Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Piszę z pytaniem, czy wprowadzenie ochrony marek oznacza, że jako użytkownik tzw. "zwykłego konta", od 2 września 2024 nie będę mógł wystawić na Allegro np. używanego markowego krawata lub odzieży, których pragnę pozbyć się z szafy, a które są wymienione w liście marek chronionych?
@motocar11 od 2 września na Allegro będzie można wystawiać oferty z produktami marek chronionych, tylko gdy masz konto firmowe i potwierdzisz znajomość Warunków Ochrony Marek.
Masz konto zwykłe, zatem nie wystawisz ofert z produktami marek chronionych. Możesz to robić wyłącznie na Allegro Lokalnie.
Dziękuje za odpowiedź. Nie skorzystam z oferty, by nie uczestniczyć w grze pozorów.
sa inne serwisy
Czy jest Pani w stanie wyjaśnić czemu to ma służyć ? Mam konto zwykłe i nie mogę wystawić na allegro zwykłym używanej płyty winylowej wydanej przez firmę np. Columbia. Nie mogę sprzedać bo ... ?
@fari1975 Sugeruję Ci wystawienie przedmiotu na Allegro Lokalnie. Właśnie ten portal jest dedykowany dla prywatnych sprzedawców.
Od dawna widzę że robicie wszystko aby prywatny sprzedawca nie był aktyny na Allegro tylko przeniósł się na A.L.( Na A.L. mam wystawione przedmioty ale nic tam się nie sprzedaje) Dlaczego po prostu nie zabronicie nam sprzedaży tylko stosujecie jakieś dziwne myki ? No i nie odpowiedziała mi Pani czemu ma służyć zakazanie mi sprzedaży np. używanej płyty winylowej na allegro. W jakim celu wprowadziliście takie ograniczenie ?
@fari1975 Allegro chce maksymalizować zyski, mając w du*ie dobro kupującego.
Wyszukiwarka nie działa, bo nie pokazuje najtańszych ofert - trzeba poświęcić dużo czasu, żeby dokopać się do najtańszych ofert. Allegro ma takie swoje urojenie, że kupujący będą teraz kupować droższe oferty, tylko dlatego, że nowa "wyszukiwarka" pluje w twarz droższymi ofertami, a nie ma alternatyw w postaci tanich przedmiotów używanych od prywatnych sprzedających, bo te zostały praktycznie usunięte z głównego Allegro pod przykrywką "ochrony marek". I tak sobie to uroiło Allegro, tracąc jednocześnie zaufanie i lojalność kupujących.
"Ochrona marek" nie maabolutnie na celu walki z podróbkami, tylko chodzi o usunięcie tańszych alternatyw dla drogich ofert, którymi pluje w twarz nowa "wyszukiwarka". Jeszcze miesiąc temu można było zaznaczyć "używane" w filtrach wyszukiwania w działającej jeszcze wtedy wyszukiwarce - wtedy można było znaleźć masę tanich przedmiotów używanych od prywatnych sprzedających i można było bardzo dużo zaoszczędzić, kupując je.
Ale Allegro ma w du*ie oszczędności kupujących - teraz chcą by kupował nowe, nawet kilka razy drożej.
podpinam się pod pytanie, ale mam konto firmowe, potwierdziłem listę marek chronionych, natomiast mój pracownik na koncie uprawnionym nie może wystawić produktu marki Guess. Proszę o pomoc, przecież to tak nie może być!
@JubilerZielinscy wygląda na to, że nie dokonałeś wszystkich czynności. Aby potwierdzić, że znasz Warunki Ochrony Marek jeszcze raz:
Zrobiłem to i ja mogę wystawić taką ofertę, natomiast pracownik z konta uprawnionego nie może.
@JubilerZielinscy skonsultuję to. Jak tylko otrzymam odpowiedź - dam Ci tutaj znać.
Próbujemy również w trybie incognito oraz po wyczyszczeniu danych cookies i dalej to samo...
@JubilerZielinscy w takim razie proszę o podanie numerów oferty, których nie możesz wystawić.