Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od ponad tygodnia w mojej kategorii nieuczciwa konkurencja listuje się pod fikcyjnym EAN'em, żeby uniknąć konkurencyjnego widoku produktowego, który niedawno został wprowadzony. Zgłaszam sytuację od ponad tygodnia, do dnia dzisiejszego stan rzeczy pozostaje bez zmian. Stosowanie się do regulaminu jest selektywne, czy ekipa z działu reportów zrobiła sobie urlop?
Prowadziłem rozmowę mailową bezpośrednio z Allegro, ale przekierowali mnie do oferty nieuczciwej konkurencji i przycisku report. Rozumiem, że wolna amerykanka i możemy robić co chcemy, bo Allegro nie tyle, że nie reaguje samo z siebie. Allegro nie reaguje nawet jak dostaje co dzień po kilka reportów tej samej aukcji. Już bardziej ułatwić Wam pracy się nie da.
Bardzo proszę @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ , żebyście pchnęli to do odpowiedniego działu, bo w chwili obecnej zamiast jednej produktyzacji w danej ofercie, jest już ich, aż cztery. Po co mam się starać oferując wzorową obsługę, promocje i atrakcyjne ceny skoro jakiś cwaniak w prosty sposób odetnie się od całości, bo przecież Allegro i tak nie zareaguje.
Ludzie tracą kasę na ADS, żeby odciąć się od produktyzacji, a tu wystarczy po prostu złamać regulamin. Ot co.
Co rozumiesz poprzez sformułowanie fikcyjny EAN? Może się brandują poprzez rejestrację w GS1 co jest legalne i działa od zawsze w A z USA. Bo inteligentni inaczej z Allegro kopiują wszystko od nich, co powoduje że legalne działania stamtąd przywędrowały tutaj. Allegro nie zarządza EAN i oparcie się na czyimś systemie powoduje, że nad niczym nie panują. Tak jest jak się robi zarządzanie na Collegium Humanum;)
PS.: każdy podmiot może brandować do działalności handlowej, wszystkie produkty w Biedrze czy niemieckich sieciach mają linię EAN wykupioną w GS1. Proste i przyjemne, w 100% legalne bo zgodne z regulaminem GS1.
W tym przypadku mowa o polskiej, znanej marce podologicznej, a nie jakimś chińczyku, który ma setki EANów przypisanych do jednego produktu ... Skoro Allegro wprowadziło zasady produktyzacji, to powinni tego pilnować.
Każdy produkt można sprzedawać pod innym EAN wystarczy rejestracja brandu handlowego w GS1. Takie są zasady i nasz pośrednik, czyli pomarańczowy dziwak nic nie może. Nie ich system, ale ich problemy.
takie luźne pytanie 😉
czy to prawda, że firma sprzedająca produkt pod własnym EANem ponosi odpowiedzialność prawną za ten produkt, nawet jak nie jest producentem,
jeśli komuś coś się stanie przy używaniu tego produktu?
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
EAN nie ma regulacji prawnych to tylko system numeryczny prywatnego podmiotu (fundacji) GS1. Nic to nie zmienia w kwestii odpowiedzialności podmiotu wprowadzającego do obrotu, podmiotu pośredniczącego oraz producenta.
@Alora-Hurtownia konsultuję to z zespołem produktyzacji, dam znać, gdy otrzymam odpowiedź.
@ja_Nitka to nie jest pytanie do nas. Myślę, że mógłby na nie odpowiedzieć prawnik specjalizujący się w tej tematyce.
Serdecznie dziękuję 🙂
@la_nika myślałam, że Allegro wie wszystko o EANie, w końcu to Wy od dłuższego czasu staracie się zEANować rzeczywistość 😉
Allegro to specjaliści od mikrokosmosu stworzonego przez Regulamin;) A ten jest święty i nieomylny, i w setkach miejsc niezgodny z prawem UE. Ale jak nie pasuje możesz nie kupować lub nie wystawiać. Myślenie, które przekłada się na spadający kurs aukcji (ustawiczny z okresowym odbiciem i znów kolejny pomysł, i bam znowu lecimy na pysk) oraz malejącym udziałem w rynku e-commerce. Tacy mądrzy;)
Witam ponownie, od ponad tygodnia wiszą cztery oferty, które łamią Wasz regulamin. Od tego momentu zgłaszam je wszystkie codziennie po kilka razy - bez żadnej reakcji po Waszej stronie. Dlaczego przyzwalacie na jawne łamanie regulaminu i celowe pomijanie widoku produktyzacji? Zaraz powstanie wolna amerykanka i każdy będzie wrzucał produkt pod fikcyjny EAN po to tylko, żeby odpiąć się od konkurencji. Nie rozumiem przyzwolenia na tego typu praktyki, tym bardziej, że otrzymujecie z ich tytułu ciągłe powiadomienia i mimo tego nadal nic z tym nie robicie. Jeśli wspomniane praktyki jednak nie łamią regulaminu bardzo proszę o odpowiedź, która to potwierdzi. W takim bądź razie dołączę do grona tych cwanych sprzedawców i też będę tworzyła nowe EAN'y dzięki czemu nie będę musiała tak mocno skupiać się na ADS, monetach i innych parametrach, które wyróżniają mnie na tle konkurencji. Jak wszyscy to wszyscy skoro i tak nie ma z tego tytułu żadnych konsekwencji.
@Alora-Hurtownia wracam z odpowiedzią, sprzedający nie powinni nadawać osobnych EANów wiążące są EANy nadane przez producenta. Czy możesz podać numery ofert, które mają stworzone osobne produkty i podane nieprawidłowe EANy?
@la_nika Nie powinni to nie to samo że nie mogą, przecież to było do przewidzenia że będą obchodzić system a prawnie nic nie zrobicie, jak se wykupią swoją pulę kodów i będą w bazie 😄
@kostas11 Amen! Zobaczyć minę pracownika wielkiego Allegro, który odkrywa że ich wielki system katalogu można obejść za kilka złotych, bezcenne. Sorka ale wielu ze Sprzedawców zna świetnie A z USA, handluje tam od lat. Kopiujecie ich bez opamiętania, więc oczywiste jest że radziliśmy sobie tam, z Wami też sobie poradzimy. Przecież to identyczne zasady.
Poniżej podsyłam trzy aukcję delikwentów:
16594766470
16522144419
16595484976
Czwarta aukcja prawdopodobnie się zamknęła, bo nie mogę jej znaleźć. Serdecznie dziękuję za pomoc. Jak zwykle w tej materii można liczyć tylko na Ciebie.
Jeśli to coś pomoże mogę podesłać zdjęcia opakowania i EAN'u producenta.
Pozdrawiam
@Alora-Hurtownia dziękuję za miłe słowa 🙂
Nie potrzebne mi zdjęcia EANów, ale jeśli możesz podesłaś same prawidłowe EANy, będę bardzo wdzięczna.
Oryginalny kod EAN to: 5903240821594
@Alora-Hurtownia dziękuję! Działam i wrócę z potwierdzeniem, gdy otrzymam odpowiedź.
Ślicznie dziękuję za pomoc.
Tak jak myślałam 'wolna amerykankę' podłapie reszta sprzedawców. Kolejne oferty z błędnym EANem:
16609893508
16609820344