Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przed chwilą dostaliśmy maila "na podstawie parametrów uzupełnionych w Twoich ofertach, połączyliśmy je z Katalogiem produktów Allegro."
A nasza oferta jest taka :
Połączona z ZUPEŁNIE INNYM PRODUKTEM Z KATALOGU
I teraz tak
Z tym samym produktem połączono jednocześnie KILKA NASZYCH ( i nie tylko) OFERT
z których
1) każda miała inny tytuł
2) każda miała inny opis i zdjącia
3) każda miala inny EAN
4) Każda dotyczyła innego produktu
5 Wszystkie do tej pory BYŁY POŁĄCZONE Z PRAWIDŁOWYMI PRODUKTAMI Z KATALOGU !!!!!!!!!!! Bo tego bardzo pilnujemy
6) wszystkie dane uzupełniamy zawsze poprawnie
WIEC PROSZE MI WYTŁUMACZYĆ
1)dlaczego system allegro robi takie rzeczy ?????????? Przecież to nie jest poczatek katalogu
2) dlaczego teraz poukrywacie całkowicie KILKANAŚCIE OFERT nieprawidłowo połaczonych ?????? Bo pokazecie tylko produkt z katalogu ( top oferte)
3) Dlaczego allegro twierdzi że to sprzedawca jest odpowiedzialny za oferte i prawidłowe podpięcie jeśli to SYSTEM ALLEGRO ODPINA PRAWIDŁOWO POŁĄCZONE PRODUKTY I PODPINA JE NIEPRAWIDŁOWO ???????
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Ah jeszcze musze w tej sytuacji poprosić o wypowiedź jedną osobe @k_owczarek1 być moze od specjalisty od katalogu czego śie dowiem ???????
Przecież przy obecnym sposobie prezentacji ofert takie działanie to ewidentnie działanie na szkode - nie pozwala użytkownikom dotrzeć do ofert z konkretnymi produktami a sprzedawcom zaprezentowac swoich ofert - ponieważ są one ukryte pod nazwą inneg produktu
A wszystko zostało zrobione nie przez sprzedawce lecz przez system allegro
Cześć @_Likos_ !
Dzięki za wywołanie w wątku. Sprawdziliśmy co się zadziało i zauważyliśmy, że w tej kategorii należy poprawić identyfikację. Zgodnie ze starą konfiguracją produkty odróżnialiśmy od siebie tylko na podstawie marki . Dodaliśmy nowe kryteria - w tym zdjęcia, więc jeśli miniatura przedstawia inną roślinę to system uzna to za inny produkt. Uwzględniliśmy tę zmianę we wszystkich naszych procesach, które dotyczą produktów, więc sytuacja w tej kategorii nie powinna się powtórzyć. Udało nam się poprawić oferty, które zgłosiłeś, a jeśli widzisz podobne babole w innych kategoriach, w których wystawiasz to daj proszę znać.
@k_owczarek1 dziekuje bardzo
Myśle w przypadku nasion prócz tych parametrów warto też zwócic uwage na gramature. Często producenci i sprzedawcy wykorzystują to samo zdjęcie do prezentowania nasion tej samej marki i odmiany lecz o innej wadze. Wówczas system także może je błędnie łączyć po zdjęciu.
No i kluczowym zdaje sie być EAN
Oczywiście jeśłi coś jeszcze wychwyce to pozwole sobie na wywołanie w celu naniesienia porawek .
@k_owczarek1 . @Sa_nova niestety muszę znów zawracać głowe.
dziś nam połączyło oferty :
14250184551 oraz 14250163320 ( bylica /piołun) z produktem
MELISA LEKARSKA - w którym to panuje znów przepiękny bałagan i jest połączone mnóstwo różnych nieprawidłowych produktów
Nasze oferty piołuna były przygotowane i do tej pory połączone prawidłowo
prosiłbym o naprawe sytuacji
@_Likos_ zgłosiłam wskazane oferty do weryfikacji. Pamiętaj, że jeżeli widzisz błędnie połączone oferty z produktem, możesz je do nas bezpośrednio zgłosić z poziomu oferty klikając w opcję "Zgłoś ofertę błędnie powiązaną z produktem".
@Sa_nova ale problem nie jest w błednie połączonych ofertach
Problem jest w tym że system allegro odpina nasze prawidłowo połaczone oferty i łączy je z jakimś prduktem- hybrydą gdzie jak klikniesz w podany przeze mnie link zobaczysz że każda ofert to coś innego a produkt w katalogu to jeszcze coś innego
Jeśłi system allegro odpina nasze prawidłowo połączone z katalogiem produkty ( piołun) i podpina je pod taką hybryde ( gdzie niby produkt to melisa lekarska lecz de facto jest tam mnóstwo różych rzeczy) to po co mam zgłaszać oferty błędnie połączone??????? Jeśli bład robi system allegro nie my jako sprzedający.
Poniewaz to kolejna taka sytuacja z naszymi aukcjami wiec odświeżylem wątek i prócz Ciebie wywołałem także @k_owczarek1 która zajmuje sie produktyzacją. Ponieważ prawdopodobnie trzeba jeszcze coś poprawić w parametrach jeśli chodzi o nasiona gdyż jest to w krótkim czasie kolejna taka sytuacja z naszymi ofertami
@Sa_nova a teraz jeszcze DZIEKUJE BARDZO - system odpiął nasze aukcje -zakonczył je i DOSTALIŚMY UPOMNIENIE ZA NARUSZNIE REGULAMINU - niepodpiętą aukcje .
