anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Linkowanie do zdjęć z własnych aukcji na swojej stronie www

MAMY ROZWIĄZANIE!
robertar
#9 Pomysłodawca#

Witam,

załóżmy, że mam kilka aukcji na Allegro. Mam również własną stronę internetową, na której chciałbym wyświetlać  zdjęcia podlinkowane z tych moich aukcji.  Czy są ku temu jakieś przeciwskazania?  

Pozdrawiam

Robert Arciszewski

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@robertar doprecyzuj, co dokładnie masz na myśli. Jeśli chcesz pobrać zdjęcia z Katalogu Produktów i umieścić je na swojej stronie, to nie jest to możliwe. Jeśli chcesz na swojej stronie zachęcać do zakupu w Twoich ofertach na Allegro, to nie ma przeciwskazań. 

Basia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
robertar
#9 Pomysłodawca#

Dziękuję za odzew.

Technicznie wyglądałoby to następująco. Pobieram plik csv ze swoimi aukcjami z Allegro, a następnie linki do zdjęć, które są w tym pliku umieszczam na swojej stronie. Załóżmy, że w wyniku tego działania zdjęcia, do których prowadzą te linki wyświetlają się na mojej stronie, a ja wykorzystuję fakt wyświetlania tych zdjęć do promocji sprzedaży niezwiązanej z Allegro. Przypuśćmy, że chodzi o sytuację, kiedy jednocześnie sprzedaję przedmioty na Allegro i ten sam asortyment mam w sklepie realnym. Podlinkowane zdjęcia miałyby promować przedmioty, które mam w tym sklepie realnym. Chodzi mi tylko o to, czy jest to działanie zgodne z regulaminem Allegro.

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@robertar Nie. Wykorzystywanie grafik lub innych elementów ofert z Allegro do promocji zakupów poza Serwisem nie jest dozwolone.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
robertar
#9 Pomysłodawca#

@nat_not bardzo dziękuję za pomoc - o to mi właśnie chodziło.
Pozdrawiam
Robert Arciszewski

oznacz moderatorów
Football-stock
#13 Ambasador#

Jeżeli zdjęcia są Twoją własnością i ty je dodałeś do Allegro to miej ich tam, gdzie oni Ciebie;) 

oznacz moderatorów
Football-stock
#13 Ambasador#

w innym wypadku popieram Moderatorkę, kradzież własności intelektualnej (prawa autorskie majątkowe i osobiste) są w Polsce karane, prawda Allegro?

oznacz moderatorów
robertar
#9 Pomysłodawca#

Dzięki za odpowiedź. 

oznacz moderatorów