anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Katalog produktów - nowe forum na Allegro Gadane

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

Od 1 sierpnia 2022 r. każda nowa oferta na Allegro musi być połączona z Katalogiem produktów. Nie jest to obowiązek łatwy, prosty i przyjemny, ale chcemy ułatwić Wam przygotowanie się do tej zmiany, dlatego od dziś stworzyliśmy dla Was na Allegro Gadane nowe, dedykowane temu tematowi miejsce. Możecie tutaj zadać pytanie, poradzić się innych sprzedających lub zgłosić nam problem, a my postaramy się wspólnie znaleźć najlepsze rozwiązanie.

Co zyskacie dzięki Katalogowi Allegro?

• Łatwiej i szybciej wystawicie swoje oferty - jeśli podacie kod EAN, markę czy model, pobierzecie z Katalogu komplet danych o produkcie.
  • Zoptymalizujecie swoją sprzedaż i łatwiej będzie Wam nią zarządzać - oszczędzicie czas na przygotowaniu produktu do sprzedaży. Po połączeniu ofert z Katalogiem nie musicie robić zdjęć czy tworzyć nowych opisów. Będziecie za to mieli możliwość analizy danych na temat asortymentu oraz cen swoich produktów, które uzyskacie z Katalogu.
  • Kupujący łatwiej dotrą do Waszych ofert - bo są w nich dokładne parametry. Gdy zgrupujemy oferty z tym samym produktem, kupujący nie będą tracić czasu na przeglądanie wyników na dziesiątkach stron.

Informacje o Katalogu produktów znajdziecie również na stronie Dla sprzedających.

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów
101 ODPOWIEDZI 101

mikeza
#21 Demiurg#

@inkreo miałem to samo, w katalogu produktów ramie wycieraczki , które pasuje do 2-3 aut ma powpisywane spasowanie do 100 różnych innych modeli. kilka razy zdarzyło mi się, że klienci sugerowali się treścią "pasuje do" i kupowali w ciemno. Próbowałem zgłaszać błędy i dostałem taką samą odpowiedź, że nie mogę nic zgłosić, bo dane zostały podane przez dostawcę. Tylko jakiego dostawcę, skoro to produkt ogólnie dostępny na rynku i do katalogu wprowadził go jakiś sprzedawca. to jest kabaret. Muszę dopisywać w treści oferty, żeby klienci uważali na błędy w katalogu i nie sugerowali się danymi TEcdoc lub "pasuje do"

RED
#21 Demiurg#

że nie mogę nic zgłosić, bo dane zostały podane przez dostawcę. Tylko jakiego dostawcę,

i oczywiście zgodnie z zasadą "to nie moja ręka"

za ofertę odpowiada sprzedawca

oznacz moderatorów