CZY TO JAKIEŚ ŻARTY ???????????? @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Prosze o sunięcie upomnienia z sytemu ( na obydwu kontach) ponieważ PRODUKTY BYŁY POŁĄCZONE PRAWIDŁOWO OD POCZĄTKU a jedym który zawinił jest SYSTEM ALLEGRO . Nie ma powodu aby nasze statystyki na tym cierpiały!!!!!!!
@_Likos_ podaj proszę wszystkie oferty, które według Ciebie są błędnie powiązane - pozwoli mi to dokładnie sprawdzić tą sytuację.
@Sa_nova i za kilka miesięcy ktoś poprawi albo i nie. My czekamy już 3 miesiąc na rozłączenie w katalogu kilku błędnie ze sobą połączonych produktów. Zespół @k_owczarek1 ma głęboko wywalone na to. Pozostaje czekać jak jakiś konsument zgłosi wprowadzanie przez Was w błąd do odpowiednich organów tego bubla zwanego katalogiem.
Hej, pozwolę sobie nie zgodzić się z tą teorią, że mamy wywalone.
Możemy przyjrzeć się raz jeszcze tym połączonym produktom, tylko daj mi proszę na nie jakiś namiar.
Dzięki!
@k_owczarek1 proszę bardzo, płyty Amica zgłoszone błędne połączenie kilku różnych produktów i zestawów w dniu 20 sierpnia - Odp.: Brakuje Wam już miejsca na serwerze, czy to tylko kolejne "popisy" ekipy od produktyzacji? - S...
W nocy kolega wrzucił w tym samym wątku jeszcze jeden nowy/stary temat - 2 miesiące temu odłączyli Państwo pralkę Electroluxa od innego całkowicie modelu, teraz jest ponownie podpięta do jeszcze innego, też oczywiście błędnie - Odp.: Brakuje Wam już miejsca na serwerze, czy to tylko kolejne "popisy" ekipy od produktyzacji? – S...
Kiedy do osób zajmujących się katalogiem dotrze, że każda literka i cyferka w oznaczeniu modelu i kodzie producenta ma znaczenie. Podobne symbole/kody ≠ takie same!
W uzupełnieniu @k_owczarek1 tego wpisu odnośnie żelazka może Pani odpowiedzieć dlaczego jeszcze okłamujecie nas jako sprzedawców?
Przy próbie zgłoszenia tych fałszywych kodów EAN sugerujecie, że są poprawne i otrzymaliście je od Philipsa lub oficjalnego dystrybutora marki? Świetnie, będzie to jeszcze lepiej wyglądać w zgłoszeniu do UOKiK.
Przy okazji do przedstawiciela handlowego z Philipsa też prześlemy zapytanie czemu wprowadzają w błąd biedne Allegro.
@k_owczarek1 dziękuję Pani za potwierdzenie już że jednak macie wywalone. A teraz wklejam dowód na to jak tępych ludzi ma Pani w zespole. Jest żelazko Philips DST3030/70, które w polskiej dystrybucji ma EAN 8720389003059, ten i tylko ten jeden! W katalogu było ok, ale dobrały się do niego Pani asy. I teraz wygląda to tak:
Nadźgane od groma EAN-ów z których żaden nie jest prawidłowy. I my mamy dość, leci właśnie zgłoszenie do UOKik o tym jak Pani razem ze swoim zespołem wprowadza w błąd konsumentów.
Bo podpinanie EAN-ów od w sumie już nieistniejącej firmy produkującej boje i inne akcesoria żeglarskie do żelazka to robienie burdelu w katalogu i wprowadzanie w błąd konsumentów. Bo tam są EAN-y takich fantów - Scanmarin - Polyform
Oczywiście w tym produkcie jak i całym katalogu brak prawidłowego EAN czyli 8720389003059!
@AGD-RTV-IT Widzę, że nie zgłosiłeś jeszcze błędu w tym produkcie. Zgłoś je nam proszę w pierwszej kolejności przez opcję "Zgłoś błąd w produkcie". Dzięki temu będziesz mógł na bieżąco kontrolować swoje zgłoszenie i otrzymasz od nas powiadomienie w tej zakładce.
Wszystkie dane aktualizujemy na bazie informacji z katalogu producenta oraz na bazie informacji znjadujących się w GS1, więc jeśli zmiana będzie zasadna, to edytujemy produkt.
@Sa_nova wrzuciłem link do oferty . Produkt z katalogu to
Na to wskazuje zdjęcie i tytuł .
A prosze zerknij sama ile tam jest podpiętych produktów.
Wybacz ale Twoje zerknięcie ( otworzenie linku) to około 3 sek natomiast ja miałbym kilka minut wypisywania ofert
Z naszych ofert błedne to na pewno:
https://allegro.pl/oferta/pnos-smagliczka-skalna-zolta-bylina-0-3g-15099990632
https://allegro.pl/oferta/pnos-smagliczka-skalna-zolta-bylina-0-3g-15099982570
https://allegro.pl/oferta/pnos-racznik-kasztanowiec-czerwonolistny-3g-15096448748
To nam dzis podpiął system allegro mimo że te oferty dotychczas były połączone z prawidłowymi produktami
Poza tym w całym tym produkcie jest jeden wielki bałagan ale róbcie z tym co chcecie ja już od jakiegoś czasu pilnuje własnych ofert a nie całego katalogu. lecz nie chciałbym aby nasze oferty były podpinane przez system w ten sposób i de facto ukrywane przed klientem
@_Likos_ dziękuję za wskazanie ofert, skierowałam tą sytuację do weryfikacji i wrócę gdy otrzymam odpowiedź w Twojej sprawie.