anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Kody EAN - mam produkt, który nie posiada kodu EAN. Jak wystawić produkt do sprzedaży.

MAMY ROZWIĄZANIE!
ACTIVE-VITAL
#8 Zapaleniec

Mam produkt, który nie posiada kodu EAN. Jest to  produkt niszowy, który producent dopiero wprowadza na rynek. Jak mogę wystawić ten produkt na Allegro bez kodu EAN?

Pozdrawiam M

oznacz moderatorów
50 ODPOWIEDZI 50
marek197611
#10 Popularyzator

Witam, a ja produkuje różne rzeczy pod Zamówienie klienta, i za każdym razem mam płacić za jakieś kody?? 

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Takich chcą wypchnąć na AL.😁

oznacz moderatorów
akwawin
#1 Nowicjusz

Sprzedaję pokarmy dla ryb, kupuję je w oryginalnych opakowaniach wielkogabarytowych np 5kg, mają one swój kod ean producenta, rozważam na mniejsze opakowania np 50g, 100g, 200g czy 500g. Do tej pory wszystkie te aukcje były podpięte pod jeden produkt w katalogu, ale teraz allegro je odpina, pewnie dlatego że mają inną wagę niż produkt w katalogu? Czy teraz do każdego produktu powinien być osobny kod ean? Czyli pomimo że to jest ten sam produkt ale rozważany w opakowania o różnej wadze mam mieć do każdego osobny kod i utworzony osobny produkt w katalogu? Poniżej kategoria w której wystawiam moje aukcje:

Allegro - Supermarket - Artykuły dla zwierząt - Akwarystyka - Karmienie - Dla ryb - Uzupełnienia

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka Allegro Gadane

@akwawin Tak, każda gramatura powinna być podpięta pod osobny produkt z nowym kodem EAN. 

oznacz moderatorów
dimmet
#8 Zapaleniec

Pomysł psychopaty

oznacz moderatorów
darekgorski2
#7 Wielbiciel

I płacić ok. 150 zł za kod produkt, który jest wart np. 50 zł? Jeszcze, żeby sprzedawał 100 jednakowych produktów, ale  jak to pojedynczy produkt? Chore.

oznacz moderatorów
_PRINTOFCENTER
#8 Zapaleniec

Drukuję pliki których autorem jest klient. W jakiej kategorii ma wystawić taką usługę drukowania i ewentualnej oprawy ? Nie jest to produkt masowy i nie mogę się nazwać producentem, bo treść za każdym razem jest inna i na indywidualne zamówienie.

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane

@_PRINTOFCENTER To już zależy od Ciebie jaką kategorię wybierzesz. 

Może to być np.: Kategoria „Usługi / Firma i usługi" lub kategoria „Dom i Ogród".

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
_PRINTOFCENTER
#8 Zapaleniec

Ale tu bez kodu EAN nie wystawie.

oznacz moderatorów
N_Nitka28

@_PRINTOFCENTER Jak już wspomniałam w większości kategorii wymagany jest kod EAN do wystawienia produktu. 

Szczegóły znajdziesz w tym artykule

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
AKLOG
#2 Obserwator

W jaki sposób? Próbuję właśnie dodać na rzecz WOŚP zestaw naszych miodków i uparcie wymaga ode mnie EAN którego nie mam....

oznacz moderatorów
ko_alka

@AKLOG Cześć. Możesz wystawić ofertę w kategorii "Wyjątkowe chwile", w której kod EAN nie jest wymagany. 

oznacz moderatorów
AKLOG
#2 Obserwator

Dziękuję! Tak zrobię

oznacz moderatorów
AKLOG
#2 Obserwator

kurcze....a gdzie znajdę te wyjątkowe chwile?

oznacz moderatorów
ko_alka

@AKLOG Już mówię 🙂 Allegro ->  Kultura i rozrywka -> Wyjątkowe chwile  (numer kategorii 301130) 

oznacz moderatorów
ACTIVE-VITAL
#8 Zapaleniec

Witam

Czy to jest żart? Gdybym miał kosmetyk, żywność, rower, to mam to wrzucić do kategorii KULTURA I ROZRYWKA?

oznacz moderatorów
TEKUM
#7 Wielbiciel

... ja tam miałem wystawić KAWALERYJSKIE STRZEMIĘ bo Militaria tez zablokowali 🙂

oznacz moderatorów
pzall
#7 Wielbiciel

Witam,

Maluje obrazy i nie zamierzam nadawać im żadnych kodów. Czy to znaczy że nie mogę wystawiać ich na allegro? Dlaczego niema wyboru dla tych co nie chcą wpisywać kody? Obrazy malowane ręcznie to nie produkty masowe.

oznacz moderatorów
ko_alka

@pzall Cześć. Nie we wszystkich kategoriach kod EAN jest obowiązkowy. W jakiej kategorii planujesz wystawiać swoje dzieła? 

oznacz moderatorów
pzall
#7 Wielbiciel

Udało mi się wystawić, choć wcale to nie jest intuicyjne. Po wpisaniu obraz olejny ustawiało mi kategorie "Kolekcje i sztuka, Antyki i Sztuka, Akcesoria plastyczne, Malarstwo, Farby". Dzięki za pomoc.

oznacz moderatorów