anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nieuczciwa konkuręcja

MAMY ROZWIĄZANIE!
kakabe_2007
#11 Animator#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ 

Zwracam się do Szanownych Pań Moderatorek o odłączenie oferty:

https://allegro.pl/oferta/os-zawiasu-do-ikea-behjalplig-komplet-l-p-do-zmywarki-16600054343

z mojego katalogu produktowego.

Pomijam fakt że sprzedający skopiował zdjęcia i opis mojego produktu - muszę się z tym pogodzić ......zamieszczając ofertę niejako zgodziłem się na takie działania........

Ale nie mogę się zgodzić na wykorzystywanie mojego kodu EAN za który zapłaciłem oraz za wskazywanie w swojej ofercie mojego kodu producenta sugerując kupującym że niejako moja firma jest producentem tego zestawu.

Temu Panu niczego nie sprzedaję ani nie prowadzę z nim współpracy !!!!!!!

Przeglądając oferty tego sprzedawcy zauważyłem że nie tylko ja zostałem w taki sposób pokrzywdzony. 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@kakabe_2007 zgłosiłam tę ofertę.  Jeśli będziesz chciał w przyszłości zrobić to samodzielnie możesz kliknąć w danej ofercie "zgłoś naruszenie". Takie zgłoszenia są wysyłane bezpośrednio do działu, który się tym zajmuje. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów
kakabe_2007
#11 Animator#

@N_Nitka28 Dziękuję 😁 Robię to po raz pierwszy więc nie wiedziałem o tym.... Mam nadzieję że nie będę musiał korzystać z tej opcji.

Miłego wypoczynku po pracy 😁

oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg#

Nie wiem, ale myślę, że trochę się wkopujesz

masz zgodę ikea na podrabianie ich produktów? używanie ich nazwy?

masz certyfikat na wykonywanie tych elementów, badania techniczne dotyczące zgodności z polskimi normami?

cyt komentarza: "Produkt poprawiony względem fabryki, ideale dopasowanie."

robisz aferę, że ktoś podrabia twoje podrobione produkty?

@N_Nitka28 serwis nie równo traktuje producentów, usuwacie oferty typu łóżeczko do lalki barbie

a oferty "Oś Zawiasu Do IKEA BEHJALPLIG KOMPLET L+P do Zmywarki"

jakoś nie

ikea to także zarejestrowany znak towarowy

oznacz moderatorów
kakabe_2007
#11 Animator#

@RED  Szanowny Kolego - niczego nie podrabiam bo wszystkie produkty przeze mnie oferowane są od podstaw narysowane przeze mnie a każdy element w stosunku do oryginału ma wiele zmian !!! Polecam dokładnie przeczytać MÓJ opis oferty !!!

cyt komentarza: "Produkt poprawiony względem fabryki, ideale dopasowanie."  W której części mojej oferty znalazłeś to zdanie ???? 

https://allegro.pl/oferta/os-zawiasu-komplet-l-p-do-zmywarki-ikea-behjalplig-zamiennik-13803857118

A tu Kolego masz przykład zmian jakie wprowadziłem w stosunku do oryginału

https://allegro.pl/oferta/2-x-zawias-przesuwny-gorny-do-zmywarki-ikea-behjalplig-zamiennik-135276014...

oznacz moderatorów
kakabe_2007
#11 Animator#

@RED  Od 1 stycznia 2003 r. nowa Ustawa o normalizacji zniosła obligatoryjność norm i stosowanie Polskich Norm zgodnie z art. 5 ust. 3 ustawy jest już całkowicie dobrowolne.

oznacz moderatorów
RED
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów
kakabe_2007
#11 Animator#

@RED  Nie używam Logo IKEA - sprzedaje swoje wyroby pod swoją marką ! Konstrukcja została w znacznym stopniu zmieniona a w związku z tym według prawa jest to zupełnie inny wyrób. Pokaż gdzie użyłem Logo IKEA ? Pokaż gdzie IKEA opatentowała te elementy ? Czy jak koledze mówisz że jeździsz samochodem powiedzmy marki BMW to naruszasz prawa własności znaku ??? Coś pomyliłeś kolego.........

oznacz moderatorów