anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie mogę wystawić aukcji, problem z powiązaniem produktu z katalogiem

wlepa_net
#7 Wielbiciel#

Witam,

Mam problem z wystawieniem aukcji, pojawia się komunikat:

Aukcja zawiera błędy ! Informacje jakie zwrócił portal Allegro:
VALIDATION_ERROR You cannot publish offer without a related product in this category. Select from the catalog or create a new product and associate it with your offer.

Mamy w systemie allegro EAN i przy wystawianiu aukcji od razu go podajemy, do tej pory to działało i nie było problemu. 

Mieliśmy wystawionych wcześniej kilka set aukcji, które zakończyliśmy i teraz chcieliśmy ponownie jako nowy produkt, było to spowodowane sporymi zmianami treści w produktach. Nie wiem czy to powinno mieć wpływ, nigdy nie miało.

Aktualnie nie możemy nic wystawić. Jest z tym bardzo duży problem, nie możemy nic sprzedawać.

Będę wdzięczny za pomoc.
oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

serwis-texas
#21 Demiurg#

@wlepa_net 

No ale komunikat jest chyba jasny. Nie możecie wystawić oferty bez powiązania jej z produktem. Zapewne macie kategorie w których musi być 100 % powiązań. Albo trzeba swoje oferty łączyć z produktami albo tworzyć nowe.

https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/jak-dodac-nowy-produkt-do-katalogu-MRBRxgYWwsV

https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/jak-skatalogowac-swoja-oferte-VEWrZz6n4sv

oznacz moderatorów

wlepa_net
#7 Wielbiciel#

Zgadza się, mamy produkty w 100% powiązane z katalogiem, gdzie jest to wymóg. Mamy również EAN przypisany do produktów. Do tej pory przez nasz sklep automatycznie wystawialiśmy oferty od razu podając EAN i wszystko działo poprawnie.

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@wlepa_net 

Rozumiem że korzystacie z API. Ciężko tu będzie znaleźć pomoc. Produkty w bazie powinny już być połączone jakoś z produktem. Nie mam bladego pojęcia jak to rozwiązano w Waszym programie zewnętrznym. Ja bym szukał pomocy u dostawcy oprogramowania.

oznacz moderatorów