Dzień dobry.Dołączę się do pytania.Sprzedaję odzież używaną i również bardzo często nie ma takiego produktu w katalogu allegro,kodu EAN tez nie mam(odzież używana nie posiada metki) jak w takim przypadku poprawnie wystawić przedmiot?
Cześć @dragon416, w części kategorii zostały wprowadzone zmiany i numer EAN (GTIN) jest obecnie obowiązkowy do utworzenia produktu w Katalogu, również dla parametru stan "używany". Wciąż pracujemy nad wprowadzonymi zmianami, obecny stan nie jest jeszcze finalny, dlatego proszę o cierpliwość.
Czekam z niecierpliwością,bo dopasowanie produktu używanego (gdzie nie ma ani pudełka ani papierowej metki-tam umieszczane są numery EAN/GTIN) graniczy z cudem.Godzinami próbuję połączyć swoje produkty,które zostają sprawdzone,zaakceptowane a następnie kolejnego dnia zakończone.Nie wiem dlaczego są zaakceptowane a nastepnego dnia zakończone(z informacją- połącz) .Jak to sprawdzanie działa?
@dragon416 Czy możesz wskazać przykład oferty, o którą chodzi?
Bardzo proszę,17756603244, to jeden z wielu,zakończonych po kilku godzinach od sprawdzenie i zaakceptowania(kolejne zakończenie tej samej rzeczy,za każdym razem próbuję łączyć z innym produktem,czy zmienić nieco tytuł).Nie wiem,gdzie był problem,parametry są identyczne.
Bardzo proszę,17756603244, to jeden z wielu,zakończonych po kilku godzinach od sprawdzenie i zaakceptowania(kolejne zakończenie tej samej rzeczy,za każdym razem próbuję łączyć z innym produktem,czy zmienić nieco tytuł).Nie wiem,gdzie był problem,parametry są identyczne.
@dragon416 z tego co widzę, w tej ofercie wystąpiła rozbieżność zdjęć pomiędzy produktem a ofertą.
@matt_rose
To skoro katalog jest niepełny, to jak możecie wymagać powiązania sprzedawanego produktu?
Tym bardziej, że pula EAN wytwarzanych produktów rozrasta się szybciej niż Wasz katalog. Zawsze będziecie spóźnieni.
Osobne sprawa, że mnóstwo sprzedawanych przeze mnie rzeczy jest sprzed okresu wejścia do użycia kodów EAN. Codziennie kombinuję z jakim podobnym przedmiotem powiązać np. oryginalne guziki z munduru z II Wojny Światowej. Podpowiecie?
Na początku, gdy wprowadziliście katalog, dawaliście możliwość stworzenia pozycji w katalogu. Było to raczej głupie rozwiązanie bo jak miałbym sobie nadać EAN do przedmiotu z IIWŚ. Ale teraz już nie ma nawet takiej możliwości.
Za to jak się podepnę pod inny, to sami czasem odpinacie sprzedawany przedmiot albo ktoś zgłosi błędne powiązanie i kończycie ogłoszenie. Notorycznie mam tak dla roweru Medano Artist Tatoo. Pod hasłem Medano istnieje jeden model. Nie znam EAN i nic mi raczej on nie da bo skoro w katalogu jest jeden rower niepasujący to i tak nie stworzę nowej pozycji. Rozumiem ideę po co to wprowadziliście ale jednocześnie utrudniliście sprzedaż wszystkiego co nie jest już produkowane ok dosłownie kilku lat albo jest produktem niszowym.
@gacek_igor W kategorii nr 322113 (Guziki wojskowe) parametr EAN nie jest wymagany i w większości kolekcjonerskich kategorii nie jest, więc wciąż możesz stworzyć produkt w katalogu dla takich towarów. W tym celu konieczne jest podanie parametrów identyfikujących (a to nie musi być kod EAN). Oferta musi być podpięta pod właściwy produkt, abyśmy jej nie zakończyli.
Dla roweru kod EAN jest parametrem obowiązkowym. Możesz skontaktować się w tej sprawie z producentem.
Mam taki sam problem z rowerami . Sprzedaję rowery używane , stare, różne , często NO NAME . Jak ja mam to połączyć ? Bardzo to wszystko zrobiło się pogmatwane , kiedyś było prosto , łatwo i przyjemnie. A teraz dla kogoś starszego to jedna wielka zagadka ....
Jak masz używany towar to bez problemu