anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ktos sprzedaje moj indywidualny produkt .

MAMY ROZWIĄZANIE!
owocowyraj
#9 Pomysłodawca

dzien dobry   mam stworzony  swój produkt który sprzedaje od kilku lat   jest  w nazwach podany mój nr tel i miejscowość.  

Sprzedaje owoce na nalewki  w tej kategorii nie da się porównać   dwóch  niby takich samych rzeczy  bo 99 % jakości zależy  od czasu zbioru , długości zbioru od wysyłki i  zapakowania produktu i miejsca zbioru. 

Teraz pod mój produkt podpisuje się inny sprzedawca  przez co ja dostaje jego oceny   a jego klijeci dzwonią do mnie z pretensjami 

Czy jest szansa odlacsenia innych od mojego produktu ? 

Chodzi o ofertę młode pędy sosny 

@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9
Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@owocowyraj cudowne właściwości katalogu allegro

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@owocowyraj  Cytat:  "Czy jest szansa odlacsenia innych od mojego produktu ? "

Raczej takiej szansy nie ma,  jesteś w katalogu Allegro i łatwiej ci będzie odłączyć się samemu od tego produktu i utworzyć inny, nowy produkt o  specyficznych  cechach o których wspomniałeś. Więc:  pędy zbierane w nocy, w czasie pełni księzyca  po odbyciu odpowiednich  zabiegów oczyszczających ze złych mocy i zabiegów wzmacniających cechy lecznicze pędów. Osoby zajmujące się  zbieraniem ziół  na pewno to potrafią.

A swoją drogą  młode pędy  sosnowe nie są jakimś wyspecjalizowanym produktem, sosny rosną wszędzie,  sam kiedyś zbierałem pędy i  nie pytałem nikogo o licencję  na wykorzystanie.

Przy okazji: ładnie zamaskowałeś nazwę miejscowości i numer telefonu, ale nie rób tak więcej, Allegro może uznać to za próbę kontaktu  z klientem z pominięciem Allegro a wtedy blokada konta ci grozi.

oznacz moderatorów
owocowyraj
#9 Pomysłodawca

tak pędy wszędzie takie   ale opinie o produkcie  to nie opis drzewka w lesie tylko  tylko to co finalnie otrzymał  kupujący  a od tego juz zależy  szereg indywidulanych czynników  i aż gotuje się   ze staram sie od zawsze wszedzie 5na5 gwiazdek     i nagle ktos sie podłacza  pod to i  odrazu pojawiaja sie opinie    przyszło spleśniałe,   stare , za pozno zebrane  , zle zapakowane i tak dalej 

nowy produkt i opis nic nie daja   osoboby ktore podłaczaja sie  pod moje aukcje to  takie z przypadku   które akurat maja cos na sprzedaż  i  ich opinie i opis nie interesuja 

nazwa miejscowosci to raczej oznacza kraine gegraficzną  dla klijeta  jest wazne czy w czystych rejonach  rosna rosliny 

oznacz moderatorów
la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@owocowyraj nie możemy odłączyć innych ofert, ponieważ w sprzedaży mają ten sam produkt. 
W opiniach kupujący widzą od jakiego sprzedającego oceniający kupił produkt, kupujący mogą też skontaktować się ze sprzedającym, od którego kupili, więc nie powinni się z Tobą kontaktować. 
Dodatkowo w tym produkcie nie ma negatywnych opinii, jedyne dwie od innego sprzedającego są również pozytywne. 

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
owocowyraj
#9 Pomysłodawca

dziekuje za odpowiedz    tylko to jest bez sensu , to nie jest chińska zabawka, że każda jest taka sama  w tej branzy  99% to poswiecenie i doświadczenie  sprzedajacego do zbioru i wysyłki 

to tak jakby   malarz sprzedawał obraz   a ja podpiął  sie pod niego  z  bazgrołami mojego dziecka  a opinia klijeta  bedzie  taka sama dla nas obu  

tak samo było z orzechami  włoskimi   przez dwa lata miałem 5na5   az ktos sie w tamtym roku podpiał    i połowa opini  to ze przyszły stare   i nie nadaja sie do niczego  a według was  moje idealne i jego stare to ten sam produkt

oznacz moderatorów
la_nika
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@owocowyraj ale w przypadku pędów sosny wszystkie oceny są pozytywne, a kupujący widzą, która opinia dotyczy zakupu u Ciebie, a którzy u konkurencji. 
Nie mamy możliwości weryfikacji jaka jest jakość przesyłanych zbiorów przez każdego sprzedającego w tej kategorii. Jest to inna sytuacja niż z obrazami, które różnią podstawowe informacje takie jak autor i nazwa.  

Monika
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@la_nika masz rację po wejściu można się pobawić w sprawdzanie opinii ale jak wchodzę w ofertę i pod tytułem widzę 3,4 opinie to szukam innej oferty i sprzedawca na tym tarci 😞 a opinia wprowadza w błąd bo dotyczy produktu a nie oferty 😞 to łamie Dyrektywę Omnibus 

#9 Pomysłodawca

oczywiscie ze jest możliwośc   wystarczy ze  dacie mozliwosc wystawiania produktów   bez możliwosci podpinania sie przez innych 

ale niestety prosciej jest spłycac temat  dopiero jakby zamówiła Pani np te pędy od  5 różnych sprzedawców dopiero  wtedy wiedziała by Pani ze to jest bez sensu bo dostała by Pani 5 róznych rzeczy  

kończe pozdrawiam

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@la_nika to jest naprawdę złe dla kupujących. Nie tylko sprzedawcy na tym tracą ale również portal. Trochę pomogło dodanie przy opiniach nicku sprzedawcy ale to tylko półśrodek i przy większej ilości nie można się dokopać do opinii tego sprzedawcy, w którego ofertach jesteśmy. To wprowadza w błąd, a klient który raz poczuje sie oszukany będzie preferował inne formy zakupu i obawa zostanie mu w podświadomosci na lata. Możecie się chwalić chwilowymi słupkami ale tych klientów, których wnanewrowaliscie już tak latwo na stałe nie pozyskacie. Dlatego od początku mówiłam, że opinie powinny być wystawiane tylko danej oferty danego sprzedawcy, a nie do produktu. To było by dużo uczciwsze i nie wkurzało wszystkich. Jak również nie dawało by pola do manewru naciągaczą podpinającym sie z barachłem pod dobre ofety. Taaa wiem mogę pomarzyć o zakupach w przywoitych warunkach...

Jednak może dalibyście radę tam dodać coś na kształt miniwyszukiwareczki opinii dotyczących tylko tej oferty, w której sprawdzamy opinie? To by wiele ułatwiło. Czyli jestem w ofercie Jacka, klikam opinie i wyszukuję sobie tylko te opinie, które dostał Jacek, bez syfu opini ofert Wacka i Pankracka xD