajeło mi ze 2 tygodnie, a naprawdę nic, a nic nie znałem się na komputerach, Allegro, no może na książkach, a o ISBN to dopiero jak mi coś zaczęło nieodpowiadać to się doszkoliłem. Może mam zbyt duże standardy, ale dla mnie to wielka afera, a niestety doprowadziliście do niej sami wymagając ISBN dla książek sprzed 1970 rokiem. Zresztą pisałem już o tym wcześniej do Was. Nawet zgłaszałem błędy w produkcie jak taka książka miałe ISBN. I solidnie się upewniłem, nie tylko w necie, ale dzwoniłem również do Biblioteki Narodowej, prosto do działu za to odpowiedzialnego. Całe szczęście, że ta praktyka nie jest karalna, nawet teraz wychodzą książki bez ISBNu, też o tym pomyślcie. A co do wystawiania, to tak jabyście podejmowali jakieś kroki, ale do końca to nie działa, Czasami coś mi blokuje i naprawdę jestem uparty ( te godzinę wpisywania wkółko nie zmyśliłem), ale nie przechodzi. A czasami bez problemu, ale informatyk ze mnie żaden, mogę podesłać parę książek, których w bazie nie macie(co wcale nie jest takie łatwe znaleźć) i wasi spece to rozgryzą. W sumie to macie szczęście, że nikt nie zrobił z tego afery, jak sami to zauważycie to mniejszy rozgłos i może reperkusji nie będzie. Muszę się przyznać, że ja sam czasami już tak sfrustrowany byłem, że chciałem to nagłośnić. Nic do was nie docierało.
Naprawdę się cieszę, że dotarło w końcu. Jestem po Waszej stronie, choć nie mam w tym żadnego interesu. Boję się tylko, że księgaże się na mnie zemszczą donosami do US.
Plusem takiej rewolucji będzie połączenie tej przeklętej wielowariantowości tej samej książki. Przydało by się jakoś posegregować te same książki z różnych roczników i nr wydań i tu jest pole do popisu, możecie mieć największy katalog książek z datami wydania przyporządkowanymi im nr wydań, tylko nie sugerujcie się tym co wystawiający piszą tam bardzo często nic się nie zgadza, ani rok , ani nr, ani nawet czy tw. czy miękka. Wczoraj wpisywałem Imielińskiego"Życie seksuale: psychohigiena", poddałem się, ale dowiedziałem się o datach wydaniach, ich numerach i wogóle, nawet o sposobach zapisu tytułu, tylko trzeba poszperać w internecie, są odpowiedzialne strony najczęściej wydawnictw, bibliotek, organizacji naukowych. To nie będzie takie proste, na samej pracy allegrowiczów daleko nie zajedziecie i naprawdę zacznijcie im dawać jakieś gratisy za zweryfikowanie. Np. 10 monet za 10 prawidłowych zgłoszeń, to wystarczy, nie musi być zwolnienie z prowizji.
Mam jeszcze parę rad i pomysłów, śmiało możesz się ze mną kontaktować.
Czy ktoś mi w końcu odpowie niespałem całą noc i czekam teraz bo nie wiem czy warto jeszcze coś wpisywać. @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@mazurkur439 bo nie wywołałeś eksperta od katalogowania 😞 @k_owczarek1 prosimy o zabranie głosu 😄
O dziękuję, co ja bym bez Ciebie zrobił? Jedyny tu profesjonalista, no przepraszam, ale jeden z najbardziej profesjonalnych.
Jedyny, który mnie nie nie lubi
No i 2 godziny mijają i cisza.
Ale to w sumie najszybsze miejsce do konsultacji, nie chce mi się dalej wpisywać jak później naweet nie będę wiedział o co chodziło
Dziś w nocy też obiecuję nie spać, tak mi zależy na Allegro. Za tą darmową sprzedaż na AL, bo i tak nic już tam nie sprzedaję.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ czy ja kupuje niebieski czy bezbarwny ???
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ @k_owczarek1 Masakra aż strach kupować bo nie wiem co dostanę 😞 Trzeba chyba napisać do UOKiK bo czuję się wprowadzany w błąd jako konsument podczas prezentowania oferty 😞
@_HolaOla_ ps. kawkę kupiłem na targowisku Manhattan miałem obawy czy kupuje jedną, trzy czy dostanę czekoladę zamiast kawy 😞 za 16,50 szt. zestaw 3 sztuk wyszedł 48,50 zł taniej niż na Allegro 😉