Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od ponad tygodnia w mojej kategorii nieuczciwa konkurencja listuje się pod fikcyjnym EAN'em, żeby uniknąć konkurencyjnego widoku produktowego, który niedawno został wprowadzony. Zgłaszam sytuację od ponad tygodnia, do dnia dzisiejszego stan rzeczy pozostaje bez zmian. Stosowanie się do regulaminu jest selektywne, czy ekipa z działu reportów zrobiła sobie urlop?
Prowadziłem rozmowę mailową bezpośrednio z Allegro, ale przekierowali mnie do oferty nieuczciwej konkurencji i przycisku report. Rozumiem, że wolna amerykanka i możemy robić co chcemy, bo Allegro nie tyle, że nie reaguje samo z siebie. Allegro nie reaguje nawet jak dostaje co dzień po kilka reportów tej samej aukcji. Już bardziej ułatwić Wam pracy się nie da.
Bardzo proszę @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ , żebyście pchnęli to do odpowiedniego działu, bo w chwili obecnej zamiast jednej produktyzacji w danej ofercie, jest już ich, aż cztery. Po co mam się starać oferując wzorową obsługę, promocje i atrakcyjne ceny skoro jakiś cwaniak w prosty sposób odetnie się od całości, bo przecież Allegro i tak nie zareaguje.
Ludzie tracą kasę na ADS, żeby odciąć się od produktyzacji, a tu wystarczy po prostu złamać regulamin. Ot co.
@Alora-Hurtownia Skierowałam wskazane oferty do weryfikacji. W razie potrzeby podejmiemy odpowiednie działania.
Dziękuje, ale proszę mi wytłumaczyć jak to jest, że ta sama czwórka wystawia w kółko ofertę bez żadnych konsekwencji? Jeśli naprawdę nie ma z tego tytułu żadnych problemów, to chyba lepiej zainwestować w nowe EANy i robić to samo. Poświęcam sporo czasu na naukę i kasy na realizowanie tej wiedzy z zakresu reklamy i strzela ma, gdy widzę, że ktoś otwarcie łamie regulamin, a Allegro mimo ciągłego reportowania pozwala na ponowne wystawienie.
Wychodzi na to, że nie jesteście w stanie zrobić nic sprzedawcy, który kupił za 20zł nowy EAN. Jaki w takim razie jest sens produktyzacji skoro finalnie każdy sprzedawca zacznie iść tą drogą i będziemy mieli stary widok. Albo konsekwentnie egzekwujecie regulamin, albo sprzedawcy zasypią Allegro milionami kopii tego samego produktu. Sam zamysł produktyzacji jest ok o ile jesteście w stanie tego pilnować, a tak Ci, którzy się stosują dostają po ... a Ci co mają gdzieś mogą zaoszczędzić na reklamie.
Allegro to jakaś kpina, pozwalają na bezkarne łamanie regulaminu. Dla nich jest to sprzedający który przynosi zyski z prowizji więc niech łamie regulamin . U mnie to samo od 2 miesięcy walczę i nikt nic nie reaguje a co 2 dzień zgłaszam
też walczę od 2 miesięcy z allegro zgłoszonych jest ponad 200 ofert gdzie ktoś duplikuje produkt tylko po to aby odciąć się od ceny konkurencji. allegro ma to gdzieś, sprzedający bezkarnie duplikuje produkty