Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedaje:
"Uchwyt do nagrań stereo Fredman SM57 55°"
https://allegro.pl/oferta/11716448555 ale jakieś dziecko w Allegro lub stażysta albo co gorsza ktoś miał udar stwierdził że lepszą nazwą jest:
"Do mikrofonu WeebAll Fredman SM57 55°"
oczywiście zmienić nazwy nie można bo ona jest generowana automatycznie... super ! Na pewno to pomoże kupującemu znałeść to co szuka. Aż ciśnie się na usta klasycznym pytanie "co wy tam palicie..."
@WeebAll_pl nie , to nie dzieci to poplecznicy z dobrym wujkiem na stołku mający nieodpartą potrzebę wykazania się . To się dzieje we wszystkich korporacjach ... nie tylko w allegro. Genialne pomysły w/ wymienionych osób już nawet nie są śmieszne .. to groteska .
@WeebAll_pl, zakończyliśmy tę ofertę. Możesz ją teraz poprawić.
A po co ją zakańczaliście ?!?!?! to w waszym katalogu są głupoty, a nie w mojej ofercie...
@mr_oma zajrzałeś chociaż do oferty zanim bez sensu ją zakończyłaś ?
@WeebAll_pl, oferta została zakończona bez żadnych negatywnych konsekwencji dla Ciebie. 🙂 Możesz ją po prostu wznowić i zgłosić błąd w produkcie.
Autor wątku zgłasza że jest niezgodność w waszym katalogu i to wy w katalogu sami powinniście to poprawić . Dokładanie pracy sprzedawcą nie jest rozwiązaniem.
Czyli jednak wychodzi na to że faktycznie pracują u was dzieci lub stażyści… wykonałaś @mr_oma coś o co nikt nie prosił, a dodatkowo piszesz bzdury że nie ma negatywnych skutków. Tyko dlatego że byłem przy komputerze szybko zareagowałem i wznowiłem. Mamy weekend gdzie jest większa sprzedaż, a ty bezrefleksyjnie zakańczasz aukcje chociaż problem jest w WASZYM katalogu a nie mojej ofercie.
Zgłaszam problem tutaj na forum bo poprzez „zgłoś błąd w produkcie” nie można zgłosić niepoprawnej nazwy….
@WeebAll_pl Widzisz, bo ktoś tam się uparł, żeby automatycznie tworzyć tytuł produktu na podstawie parametrów, tylko niestety w niektórych kategoriach dobór parametrów jest po prostu nietrafiony.
W Twojej kategorii wygląda to tak (Statywy i uchwyty):
Tylko teraz mamy problem, bo zamiast brać pod uwagę parametr Typ, to biorą Rodzaj:
I co teraz? Zgłaszanie błędu w produkcie nic nie da, bo żaden Rodzaj nie pasuje, a Typ nie jest brany pod uwagę przy tworzeniu tytułu, a wartość "inny" zostanie pominięta... mogli chociaż w sekcji Rodzaj dodać "uchwyt", wtedy może byłoby okej.
Przypominam, że mamy 8 dni, żeby połączyć 100% ofert z katalogiem, a do tego ten katalog nadal jest niedopracowany. Drogie Allegro, nie pomyliło Wam się może i nie miało być przypadkiem 1 sierpnia 2023 roku? 🙂 bo jakoś to dla mnie jest nierealne, żebyście naprawili to wszystko w 8 dni.
@WeebAll_pl, powinieneś móc zgłosić błędną nazwę poprzez opcję "zgłoś błąd w produkcie". Natomiast w niektórych kategoriach tworzymy nazwy automatycznie - wówczas reguła (składająca się z parametrów) jest opisana w formularzu wraz z informacją, że w takiej sytuacji potrzebne jest zgłoszenie błędu w poszczególnych parametrach. Jeśli nie zgadzasz się z samą regułą, możesz zgłosić nam sugestię zmiany.
Więcej czasu nie poświęcę na wykonywanie waszej pracy, problem został zgłoszony i szczegółowo przedstawiony przez @DarkStoorM za co dziękuję że mu się jeszcze chce. @mr_oma skoro aukcje potrafisz zakończyć bezrefleksyjnie od „strzała” to takie zgłoszenie to pikuś dla Ciebie.
No nie wiem ,zwykle jest łatwiej coś popsuć niż naprawić ,miejmy nadzieję że tu ta reguła się nie sprawdzi.
@WeebAll_pl, jakiej wartości brakuje Ci w "Rodzaju"? Jeśli ją wskażesz, mogę poprosić, aby dodać ją do samego parametru. Wtedy możesz zgłosić błąd w produkcie zaznaczając prawidłowy rodzaj. 🙂
Bardzo to jest zabawne że teraz sprzedający ma za was poprawiać błedne produkty czyli 90% aukcji. Czyli jednak nie zmądrzejecie i nie poprawicie tych tytułów??
@mr_oma Nazwa produktu to „Uchwyt do nagrań stereo Fredman SM57 55°” ewentualnie można dodać na końcu nazwy „WeebAll”
@WeebAll_pl, dodaliśmy parametr "typ" do reguły nazwy. 🙂
A to trzeba wam podziękować za łaskę i litość że może bez konsekwencji ponowić aukcję. Brawoo, dziękujemy o łaskawi allegrowi nowicjusze
Ja mam non stop takie sytuacje. Np. aukcja numer 11494740750 dodałam POPRAWNIE produkt do kategorii ZESTAW KOSMETYKÓW (ZESTAW dwóch kosmetyków serum + peeling do twarzy) , ale mi go odpieli ponieważ ktoś tam ten właśnie ZESTAW dał jako POJEDYNCZY PRODUKT DO TWARZY i mimo mojego kilkukrotnego pisania ze to jest zestaw i powinien być w kategorii :
to kod EAN i ten cały zestaw w pudełku jest według allegro POJEDYNCZYM produktem i poprawnie jest on w takiej kategorii
BO KOD EAN NIE IDENTYFIKUJE JEDNOZNACZNIE PRODUKTU ... choć powinien
PS. w Polsce umieszczanie kodów EAN nie jest obowiązkowe ...
Zgadza się, ale skoro zgłaszam do allegro że zestaw wg. nich ma być w kategorii serum (czyli pojedynczy produkt) a przecież to zestaw dwóch produktów i powinni to poprawić to dostałam odpowiedź że kategoria jest poprawna i dlatego mój zestaw w poprawnej kategorii został odłączony od katalogu. W Polsce umieszczenie kodów EAN nie jest obowiazkowe a allegro na nas to wymusza, ja przecież nie mogę narzucić producentowi żeby drukował kody bo allegro sobie tak życzy... stąd błędne łączenie produktów z kodem i potem problemy, ale jak sprzedawca ma wydać setki złotych na kody EAN to woli przypisać taki jaki mu się podstawi w wyszukiwarce allegro.
Tylko tu jest właśnie większy problem - że producenci wykorzystują wcześniejsze EANY do nowych serii produktów (np TEFAL , NESTLE, i wielu innych - taa współpracują z allegro i im wolno ), przy zmianie gramatury, czy ilości w zestawie, przy różnych kolorach produktu, różnych opakowaniach itp. itd. więc powtórzę
KOD EAN(gtin) NIE IDENTYFIKUJE JEDNOZNACZNIE PRODUKTU
Więc jeżeli producent oszczędza to co ma począć sprzedawca ?